Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денвър и Филаделфия с успехи в НБА

Центърът на Денвър Никола Йокич (с топката) отбеляза 37 точки срещу Портланд.
Снимка: БТА

Отборът на Денвър Нъгетс записа домакинска победа срещу Портланд Трейл Блейзърс със 121:113 в първия мач от полуфинала в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

Центърът Никола Йокич допринесе за успеха с 37 точки и 9 борби, Джамал Мъри добави 23 т., Пол Милсап - 19. Най-резултатен в срещата стана гардът на Портланд Деймиън Лилард с 39 точки, а съотборникът му Енес Кантер вкара 26. Денвър поведе в серията и ще бъде домакин във втория мач.

Във втория мач от полуфинала в Източната конференция Филаделфия Севънти Сиксърс надделя над Торонто Раптърс с 94:89 като гост. Домакините губеха с 13 точки на голямата почивка и единствено успяха да намалят изоставането.

Крилото на канадския отбор Кауай Ленард завърши с 35 точки, а за гостите Джими Бътлър реализира дабъл-дабъл - 30 пункта и 11 борби. Резултатът в серията е равен 1-1, следващият двубой ще се играе във Филаделфия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Фез зона

Можете да гледате мачовете от Евро 2024 с приятели в центъра на София

В последните години стадион „Юнак“ се превърна в традиционна локация за гледане на мачове от големите футболни първенства с приятели на голям екран.  Намира се между Националния стадион „Васил Левски“ и метростанция „Стадион Васил Левски“ и е мястото, на което можете да си осигулрите  истински вълнуващо и споделено преживяване,  с вкусна храна и..

публикувано на 15.06.24 в 11:56
Владислав Иванов

Либерото Владислав Иванов премина в Нефтохимик

Либерото Владислав Иванов вече е официално част от бургаския ВК Нефтохимик 2010, съобщиха от клуба. 37-годишният дългогодишен национал става 12-ият състезател на тима за новия сезон 2024/2025 в елита на България – Суперволей. Иванов за последно бе част от Левски, но напусна тима в хода на миналата кампания, в която "сините“ спечелиха титлата...

публикувано на 15.06.24 в 10:56

България завърши с победа участието си в Лигата на нациите по волейбол при жените

Женският национален отбор по волейбол постигна драматична победа в последния си мач в Лигата на нациите. Тимът на България надигра Доминиканска република с 3:2 гейма (24:26, 25:23, 25:22, 24:26, 15:13) в среща от група 5 на турнира в Хонконг.   Воденият от Лоренцо Мичели тим показа стабилна игра при начален удар и това помогна за успеха. Така изцяло..

публикувано на 15.06.24 в 10:55

България с още 4 златни медала от Откритото европейско по лека атлетика за хора с интелектуални затруднения в Швеция

4 златни и един бронзов медал спечелиха българските състезатели във втория ден на  Открития европейски шампионат по лека атлетика за хора с интелектуални затруднения в Упсала (Швеция).  Шампионът в спринта на 100 метра Александър Асенов прибави в актива си още две титли след като триумфира в трибоя и в дисциплината дълъг скок. В трибоя..

публикувано на 15.06.24 в 10:38
ЦСКА София

Футболният ЦСКА София започна подготовка за новия сезон

Отборът на ЦСКА София започна подготовка за сезон 24/25. "Червените" направиха първо занимание на клубната база в Панчарево под ръководството на новия старши треньор Томислав Стипич. Всички футболисти пристигнаха навреме, като единствено Християн Петров, Георги Чорбаджийски, Амос Юга и Сейни Санянг получиха допълнителни дни почивка заради участието си..

публикувано на 15.06.24 в 09:58
Лионел Меси

Меси и Лаутаро с по два гола за Аржентина в последната контрола преди Копа Америка

Националният отбор на Аржентина победи Гватемала с 4:1 в приятелски мач, игран в Ландовър, САЩ. Лионел Меси и Лаутаро Мартинес вкараха по два гола за световните шампиони в последната проверка на тима преди старта на Копа Америка. Още в 4-ата минута на срещата гватемалците поведоха с автогол на Лисандро Мартинес. Почти веднага аржентинците изравниха с..

публикувано на 15.06.24 в 09:49

Унгария - Швейцария, Испания – Хърватия и Италия – Албания във втория ден на Евро 2024

Отборите на Унгария и Швейцария излизат във втория мач от програмата на Евро 2024 и първи от втория ден на надпреварата. Този двубой е част от първа група, а двата отбора също демонстрират сериозно израстване в последните години и със сигурност са силно амбицирани да стартират с успех, който ще вдигне сериозно шансовете им за преминаване в..

публикувано на 15.06.24 в 09:46