Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тече тридневният срок, в който трябва да бъде извършена проверката за спирането на ефирното излъчване на програма "Хоризонт"

| обновено на 14.09.19 в 10:04
БНР
Снимка: Ани Петрова

Тече тридневен срок, в който ДАНС, Съветът за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията трябва да извършат проверка за причините, довели до безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на 13 септември сутринта за часове в цялата страна.

Проверката беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, тъй като БНР има статут на стратегически обект, който при кризи има мисията да информира населението.

Проверката е възложена на ДАНС, Съвета за електронни медии (СЕМ) и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Тя трябва да приключи до 3 дни.

По-рано от Съвета за електронни медии (СЕМ) и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) съобщиха, че проверки вече са започнали и резултатите от тях се очакват в началото на следващата седмица.

Тогава от СЕМ ще изслушат генералния директор и Управителния съвет на Националното радио.

Заради проверката на спрените предаватели генералният директор на БНР Светослав Костов и изпълняващият длъжността директор на програма "Хоризонт" в оставка Николай Кръстев снощи бяха изслушани в ДАНС. На излизане от агенцията те не коментираха подробности пред чакащите ги журналисти.

Вчера по време на пресконференция, преди да бъде оповестена проверката, Николай Кръстев посочи, че не е съществувала технологична възможност да бъде спряна профилактиката на предавателите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама задържани след "атака" с млечен шейк над британски политик

Двама души бяха арестувани, след като лидерът накрайнодясната популистка партия "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фарадж беше залят с млечен шейк в неговия избирателен район Клактън. Полицията съобщи, е била повикана във връзка с инцидента, който е станал пред пъб в градчето на Северно море в графство Есекс. 25-годишна жена е..

публикувано на 05.06.24 в 08:56

Почистиха парк "Калето" в Монтана

Парк "Калето" е една от забележителностите на Монтана и се използва за разходки и отдих на жителите на града. Инициативата за почистването му е на местната екоинспекция, а поводът - днешния Световен ден на околната среда.  Многобройни прояви в Световния ден на околната среда Служители на РИОСВ, ученици, представители на държавната и..

публикувано на 05.06.24 в 08:54
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Главчев на оглед на "Капитан Андреево"

Министър-председателят Димитър Главчев ще посети от 16 часa граничен пункт "Капитан Андреево". Визитата е част от предприетите от служебното правителство усилия за цялостно модернизиране и оптимизация на граничните контролно-пропускателни пунктове. Обсъдено е разширението на ГКПП на границата с Турция В огледа ще участват още посланикът на..

публикувано на 05.06.24 в 08:52

Българите вече са по-склонни да застраховат имущество

Българите вече са по-склонни да застраховат имущество. Това обясни в интервю за БНР Нина Колчакова, генерален секретар на Асоциацията на българските застрахователи. Асоциацията прави дългогодишно проучване с едни и същи въпроси, насочени към един и същи кръг хора – на сайта "Моите пари". "Тази година за първи път отчитаме промяна на..

публикувано на 05.06.24 в 08:52
Стоил Цицелков

Стоил Цицелков: Има твърде много варианти за недействителни бюлетини

Все още не е направен одит на нито една технология на гласуване . Успокоително е, че други подводни камъни изглежда са решени и ще може, както е предвидено по Изборния кодекс, да гласуваме и с двете технологии. Това каза пред БНР Стоил Цицелков от Обединението за честни избори (ОЧИ), член на Обществения съвет към ЦИК. Слабите места в ИК ще..

публикувано на 05.06.24 в 08:22

Първа копка на Центъра за високи технологии към ветеринарната гимназия в Ловеч

В Националната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Димитър Димов“ в Ловеч днес ще бъде направена първа копка за изграждане на Център за високи технологии. С изграждането на Центъра ще бъде осигурена модерна и високотехнологична материална база в професионалната гимназия. Предвижда се изграждане на ветеринарно–медицинска..

публикувано на 05.06.24 в 08:04

Учебниците, учителите, програмите - къде е разковничето за по-добро образование?

Преминаването на изпитването от реално, физическо в дигитално не поставя въпроса дали, а кога , коментира относно идеята за матури онлайн Юлиян Петров, председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". "Това е бъдещето, това са инструменти. Колко бързо ще дойдат, не смея да прогнозирам." "Трябва да дозираме тази работа с дигиталните..

публикувано на 05.06.24 в 07:51