Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР Бургас празнува 7 години от създаването си

4
Генералният директор на БНР Александър Велев (вляво) и директорът на БНР-Бургас Кирил Костадинов на откриването на концерта „7 години БНР Бургас, 7 години Странджа пее“

7 години навършва днес БНР Бургас. Регионалната станция на Националното радио покрива не само Южното Черноморие, но и Странджа, където е особено обичана  и уважавана. Затова и в нейната програма се залага на странджанския фолклор. Именно под надслов „7 години Българско национално радио Бургас. 7 години Странджа пее“  снощи медията отбеляза снощи своя рожден ден с концерт с народна музика в Летния театър на Бургас.

Пред стотици гости от Бургас, Малко Търново и региона най-добрите изпълнители на Странджа подариха един незабравим фолклорен спектакъл.

Концертът бе открит от директора на медията Кирил Костадинов и генералния директор на БНР Александър Велев.

„7 години Българското национално радио Бургас подкрепя прекрасната българска музика. 7 години Българското национално радио Бургас се доближава до магията на българския фолклор. 7 години Българското национално радио Бургас започва и завършва с прекрасната странджанска музика“, каза Кирил Костадинов.

„Радио Бургас  е част от Националното радио и то изпълнява обществената си функция тук именно подкрепяйки българската музика, хората в района и говорейки за техните проблеми“, заяви генералният директор на БНР Александър Велев.

Най-известните странджански  гласове, сред които Жечка Сланинкова и Лазар Налбантов веселиха публиката.

„Това е много хубаво тази вечер, което правите - този концерт, да им подарим на нашите бургазлии хубавия концерт, само странджански песни с хубави добри изпълнители“, каза Жечка Сланинкова.

„Да запазите този дух, който сте създали като екип, защото това е много важно да поддържате професионалното ниво, което сте изградили и най вече здраве и много професионални успехи“, допълни Лазар Налбантов.

Сред гостите бяха и двама странджански кметове на Малко Търново Илиян Янчев и на Средец Иван Жабов.

„Винаги, когато имаме проблеми вие сте насреща и за мен е наистина голямо удоволствие да честитя вашия 7 годишен рожден ден. Аз мисля, че оттук нататък след първите 7 само хубави неща ще ви се случват. На всички слушатели 92,5 там е истината всеки ден ще Ви е по-хубав. Вие сте един коректен партньор, който рядко вече се намира в медиите за съжаление“, заяви Илиян Янчев.

„Може да звучи нескромно, но ние разчитаме единствено на Вас, тъй като вие сте най-слушани в нашата област и затова, че всичката информация, която минава през вас за нашите фолклорни изяви, затова я предоставяме“, коментира Иван Жабов.

Общинският съветник Живко Табаков също уважи празника на медията и посочи БНР Бургас като един от корективите на местната власт.

„Смятам, че винаги е изключително активен и всяка една тема, която касае обществеността и винаги е бил коректив на обществото.“

Своята любов към странджанската музика засвидетелства и заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков:

„В момента, в който пътувах днес към Бургас и чух, че точно странджанската музика ще бъде акцент, нямаше как да пропусна този страхотен празник. Отраснал съм в Странджа и съм човек любител както на Странджа като гори и планини, така и на музиката, която е в този регион.“

Повече може да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Микробиологично замърсяване на водата в 3 села в община Берковица

Замърсена с колиформи и еширихия коли вода е установено в три села в община Берковица. Регионалната здравна инспекция в Монтана е наложила глоби на отговарящите за подаване на вода в тези населени места. В селата Бистрилица, Лесковец и Котеновци водните проби отчели наднормено съдържание на колиформи и еширихия коли, което е показател за скорошно..

публикувано на 01.07.24 в 20:22

Очакваният дефицит в държавната хазна към края на юни - 600 млн. лева

600 милиона лева дефицит се очакват в държавната хазна към края на юни, сочат прогнозните данни на Министерството на финансите. През май имаше излишък от под 147 милиона лева. За полугодието се очаква да бъдат събрани около 45,8% от заложените в бюджета приходи, но да бъдат направени 43 на сто от предвидените разходи.

публикувано на 01.07.24 в 20:07

Започнала е да действа противоминната военноморска група в Черно море

Започнала е да действа противоминната военноморска група в Черно море, съобщи Министерството на отбраната.  Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов е участвал днес в Истанбул в заседание с колегите си от Турция и Румъния, на което са подписани оперативни документи. С тържествена церемония противоминната военноморска група е..

публикувано на 01.07.24 в 19:59
Служебният министър на туризма Евтим Милошев (вдясно) и генералният директор на БНР Милен Митев

"Пътувай с Хоризонт" - ново предаване на БНР

Българското национално радио и Министерството на туризма ще реализират партньорство за привличането на повече туристи от българската диаспора по света и чужденци към утвърдени дестинации у нас и по-малко популярни туристически обекти. Така официално беше обявено най-новото предаване на обществената медия "Пътувай с Хоризонт". Освен за традиционния..

публикувано на 01.07.24 в 19:51
Президентът Румен Радев (в средата) и съпругата му Десислава Радева (вдясно) пристигат на летище

Президентът е основен лектор на форума "Спирала през конфликтите в търсене на възможности" на "The Economist"

Президентът Румен Радев пристигна на работно посещение в Гърция. В Атина държавният глава ще участва в откриващата се утре 28-ма годишна кръгла маса на "The Economist", озаглавена "Спирала през конфликтите в търсене на възможности. Геополитика. Околна среда. Технологии".  Президентът Радев е на работно посещение в Гърция Като отправна точка за..

публикувано на 01.07.24 в 19:26

Върховният съд на САЩ се произнесе за имунитета на Тръмп

Върховният съд на Съединените щати постанови, че бившият президент Доналд Тръмп има имунитет срещу съдебно преследване само в рамките на изпълнение на служебните си задължения, извършени по време на мандата му. Според върховните съдии обаче имунитетът не се отнася до действия, извършени от Тръмп в неформална роля. Така магистратите, които се..

публикувано на 01.07.24 в 19:20
Андрей Гюров

Андрей Гюров с жалба срещу решението на КПК, според което не може да е подуправител на БНБ

Андрей Гюров е подал жалба срещу решението на Комисията за противодействие на корупцията, според което той не може да е подуправител на БНБ. От Централната банка съобщиха, че са уведомени за жалбата на Гюров, който е в неплатен отпуск до решаването на казуса. "Българската народна банка ще предприеме съответните законосъобразни действия след..

публикувано на 01.07.24 в 19:16