Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лиляна Павлова не очаква средствата за България по кохезионната политика да бъдат намалявани

| обновено на 12.11.19 в 13:02
Лиляна Павлова
Снимка: БТА

Средствата за България по кохезионната и аграрната политика няма да бъдат намалявани през следващия седемгодишен период. Това заяви пред БНР вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова.
      

„За България не се предвижда намаляване на фондовете на кохезионната политика. За България даже в някои случаи ще имаме частично увеличение на част от фондовете. В проектопредложението за момента България също е от държавите, за която не очакваме намаление на земеделската политика, което не е така за всички останали държави. За България рискът от намаляване на средствата не стои, ако рамката бъде одобрена такава, каквато е“, каза Павлова в интервю за предаването "12+3".

В първото ѝ интервю като вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка тя заяви:

"Вярвам, че това е едно естествено продължение на професионалната ми кариера и мога да допринеса в тази си роля и позиция за това, към което се стреми банката в момента. Банката върви към разширяване, към обновяване на своите приоритети, в това да се превърне и в климатична банка, което е една много амбициозна и визионерска задача. Да намерим добрия баланс и да продължи в същия момент да отстояваме и да продължим инвестициите за кохезионните държави - нещо, което вярвам е моята сила". 

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Лиляна Павлова

Лиляна Павлова е назначена за вицепрезидент и член на Управителния съвет на ЕИБ

Бившият министър за Българското европредседателство Лиляна Павлова е назначена за вицепрезидент и член на Управителния съвет на Европейската инвестиционна банка. Тя е първият вицепрезидент на Банката от България, като мандатът за длъжността е три..

публикувано на 05.11.19 в 13:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Златимир Коларов е носител на националната литературна награда "Проф. Димитър Димов"

Проф. Златимир Коларов е тазгодишният носител на Националната литературна награда за цялостно творчество и трайно присъствие в съвременната българска литература на името на бележития български писател и драматург Димитър Димов, която беше връчена..

публикувано на 25.06.24 в 20:45

Протестиращи срещу пускането на тежкотоварния трафик блокираха изхода на прохода "Петрохан"

Протест срещу пускането на тежкотоварния трафик през "Петрохан" блокира изхода на прохода край село Бързия. Пренасочването на трафика е в сила от вчера. На място за разговор с недоволните хора пристигна министърът на регионалното развитие и..

публикувано на 25.06.24 в 20:35

Община Дупница забрани питейната вода за поливане на градини и зелени площи

И Община Дупница, както това вече стана и в Кюстендил, забрани ползването на питейна вода в населените места за напояване на земеделски земи и поливане на зелените площи, дворове, паркове и градини, коли, според заповед, подписана от кмета..

публикувано на 25.06.24 в 20:15

Протест пред Съдебната палата в София под мотото "Нито една повече"

Под мотото "Нито една повече" пред Съдебната палата се провежда протест срещу поредното убийство на жена, извършено в условията на домашно насилие. Става дума за случая от 20 юни, при който бившият охранител Орлин Гигов уби приятелката си Силвия..

публикувано на 25.06.24 в 19:49

Големият горски пожар в Сакар планина между селата Изворово и Дрипчево вече е локализиран

Големият горски пожар в Сакар планина между селата Изворово и Дрипчево вече е локализиран. Екипи от огнеборци ще останат на дежурство, за да следят за евентуално ново подпалване. 16 хиляди декара е общата площ, която засегна пламъците. Предстоят..

публикувано на 25.06.24 в 19:34
Кирил Петков

ПП-ДБ ще поиска изслушване на вътрешния министър в НС как Брендо е влязъл в страната

ПП-ДБ ще поиска изслушване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов в НС, за да даде обяснение как е влязъл в страната Евелин Банев-Брендо. Това съобщи съпредседателят на коалицията Кирил Петков преди заседанието на парламентарната група:..

публикувано на 25.06.24 в 19:29

Евакуират туристи в Гърция заради нови пожари, няма пострадали

Горски пожар до град Навпактос наложи по спешност евакуирането на жители и туристи от три села. Градът е разположен на северния бряг на Коринтския залив и дим от огъня се вижда от град Патра. Властите информират туристите със съобщения по..

публикувано на 25.06.24 в 19:13