Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраняват паднали дървета след бурята в София

| обновено на 03.08.19 в 18:17
Снимка: БНР, архив

Нормализирана е обстановката в столицата след проливния дъжд следобед. Над 70 сигнала за паднали клони и дървета са получени в Столичния инспекторат, съобщи директорът Веска Георгиева:

„Още по време на дъжда беше разпоредено на фирмите. Те излязоха след спирането със своите работници, с техника там, където се наложи. Продължават да работят по отстраняване на шума и наноси по решетките на дъждоприемните шахти, по почистване на улиците от нападалата шума. Много паднали дървета имаше, много клони. Няма пострадали нито хора, нито материални активи“.

Георгиева допълни, че експерти от дирекция „Превенция и аварийна помощ“ към Столичната община и пожарната работят заедно за отстраняване на падналите клони.

Близо 80 са сигналите, които бяха получени след снощната буря в София на дежурния телефон в дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община. Красимир Димитров, директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“:

„Около 80 сигнала сме получили, четири екипи работят в момента. През нощта два работеха, повечето по сигналите работеха и са обработени от „Пожарна безопасност“. По-сериозните сигнали са за паднали дървета. Имаме паднали оградни пана, имаме част от ограничители на пътните платна, които са съборени от силния вятър и от бурята. Нямаме никъде проблеми в момента с движението на градския транспорт и на автомобилите“.

Въпреки снощната буря над София всички полети на столичното летище бяха изпълнени, казаха за „Хоризонт“ от аеропорта. Само един полет на „Луфтханза“ от Мюнхен за София по преценка на екипажа е кацнал в Букурещ. По-късно авиокомпанията е превозила пътниците до летище София. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Кипър е в сила първото за сезона предупреждение с жълт код за изключително високи температури

В Кипър започва гореща седмица, през която ще бъдат измерени първите за годината 40 градуса по Целзий. Днес е в сила първото за сезона предупреждение с жълт код за изключително високи температури. Максималната температура се очаква да се повиши днес до 40 градуса във вътрешността на страната, съобщи Метеорологичната служба. Обявеният от нея..

публикувано на 03.06.24 в 07:23
Иван Николов, председател на КИЦ

Президентът връчва орден "Стара планина" първа степен на председателя на КИЦ "Босилеград"

Президентът Румен Радев ще удостои с орден "Стара планина" първа степен изявения деятел на българското национално малцинство в Сърбия Иван Николов. Председателят на Културно-информационния център "Босилеград" получава най-високо държавно отличие на специална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2. Държавният глава връчва на Иван..

публикувано на 03.06.24 в 06:53
Посланикът на Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък и служебният премиер Димитър Главчев

Служебният премиер и посланикът на Турция у нас ще посетят ГКПП "Малко Търново"

Служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък ще посетят днес ГКПП "Малко Търново", съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Двамата обсъдиха по-рано на работна среща тежкия трафик, задръстванията и необходимостта от разширяване на граничното съоръжение. В огледа ще се включат още министрите на..

публикувано на 03.06.24 в 06:50

Благоевградското село Изгрев излиза на протест заради сметище

В благоевградското село Изгрев сметището за строителни отпадъци, на което се изхвърля всичко, проблемът е с височината на седеметажна сграда, която граничи с дере . Придойдат ли водите от планината, помитат всичко към селото. От години сметището е незаконно, но поради липса на друго, институциите си затварят очите пред собствените си предписания..

публикувано на 03.06.24 в 06:50

Посланик Бончев: Българите, които са и белгийски граждани, могат да гласуват за ЕП само веднъж

Българските граждани, които са и белгийски, могат да гласуват само на едните избори за Европейски парламент, в противен случай носят и наказателна отговорност - това казва в интервю за БНР посланикът на България в Белгия Пламен Бончев, който организира подготовката и провеждането на вота в кралството. "Тези избори са малко по-различни от..

публикувано на 02.06.24 в 20:58
Иван Николов

Иван Николов с орден "Стара планина" за отстояване на правата на българите в Сърбия

Президентът Румен Радев ще удостои с орден „Стара планина“ първа степен изявения деятел на българското национално малцинство в Сърбия Иван Николов. Председателят на Културно-информационния център „Босилеград“ получава най-високо държавно отличие на специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Държавният глава връчва на Иван..

публикувано на 02.06.24 в 20:48

Урсула фон дер Лайен в Пловдив благодари за българската подкрепа за Украйна

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна  в Пловдив. В момента визитата й се радва на голям интерес от пловдичани, които са изпълнили Античния театър.  Там започна срещата с пловдивската общественост, която откри кметът на града Костадин Димитров.    Урсула фон дер Лайен е придружена от известни европейски и български политици...

публикувано на 02.06.24 в 20:17