Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилотите от авиокомпания САС прекратиха стачката си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пилотите от скандинавската авиокомпания САС прекратиха едноседмичната си стачка. Те са се споразумели с ръководството за увеличение на заплатите с 3,5 процента през 2019 г., с още 3 на сто през 2020 г. и с 4 процента през 2021 г.

Полетите ще бъдат подновени възможно най-скоро, увери главният изпълнителен директор на компанията Рикард Густафсон. Необходимо е обаче поне едно денонощие, за да се върне работата към нормалния ритъм.

Около 1400 пилоти от Швеция, Дания и Норвегия стачкуваха от 26 април. Протестът засегна 380 000 пътници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гърция: Започна регистрацията за безплатни ваучери за почивка

В Гърция от днес започна регистрацията за безплатни ваучери за почивка. Право имат и българите, работещи в южната ни съседка. Подаването на молби се извършва електронно към министерството на труда. Право на безплатна почивка имат 300 хиляди семейства, сред тях и българите, които живеят и работят в страната. Програмата "Почивка за всеки" е на обща..

публикувано на 03.06.24 в 09:53

Премахват книги от лавиците на обществените библиотеки на Острова

Във Великобритания книги на автори, сред които Реймънд Бригс, Дейвид МакКий и Жул Верн, са били премахнати от обществените библиотеки след оплаквания от клиенти, съобщи вестник "Таймс".  Повече от дузина книги са били премахнати от библиотечните рафтове в Обединеното кралство, след като членове на обществеността са се оплакали от..

публикувано на 03.06.24 в 09:36
Весела Чернева

Весела Чернева: Кампанията за евроизборите у нас бе напълно затъмнена от националната

В България кампанията за европейските избори напълно беше затъмнена от националната кампания. Това заяви пред БНР зам.-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева преди дискусията "Европейски избори: България в европейския контекст". Според нея тази дискусия ще е един от редките случаи, в който наистина ще може да се говори за..

публикувано на 03.06.24 в 09:29
Хора проверяват автомобилите си, паркирани близо до мястото на обстрел в жилищен район в Харков, Украйна, 14 май 2024 г.

Един загинал и двама ранени при руска атака над Харковска област

Украинските власти съобщиха за един загинал и двама ранени при руска атака през изминалата нощ в Харковска област. Твърди се, че е ударен почивен комплекс в централната част на региона. През нощта имаше въздушна тревога в няколко области в Източна Украйна заради опасност от нападение с балистични ракети. В руската Белгородска..

публикувано на 03.06.24 в 09:15
Адв. Диана Радославова

Как миграцията може да помогне за справянето с недостига на работна ръка у нас?

През последните години миграцията е представена като една заплаха. Това обясни пред БНР адв. Диана Радославова, Център за правна помощ "Глас". Центърът представя днес резултатите от икономически и правен анализ за състоянието на трудовия пазар в България и ролята на миграцията в справянето с наличните предизвикателства. Проучването се извършва..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

Мащабни ВВС учения на НАТО започват в Германия

Около 60 изтребителя и други бойни самолети ще участват в тактически учения на военновъздушните сили на НАТО, които започват днес във военновъздушна база в Германия, предаде ДПА, цитирана от БТА. В маневрите "Тайгър мийт" (Tiger Meet) в Ягел, в северната провинция Шлезвиг-Холщайн, ще се включат около 1100 военнослужещи от 11 държави от..

публикувано на 03.06.24 в 08:56

Райна Асенова за казуса "Сребреница": Щяхме да понесем голяма щета за нашия авторитет

" Позицията ни по темата "Сребреница" винаги е била еднозначна и ясна. Нещо повече - нашата дипломация е работила заедно с международните си колеги по темата и никога не е било поставяно под въпрос това, което е станало там ".  Това коментира пред БНР журналистът Райна Асенова относно публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния..

публикувано на 03.06.24 в 08:49