Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Няма такава държава" подадоха документи за съдебна регистрация

Снимка: БГНЕС

Представители на новоучредената партия на шоумена Слави Трифонов "Няма такава държава" подадоха документи за съдебна регистрация. Те направиха заявка за следващите парламентарни и президентски избори, които трябва да се проведат през 2021 година. 

На въпрос дали е възможен общ политически проект с Мая Манолова, сценаристът Тошко Йорданов коментира:

„Като направим нещо или смятаме да направим нещо, или вземам решение за нещо, ще ви кажем. Всичко останало са спекулации“.

Софийският градски съд има повече от месец да се произнесе по регистрацията на името на партията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Орбан и Валдимир Путин

Унгарският премиер Орбан пристигна в Москва за преговори с руския президент Путин

Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна в Москва за преговори с руския президент Владимир Путин. Според Будапеща посещението е "мисия за мир", докато според Брюксел Орбан не представлява Европейския съюз по никакъв начин, въпреки че Унгария е ротационен председател на ЕС. ЕК: Пътуването на Орбан в Москва не е координирано нито с..

публикувано на 05.07.24 в 14:58
Ерик Мамер, говорител на ЕК

ЕК: Пътуването на Орбан в Москва не е координирано нито с Комисията, нито с някой друг

Визитата на унгарския премиер Виктор Орбан в Москва поставя под сериозен въпрос традиционната визита на Комисията в страната, ротационен председател на Европейския съюз, заяви говорителят на Еврокомисията Ерик Мамер. Принцип тя се прави през първата седмица на поемането на председателството, което за Унгария започна на 1-ви юли. По-късно се..

публикувано на 05.07.24 в 14:43

Защо Брюксел дава пари да превърнем старите риболовни кораби в скрап?

В средата на юли ще бъде отворена мярката, по която собственици на стари риболовни кораби могат да кандидатстват за европейски пари, които да компенсират нарязването на корабите за скрап. Мярката е част от програмата за Морско дело и рибарство и е много чакана от рибарите .  Боряна Воденичарска, експерт от Министерството на земеделието ,..

публикувано на 05.07.24 в 14:41
Борислав Гуцанов

БСП очаква да получи третия мандат за съставяне на правителство

БСП очаква да получи третия мандат за съставяне на правителство и ще положи всички усилия за съставяне на кабинет на националното съгласие и спасение. Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов: "Ако се връчи на БСП, ние сме говорили не един или два пъти, че ще съберем нашия Национален съвет, за да вземем решение какво..

публикувано на 05.07.24 в 14:37

В прощално слово Сунак се извини

В прощално обръщение към нацията пред "Даунинг стрийт" 10 британският премиер Риши Сунак се извини на страната и на партията си и отново заяви, че поема отговорност. Той допълни, че освен че се оттегля като премиер, ще подаде оставка и като лидер на Консервативната партия. В кратката си реч след съкрушителната загуба на общите избори, пак под..

публикувано на 05.07.24 в 14:37
Делян Пеевски

Пеевски отрече България да се превръща в донор на Украйна

Тези пари няма да бъдат давани директно от страната ни на Украйна, а ще бъдат приспаднати от сумите, които България получава за предоставеното на Киев въоръжение. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски, който коментира изразената от премиера Главчев позиция, че България отива на срещата на върха на НАТО с позиция,..

публикувано на 05.07.24 в 14:24

Съдът отхвърли иска на МФ за близо 630 млн. лв. по делото срещу Васил Божков

Софийският градски съд (СГС) отхвърли гражданския иск на Министерството на финансите (МФ) за близо 630 млн. лева по делото срещу Васил Божков и още девет души, подсъдими по т. нар. "хазартно дело".  Според съдия Иван Коев разглеждането му силно ще затрудни делото в неговата наказателна част.  Съдът допусна братята Георги и Цветомир Найденови да бъдат..

публикувано на 05.07.24 в 14:15