Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частично бедствено положение е обявено в Горна Оряховица

Снимка: Здравка Маслянкова

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев обяви днес частично бедствено положение. Затворен за автомобилно движение е Александровският мост на републиканския път до село Първомайци.

С тежка техника се чистят събралите се наноси от поройния дъжд тази нощ. Дъгите на моста са затлачени от дънери, които го превърнаха в бент и има опасност от заливане на пътя и съседните имоти.

Мостът ще бъде отворен след почистването. До тогава автомобилите обикалят през съседните села. Пътниците от обществения транспорт преминават пеша моста и се прикачват от един автобус на друг.

Обходният маршрут за автомобили е: Горна Оряховица-Арбанаси-Велико Търново-Самоводене-Поликраище-Първомайци.

В момента екипи отстраняват свлечена земна маса и други проблеми по второкласни пътища, каза заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков:„Екипите работеха още от 1 часа сутринта. Там движението се извършва безпрепятствено, остава малко частична земна маса да бъде доразчистена в рамките на светлата част на следващото денонощие…Надявам се в рамките на няколко часа да бъде отворен за движение пътят Горна Оряховица-Първомайци“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Дъжд нанесе щети през уикенда в Хасково.

МОСВ: Няма данни за преливащи язовири и реки в страната

Нивото на река Янтра  край град Велико Търново е повишено, но няма опасност от преливане, съобщават от Министерството на околната среда и водите. Заради интензивните валежи по-рано тази сутрин беше активирано специално оперативно звено за..

обновено на 03.06.19 в 19:37

Значително повишение на нивото на реките Осъм и Вит в Ловешка област

Нивата на реките Осъм и Вит в Ловешка област са се покачили значително след поройните дъждове през последното денонощие, но засега остават под критичните стойности. На места валежите в региона са били повече от 40 литра на кв. м. Комисия от община..

публикувано на 03.06.19 в 11:41

Ситуацията в Пловдив се нормализира след вчерашния порой

Ситуацията в Пловдив след снощния проливен дъжд постепенно се нормализира. Няма сигнали за бедстващи и пострадали хора. Над 70 литра на квадратен метър дъжд блокира булевардите вчера в Пловдив. На последното заседание на кризисния щаб в града..

обновено на 03.06.19 в 12:10
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Натура" 2000 в парк Рила: представят планински местообитания, птици и растителност

С интересни презентации и дискусия със студенти екипът на Национален парк "Рила" ще отбележи Европейският ден на "Натура 2000". Ползите от опазването на планински природни местообитания, със специфичните за тях видове птици и растителност ще бъдат..

публикувано на 21.05.24 в 07:54

Администрацията в Гърция протестира заради ниски заплати и високи данъци

24 часова стачка днес в Гърция. Протестират служителите в държавния сектор срещу високите цени и данъци и ниските заплати. Блокиран е транспортът.  Стачката засегна силно обществения транспорт. Железничарите спряха влаковете с искане за..

публикувано на 21.05.24 в 07:46

Еврокомисарят по въпросите на селското стопанство на срещи с Румен Радев и Георги Тахов

Европейският комисар по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски пристига на работно посещение в България. Визитата му е по покана на служебния министър на земеделието Георги Тахов. В програмата на Войчеховски са предвидени срещи с президента..

публикувано на 21.05.24 в 07:40
храм

Църквата празнува Константин и Елена и намирането на Кръста

Днес православната църква почита паметта на светите Константин и Елена. Те са свързани с началото на възхода на християнството в Римската империя и намирането на Кръста, на който е бил разпнат Христос. Днес имен ден имат близо 103 хиляди души, от..

публикувано на 21.05.24 в 07:36

Знак на протест на стоянките за таксита в столицата

Заради това, че исканията на Националния таксиметров синдикат не се чуват и не им се обръща внимание от страна на Столичната община от бранша продължават безсрочния си протест. Закритите от общината стоянки се превръщат в зона на протест с поставяне..

публикувано на 21.05.24 в 07:34

Ректори и синдикати на среща в МОН за повишение на заплатите в университетите

В Министерството на образованието и науката ще се проведе заседание между синдикатите във висшето образование, Съвета на ректорите и министъра на образованието и науката Галин Цоков. На срещата ще се реши как ще се разпределят одобрените нови 41..

публикувано на 21.05.24 в 07:31
Димитър Главчев

В НС изслушват служебния премиер за пенсиите

Депутатите се събират на извънредно заседание на Народното събрание. На него трябва да бъде изслушан служебният министър-председател Димитър Главчев. Изслушването на служебния премиер Димитър Главчев е във връзка  с предстоящото от 1 юли..

публикувано на 21.05.24 в 07:28