Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локо (Пд) отново втори след 2:0 над Ботев (Вр)

Локо (Пд) надигра Ботев (Вр) с 2:0
Снимка: БГНЕС

Локомотив (Пловдив) победи с 2:0 Ботев (Враца) в първия мач от 16-ия кръг на футболното ни първенство.

С този се успех "черно-белите" се завърнаха на второто място в класирането преди останалите двубой.

Пловдивчани имат 36 точки и мач повече пред третия Левски, който е с 35. Води Лудогорец с 39.

Гостите от Враца първи организираха опасна атака, като във 2-ата минута Валери Домовчийски подаде вляво към Петър Атанасов, но Дейвид Малембана се намеси успешно и предотврати опасността.

В 14-ата минута Анте Аралица излезе на удобна позиция и стреля, но Красимир Костов изби.

Домакините поведоха с малко куриозен гол в 33-тата минута.

Тогава Диниш Алмейда центрира, но топката се завърта, удари се в града и влезе във вратата на гостите за 1:0.

Три минути по-късно Анте Аралица стреля неточно от удобна позиция.

През втората част гостите опитаха обрат, но "черно-белите" внимаваха в защита. В 49-ата минути Диниш Алмейда изчисти топката след остро центриране в наказателното поле на домакините.

Пет минути по-късно Димитър Илиев стреля с глава, но прати топката в аут. В 65-ата минута Дейвид Малбембана изчисти коженото кълбо след опасно центриране в наказателното поле на домакините.

Валери Домовчийски излезе на удобна позиция в 70-ата минута, но пропусна да изравни.

Във втората минута на даденото от съдията триминутно продължение Георги Илиев фиксира крайния резултат 2:0.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карлос Алкарас

Шампионът Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Миналогодишният шампион победи след обрат с 5:7, 6:2, 4:6, 7:6 (2), 6:2 Франсис Тиафо.  Под покрива на централния корт испанецът и американецът изиграха много равностоен двубой с множество красиви разигравания. В петия сет Алкарас постигна два пробива и..

публикувано на 05.07.24 в 20:22
андо Норис

Ландо Норис даде най-добро време и във втората свободна тренировка

Британецът Ландо Норис беше най-бърз и във втората свободна тренировка, след като спечели първата, преди Гран при на Великобритания във Формула 1. Пилотът на Макларън направи най-добра обиколка на легендарната писта "Силвърстоун", дълга 5.891 километра, за 1:26.549 минути. Съотборникът му Оскар Пиастри остана на втора позиция, на 0.331 секунди зад..

публикувано на 05.07.24 в 20:18
Томислав Стипич

ЦСКА София спечели и последната си контрола в Банско

ЦСКА София се наложи с 1:0 над сръбския Раднички (Ниш) в последната контрола на тима от подготовката в Банско.  Единственото попадения в срещата бе дело на Марк-Емилио Папазов в 83-ата минута. Първите 30 минути на двубоя предложиха равностойна игра, а действията се развиваха предимно в средата на терена. Двата отбора се вкопчиха в здрава битка, а..

публикувано на 05.07.24 в 20:14

Максим Манолов спечели втори бронз на Европейското първенство по плуване за юноши

Максим Манолов спечели втори бронзов медал на Европейското първенство по плуване за юноши и девойки във Вилнюс, Литва.   Манолов се качи на почетната стълбичка в дисциплината 200 метра бруст, а преди два дни бе трети и на 50 метра бруст.   Във финала на 200-те метра българинът финишира за време 2:12.89 минути и отстъпи само на 16-годишния представител..

публикувано на 05.07.24 в 20:08
Никола Цолов

Никола Цолов влезе в топ 10 в квалификацията на "Силвърстоун"

Никола Цолов се класира осми в квалификацията на седмия кръг от шампионата на Формула 3 на пистата Силвърстоун. Надпреварите и този уикенд са част от поддържащата програма на световния шампионат на Формула 1. В сутрешната тренировка валеше. Никола Цолов се нареди трети в сесията, на 0,397 секунди от най-бързия в нея Макс Естерсън. Следобед пистата бе..

публикувано на 05.07.24 в 20:02
Никола Цолов

Цолов трети в тренировката на мократа "Силвърстоун"

Никола Цолов даде трето време в свободната тренировка преди седмия състезателен уикенд за сезона във Формула 3, който се провежда на пистата „Силвърстоун“ във Великобритания. Подготвителната сесия на британското трасе започна при условията на изсъхваща писта, която в средата на 45-минутната тренировка почти изсъхна достатъчно, за да могат пилотите да..

публикувано на 05.07.24 в 12:25
Джесика Пегула

Джесика Пегула отпадна от Откритото първенство на Великобритания

Петата поставена Джесика Пегула (САЩ) отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Пегула претърпя поражение от отстранилата по-рано на турнира в Лондон и Виктория Томова китайка Синю Ван с 4:6, 7:6(9), 1:6 за два часа и 12 минути игра. Ван пласира 38 печеливши удара, комбинирани с 33 непредизвикани грешки на..

публикувано на 04.07.24 в 20:10