Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Киров: Успешните контраатаки донесоха победата

"Канарчетата" отново победиха ЦСКА-София в Пловдив.
Снимка: БТА

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров остана реалист след победата с 2:0 над гостуващия ЦСКА-София снощи в мач от 31-ия кръг на Първа футболна лига. Феребори Доре откри в 83-ата минута а Тодор Неделев отбеляза втория гол в добавеното време. 

"Не започнахме днес добре двубоя. Приехме играта в половината си. Това не е нашата сила - призна наставникът на "канарчетата". - През втората част Кристиан Добрев раздвижи нещата в нападение. Там е мощта ни. Така стигнахме до успеха. Имахме проблеми с точните подавания в предни позиции. Успешните контраатаки направиха всичко възможно.
Ролята на хората, които влизат по-свежи, е да помогнат на отбора. Такъв бе случаят днес с Феребори Доре.
Трябва да направим нужните ротации. Нека тези, които играят постоянно, да получават и почивка, за да може да са в оптимална кондиция за финала за купата на България. С футболистите още не коментираме този мач. Той ще бъде исторически. С него обаче ще се занимаваме след 7-8 дни".

Колегата му Любослав Пенев този път не се занимава със съдийството.

"Когато искаш да победиш, трябва да вкараш голове. За да вкараш голове, трябва да имаш удари. Контролирахме мача, но нямахме удари. Получихме гол след контраатака, след това получихме и още един. Няма какво да се сърдим. Когато другият отбор има възможности, вкарва. Това е ситуацията. Първите три отбора загубиха, разликата се запази и задачата става още по-сложна. Не се отказваме, но без удари няма как да отбелязваме голове. До първия техен гол стояхме добре", коментира треньорът на "червените".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Ботев (Пд) - ЦСКА-София

Резултати и класирания след 31-ия кръг в Първа лига

Резултати от 31-ия кръг в Първа професионална лига: Първа шестица: Ботев (Пловдив) - ЦСКА-София 2:0 петък: Черно море - Лудогорец  2:1 Левски - Берое  1:2 временно класиране: 1. Лудогорец (Разград)  31  22  7  3  59:16  70 точки 2. ЦСКА-София  31  20..

публикувано на 29.04.19 в 21:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

Волейболистите на Франция спечелиха Лига на нациите

Олимпийският шампион Франция триумфира с трофея в Лигата на нациите. Воденият от Андреа Джани тим се наложи над Япония с 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:23) в големия финал на надпреварата, изигран в Лодз (Полша).  "Петлите" вдигат за втори път титлата -..

публикувано на 01.07.24 в 07:21
Фенове на Еквадор реагират на мексиканеца Рейес след мача.

Венецуела и Еквадор продължават напред на Копа Америка

Отборите на Еквадор и Мексико не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от група "В" на Копа Америка и Еквадор се класира за елиминациите, докато Мексико отпада от турнира. Мексиканците три пъти претендираха за неотсъдени дузпи. В последния..

публикувано на 01.07.24 в 05:51
Ина Ананиева: Не знам дали ще остана треньор на ансамбъла след Игрите в Рио

Ина Ананиева: На Олимпиадата пожелавам късмет на момичетата ни, но той идва при подготвените

Тя е  един от най-успешните треньори в съвременната история на българската художествена гимнастика, извела българския ансамбъл до абсолютна световна титла след 18-годишна пауза, както и до бронзовия медал на олимпиадата в Рио де Жанейро. Знае какво е..

публикувано на 30.06.24 в 17:15

Стилияна Николова с четири златни отличия на турнир по художествена гимнастика в Кайро

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова спечели златните медали на финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет). Възпитаничката на Валентина Иванова..

публикувано на 30.06.24 в 16:58
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

Злато за състезателките ни по естетическа гимнастика на СК в Испания

Националният отбор на България спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в Тарагона (Испания). Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова,..

публикувано на 30.06.24 в 16:16
Никола Цолов

Никола Цолов е шести в Австрия

Българският пилот в автомобилната Формула 3 Никола Цолов за първи път в кариерата си завърши състезателен уикенд с две класирания в точките, след като днес той остана на 6 място в дългото състезание на пистата "Ред Бул Ринг". Вчера триумфира в..

публикувано на 30.06.24 в 11:53
Мария Николова

Мария Николова със 7-а победа и рекорд в Обиколката на Витоша

Мария Николова направи голямото си завръщане с уникален рекорд и пореден  триумф в Обиколката на Витоша. След като два сезона тя пропусна емблематичната надпревара заради стартове в чужбина, днес тя записа седмата си победа в 100-километровото..

публикувано на 30.06.24 в 11:24