Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Артекс" обжалва заповедта за спиране на строежа на сградата "Златен век"

Небостъргачът "Златен век" в "Лозенец"
Снимка: Златина Йовкова

Фирма „Артекс - Златен век“ ООД обжалва заповедта за спиране на строежа на сградата „Златен век“. Това съобщиха от ДНСК.  

Жалбата, получена в Дирекцията "Национален строителен контрол" в предпразничния 25 април, предстои да бъде изпратена по законоустановения ред в Софийския административен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Германия влиза в сила нов закон, който съкращава сроковете за получаване на паспорт

Днес в Германия влиза в сила новият закон за получаване на гражданство. Новата процедура трябва да съкрати сроковете за получаване на германски паспорт. Новият закон за гражданството в Германия прави възможно двойното гражданство. Натурализацията ще бъде възможна след 5 години пребиваване в Германия, вместо досегашните 8 години. За тези,..

публикувано на 27.06.24 в 13:38
Мярка за неотклонение на задържаната за убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова, 21 май 2024 г.

Бившата дипломатка, обвинена за убийството на зет ѝ, остава в ареста

Бившата дипломатка Красимира Трифонова, която заедно с дъщеря си Габриела Савова, е обвинена за убийството на зет си Пейо Пеев, получи пореден съдебен отказ да излезе на свобода. Съдът отказа да пусне на свобода Красимира Трифонова Съдът остави в ареста заподозряната в убийство Красимира Трифонова За малко повече от месец,..

публикувано на 27.06.24 в 13:21
Благовест Георгиев прави изявление преди заседанието на Столичния общински съвет (СОС) на 27 юни 2024 г.

Благовест Георгиев: Няма да подавам оставка от СОС

Общинският съветник Благовест Георгиев, чието име нашумя след участието му в катастрофа през април, няма да подава оставка. Тя беше поискана от колегите му, които го изключиха от всички комисии с негово участие, в това число и по пътна безопасност. Общински съветник от София – участник в катастрофа. Опитал да напусне местопроизшествието..

публикувано на 27.06.24 в 13:14
Асен Василев

Асен Василев: Победителят в изборите да си осигури мнозинство за правителство

От ПП-ДБ се усъмниха във възможността 50-ото НС да излъчи правителство.  На брифинг в кулоарите на парламента съпредседателят на коалицията Асен Василев отхвърли възможността за "връщане на жеста към ГЕРБ-СДС заради провалената ротация" и напомни, че отговорност на победителя на изборите е да осигури мнозинство:  "Политиката не е въпрос на жестове, а на..

публикувано на 27.06.24 в 13:14

МВР ще глоби Столичната община за неизпълнение на съдебното решение, отменило новата организация на движението в центъра

МВР ще глоби Столичната община между 2000 и 7000 лева за неизпълнение на съдебното решение, с което беше отменена новата организация на движението в центъра на София. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов: "Срокът, който сме дали, е до днес. Тук нищо не се случва. Това, което предстои от наша страна, е санкция по Закона за движение по..

публикувано на 27.06.24 в 13:03

Служителите в Бърза помощ в Гърция стачкуват

Служителите в Бърза помощ в Гърция стачкуват днес с искания за нови линейки и по-високи заплати. От синдиката на работещите в Бърза помощ съобщават, че са принудени днес да стачкуват след като исканията им не се обсъждат от министерството на здравеопазването. Медицинските работници съобщават за липса на достатъчно линейки, предимно в..

публикувано на 27.06.24 в 12:39
Андрей Гюров

Гюров в отпуск от БНБ, антикорупционната комисия е установила несъвместимост

Комисията за противодействие на корупцията е установила несъвместимост по отношение на подуправителя на БНБ Андрей Гюров, който ръководи управление "Емисионно".  Парламентът избра нови подуправители на БНБ Това съобщи Централната банка, която днес е била уведомена за решението на комисията, става ясно от публикация на сайта ѝ.  "До..

публикувано на 27.06.24 в 12:27