Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва бързо производство срещу шофьора, управлявал училищен автобус пил

Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Силистра ръководи бързото производство срещу шофьора, управлявал училищен автобус, след като употребил алкохол.

Вчера при проверка в дунавския град, полицаите засякоха водач на училищен автобус, който е с 1,25 промила концентрация на алкохол в кръвта. Автобусът трябвало да откара ученици от силистренското училище „Отец Паисий“ на екскурзия до резервата „Сребърна“. При организирани екскурзии било практика ръководството на училището да уведомява инспектората по образованието и контролните органи от МВР. Така малко преди да потегли, шофьорът бил тестван с дрегер, който отчел 1,25 промила алкохол. Екскурзията била отменена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пиян подкара училищен бус

Водач на училищен автобус е задържан, след като е установен в нетрезво състояние, съобщиха от полицията в Силистра. Тази сутрин в областния град пътни полицаи извършили проверка на 56-годишния водач, преди да отпътува с ученици на екскурзия. С дрегер..

публикувано на 18.06.19 в 10:14
ВИЖТЕ ОЩЕ
Отляво надясно - Теменужка Петкова, Деница Сачева, Рая Назарян

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си по отношение на основните приоритети пред страната. Те са свързани със стремежа към влизане в Шенгенската зона и със сухопътните граници, с въвеждането на еврото и начините за ускоряване на икономическия..

публикувано на 17.06.24 в 16:10

Павликени е пред частично бедствено положение заради безводие

Кметът на община Павликени Емануил Манолов изпрати писмо до служебния премиер Димитър Главчев и до ресорните министри с настояване да бъде пусната вода по каналите на държавната компания "Напоителни системи“, която да вдигне нивата на местните..

публикувано на 17.06.24 в 15:58
Атанас Атанасов

От ДСБ дават мандат на Атанас Атанасов да продължи разговорите с ПП за обща работа

Председателят на партия "Демократи за силна България" Атанас Атанасов е получил мандат да разговаря с партньорите им от "Продължаваме промяната" за успешна съвместна работа в новото Народно събрание. Това съобщиха от ръководството на ДСБ, която е част от..

публикувано на 17.06.24 в 15:53
Лидерът на СДС Румен Христов (в средата) заедно кмета Монтана Златко Живков (вдясно)

Румен Христов: Трябва да имаме проевропейско правителство

Новото правителство на България трябва да бъде проевропейски насочено, с четири годишен манда на управление, смята лидерът на СДС Румен Христов.  „Трябва да понесем отговорността и да състави правителство“, убеден е народният представител от..

публикувано на 17.06.24 в 15:48
Николай Абрашев, областен управител на Плевен

Въвеждат режим на водата в Плевен и 10 селища в областта

Горещото лято настъпва, с него понякога и засушаване, което пък създава условия за воден режим на водата. Така се случва в Плевен през последните години. Сега областният управител Николай Абрашев определя като приоритет решаването на този проблем...

публикувано на 17.06.24 в 15:46
Мартин Карбовски

Мартин Карбовски: Срещу алтернативата - нова партия, се изпраща журналистическа войска, да тормози хората

Партиите няма да отидат на още едни избори, защото няма какво да предложат, прогнозира журналистът Мартин Карбовски в интервю пред БНР. "Не мога да направя прогноза дали ще има правителство. Те си правят каквото си искат. Ако искат, ще..

публикувано на 17.06.24 в 15:20
Рая Назарян (вляво) и Деница Сачева са част от преговорния екип на ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство

ПП-ДБ и "Възраждане" отказват среща с ГЕРБ, от "Величие" искат да разговарят само с Борисов

Водените от ГЕРБ-СДС разговори за ново правителство започнаха със среща с ДПС. Преговорният екип на най-голямата формация е съставен от Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова, а от страна на Движението за права и свободи в разговора участват..

публикувано на 17.06.24 в 15:16