Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички депутати от „Атака“ напуснаха „Обединени патриоти“

2
Всички депутати от „Атака“ напуснаха „Обединени патриоти“
Снимка: Ани Петрова

„Обединени патриоти“ вече са четвъртата по големина парламентарна група.

След изключването на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, на Павел Шопов и Десислав Чуколов, днес четирима техни колеги обявиха, че напускат обединението в знак на протест срещу Валери Симеонов, съобщи заместник-председателят на НС и депутат от „Атака“ Явор Нотев.

„Сядайки на мястото на председателя на групата г-н Волен Сидеров, г-н Симеонов започна стриктно да следи за присъствие в залата, като че ли това е най-важната фундаментална част от значение за изпълнение на предизборната програма на „Обединени патриоти“. Такова поведение не може да бъде търпяно от смислени, отговорни политици“, каза Явор Нотев.

А Валери Симеонов отговори, че не се срамува от действията си.

„Не се срамувам от това. Мисля, че сме тук, за да защитаваме интересите на нашите избиратели от патриотичния сектор на българското общество и имаме задължения към тях. Не мисля, че е редно да ме упрекват за това“, каза той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Скандал с руското знаме пред Общината в Дупница

Руското знаме, издигнато редом с българския трибагреник и флага на Европа на пилоните пред Общината в Дупница, предизвика скандал, след като бившият депутат от ПП-ДБ, сега общински съветник, художникът Николай Табаков на два пъти го свалил. По нареждане на кмета на града Първан Дангов (БСП) обаче то е поставено отново. Това разказа за БНР..

публикувано на 09.05.24 в 16:14

Горящ тир затвори международния път Е79 край Монтана

Горящ камион затвори международния път Е79 край Монтана.  Два автомобила на пожарната в Монтана гасят горящия товарен автомобил. Машината се е преобърнала на входа на село Долна Вереница на влизане откъм град Монтана. Пътят е мокър и хлъзгав заради падналия дъжд. Причините за катастрофата, както ѝ за възникването на пожара в камиона се изясняват ...

публикувано на 09.05.24 в 15:55

Д-р Сотиров: Имунизация срещу коклюш може да се прави по всяко време

В първия ден от действието на мерките срещу разпространение на коклюш личните лекари изпращат пациенти със симптоми на заболяването да се тестват в регионалните здравни инспекции, тъй като не разполагат с нужните консумативи за взимане на проби на място, както е разписано в заповедта на здравния министър.  Това обясни пред БНР д-р Костадин Сотиров,..

публикувано на 09.05.24 в 15:47
Лотар Яшке

Лотар Яшке: 70% от законите, които влияят на живота ни, са европейски

70% от законите, които влияят на живота ни, са европейски закони. Това каза пред БНР дългогодишният европейски дипломат Лотар Яшке, бивш културен аташе в посолството на Австрия в София, който в момента е ръководител на отдела по политическите въпроси в Делегацията на ЕС в Южен Судан.  По инициатива на Яшке преди повече от 30 г. в Русе е създадена..

публикувано на 09.05.24 в 15:43
Андрей Ковачев

Кандидати за ЕП с коментари след убедителния изборен успех на ВМРО-ДПМНЕ

Български кандидати за евродепутати в следващия Европейски парламент направиха първи коментари след убедителния успех на ВМРО-ДПМНЕ на парламентарните избори в Северна Македония.  Гордана Силяновска-Давкова - първата жена президент на Северна Македония Кандидатът на ГЕРБ за Европейския парламент Андрей Ковачев изрази надежда, че победата на..

публикувано на 09.05.24 в 15:38

Бургас празнува Летен Никулден

Бургас празнува Летен Никулден. За първи път морският град отдава почит на Летен Св. Никола. От сутринта бургазлии и гости на града изпълниха централния площад, където през целия ден ще се приготвят рибен курбан и морски ястия. Летният Никулден е православен празник, на който се почита Св. Николай Чудотворец – небесният покровител на..

публикувано на 09.05.24 в 15:00
Борислав Сандов, Стефан Тафров, Андрей Ковачев и Илхан Кючюк

Как да направим Европа територия на мир, сигурност и устойчиво развитие за поколенията?

Как да направим Европа територия на мир, сигурност и устойчиво развитие за днешното и следващите поколения? Това беше един от централните въпроси, дискутирани в Деня на Европа от кандидати за евродепутати и млади хора в Националния студентски дом в София.  Участие в дискусията "Европейски диалог: Идеи за по-добра Европа" взеха четирима..

публикувано на 09.05.24 в 14:55