Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катрин Тасева и Боряна Калейн ще се борят за отличията във финала с топка в Баку

Боряна Калейн
Снимка: Adore Pirin

Катрин Тасева и Боряна Калейн ще се борят за отличията във финала с топка на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку. Българките представиха с много хъс и настроение невероятните си композиции и заслужено намериха място сред осемте най-добри гимнастички.

Боряна Калейн, за която това ще втори финал след този с обръч получи оценка от 22.100 точки, която и отреди второто място в квалификацията.

„Мисля, че се представих добре. Можеше и по-добре, особено на обръч. Но беше първо съчетание, имаше малко повече емоция, отколкото на второто и за това се радвам, че не допуснах груба грешка. Не тръгвам с идеята да защитавам никакъв медал, просто искам да покажа това което съм работила до момента. Мисля, че успях днес“, сподели след двете си изигравания специално за БНР Боряна Калейн.

Боряна Калейн След Боряна с 21.600 точки е Катрин Тасева. Пред двете българки е единствено рускинята Арина Аверина с 22.750 точки.

„Имаше някои неточности. Мисля, че като цяло се получи добър старт. На мен тук ми е супер готино. Много приятно състезание. Много по-добре от световната купа. Осветление, атмосфера. Аз не усещам напрежение. Виждам много български знамена и съм много радостна от този факт“, добави Катрин Тасева.

Снимка

Другата представителка на „Собрная“ Александра Солдатова получи 20.825 точки, което е отреди петата позиция.

За финала с обръч днес се класира и Невяна Владинова, която с 20.400 точки е със седми резултат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тимоте Монументалер

Швейцарец триумфира на 200 м в Рим

Швейцария спечели два от трите медала във финала на 200 метра при мъжете на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тимоте Монументалер се пребори за титлата с най-добър резултат в Европа за сезона при младежите под 23 години - 20.28 сек. Голямата надежда на домакините Филипо Торту донесе 17-и медал на страната си от континенталния..

публикувано на 11.06.24 в 07:01
Левандовски се контузи в мача срещу Турция

Полша победи Турция, Нидерландия разгроми Исландия

Отборът на Полша завърши подготовката си за Европейското първенство по футбол с победа с 2:1 срещу Турция. Домакините на стадион "PGE Narodowy" във Варшава зарадваха феновете си, но дадоха и свидни жертви в лицето на Роберт Левандовски и Карол Швидерски. Именно двамата изработиха първия гол за "дружина полска". В 12-тата минута..

публикувано на 11.06.24 в 06:58
Стивън Жерард Гаоте

Юноша на Левски подписа с френския Рен

Юношеският ни национал Стивън Жерард Гаоте подписа контракт с елитния френски футболен клуб Рен. Това е първи професионален договор за родения през 2008 година юноша на Левски, като се очаква „сините“ да получи финансова компенсация от 100 хиляди евро. Стивън Жерард Гаоте е роден през 2008-а година в София и започва да играе в школата на..

публикувано на 11.06.24 в 06:56
Роналд Куман

Роналд Куман предупреди: Не обичам изненади в последния момент

"Физически Нидерландският национален отбор наистина е много добре подготвен за предстоящото европейско първенство по футбол", това сподели с представителите на медии Роналд Куман на пресконференция преди последния приятелски мач, който "лалетата" ще изиграят тази вечер срещу отбора на Исландия преди намачото на европейското първенство в Германия.  "Никое..

публикувано на 10.06.24 в 18:56

БФС наказа сурово ЦСКА София за прекъснатия мач

Дисциплинарната комисия на БФС наказа ЦСКА София с пет мача без публика, като два от тях са заменени със затваряне на сектор "Г" и глоби в общ размер 34 300 лева за провиненията на привържениците на отбора в баража за Европа срещу ЦСКА 1948. Два мача без зрители и 10 000 лева е заради нанесен удар на служебно лице с последствия, още два мача и 10 000..

публикувано на 10.06.24 в 18:50
Национална спортна академия

В НСА „Васил Левски“ започна приемът на кандидатстудентските документи

В Национална спортна академия „Васил Левски“ започна приемът на кандидатстудентски документи, който ще продължи от 10 юни до 3 юли. Кандидат-студентите могат да подадат документите си по най-удобния за тях начин - онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна. "Кандидатите..

публикувано на 10.06.24 в 17:21
Мартин Чой

Мартин Чой и съотборниците му в MACO Racing влязоха в Топ 10 на СШ по мотоциклетизъм за издръжливост

Мартин Чой и неговите съотборници в MACO Racing с мотоциклет на Ямаха завършиха на девето място в клас "Супербайк" от втория кръг на световния шампионат по мотоциклетизъм да и здръжливост -  "8 часа на Спа".  Чой, Кристофер Бергман (Швеция) и Такеши Ишизука (Япония) завъртяха 192 обиколки завършиха надпреварата без технически проблеми...

публикувано на 10.06.24 в 17:10