Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висока вероятност за преизбиране на Фандъкова за кмет на София, ако се кандидатира

Юлий Павлов, директор на Центъра за анализи и маркетинг, представи електорални нагласи за местните избори.
Снимка: БГНЕС

90% са шансовете за преизбиране на Йорданка Фандъкова за кмет на София, ако тя се кандидатира. Другата основна предполагаема кандидатура – тази на Мая Манолова, я изпреварва по рейтинг сред избирателите.

Над 50 на сто от софиянци оценяват промените в столицата през последните години като продължителни.

Абсолютно мнозинство в бъдещия общински съвет е малко вероятно. Изненада би била евентуална партия на Слави Трифонов, която би спечелила места в местния парламент.

Данните са от проучване на електоралните нагласи, направено от Центъра за анализи и маркетинг.

Повече от половината жители на София заявяват, че ще гласуват на предстоящите местни избори.

„Политическите сили не трябва да се борят да привличат периферни избиратели, да се борят да изкарат онези, които вече твърдят, че са решили да гласуват, наистина да гласуват“, каза Юлий Павлов.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов призова за коалиция тип "всички срещу ГЕРБ и ДПС"

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова за коалиция тип "всички срещу ГЕРБ и ДПС" с третия мандат за съставяне на правителство.  Костадинов допусна, че "Възраждане" може да намери общ език дори с ПП-ДБ: "Независимо от това на кого бъде даден третият мандат, ключът в момента е в ръцете на ПП-ДБ. Ако те надмогнат политическото си късогледство..

публикувано на 04.07.24 в 14:15
Адриан Антонов (със сакото) и адвокат Марковски.

Прокуратурата поиска поне 10 г. затвор за 19-годишния Адриан, причинил смъртта на Ани и Явор

Прокуратурата поиска минимум 10 години затвор за 19-годишния Адриан Антонов за смъртта на годениците Ани и Явор. Преди делото за смъртта на Ани и Явор: "Ангели на пътя" на среща с правосъдния министър Той ги удари с колата си на пешеходна пътека в София миналия май със скорост 106 км в час. Тъй като Антонов призна вината си, делото се..

публикувано на 04.07.24 в 14:12

Опровергаха информации в Румъния за затваряне на Дунав мост по време на ремонта му

Информацията, която разпространиха румънски медии снощи, че по време на предстоящия ремонт Дунав мост ще бъде изцяло затворен и ще се блокира преминаването на туристи и товари, бе опровергана от областния управител на Русе Драгомир Драганов. 45 милиона за Дунав мост Вчера в централните си емисии новини румънските медии цитираха..

публикувано на 04.07.24 в 13:48
Алепу

Окончателно: "Подпорната стена" на Шофьорския плаж край Созопол е законно изградена

Скандалната "Подпорна стена", приличаща на хотел в местността "Алепу" на Шофьорския плаж край Созопол, е законно изградена. Това е окончателното решение на 5-членен състав на ВАС. Магистратите отмениха акта на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков от правителството на Гълъб Донев, с който отказа да..

публикувано на 04.07.24 в 13:32

Две деца са обгазени при пожар в Монтана

Две деца са обгазени при пожар в жилищен блок в Монтана. Те са приеми в болница без опасност за живота. Огънят е пламнал около 9.30 часа днес в жк "Изгрев", блок 6. Той е тръгнал от апартамент на последния етаж. В последствие е обхванал и таванското помещение. В апартамента са били деца на 2 и 4 години. Децата са прегледани в спешния..

публикувано на 04.07.24 в 13:23
Служебният министър-председател и министър на външните работи Димитър Главчев

Главчев: Няма промяна в българската позиция спрямо Северна Македония

Позицията на България по отношение на Република Северна Македония е неизменна - страната ни държи да бъдат спазвани подписаните споразумения. Това заяви служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев по време на изслушване в НС за процеса на евроинтеграция на Северна Македония след т.нар. френско предложение и антибългарската кампания в..

публикувано на 04.07.24 в 13:13

Показват най-старата гравюра на град Бяла

По повод 147-ата годишнина от освобождението на град Бяла, Русенска област, от османско владичество, в историческия музей ще бъде показана най-старата гравюра на селището. Град Бяла е второто, освободено от османска власт, селище в България, след като на 5 юли (нов стил) руско-румънските войски, командвани от генерал-майор Александър Арнолди,..

публикувано на 04.07.24 в 13:04