Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките ни загубиха от Словения

Баскетболистките ни загубиха от Словения
Снимка: bgbasket.com/

Националният ни отбор по баскетбол за жени загуби от Словения с 64:72 точки в София, в среща от втория кръг в група "А" на европейските квалификации.

Възпитаничките на Стефан Михайлов изиграха силна първа четвърт, но след това постепенно гостенките, които завършиха на десето място на последния континентален шампионат през юли, наложиха волята си и записаха втори успех.

Българките останаха с победа и поражение.

Домакините започнаха силно срещата и малко преди края на първата четвърт дръпнаха с 20:8, а в началото на втората авансът им достигна 25:12.

До почивката гостенките успяха да съкратят пасива си и първото полувреме завърши с крехък аванс от 34:31 за България.

Словения стигна до обрат със серия от 13:3 и малко след средата на третата четвърт дръпна с 44:39, като до края на изпусна водачеството.

Авансът на съперника стигна 13 точки при 62:49 в 34-ата минута, а минута преди края българките намалиха до 62:69, но за повече нямаха сили.

Словенките имаха сериозен превес в подкошието, като записаха 49 борби, 16 от които в нападение, срещу общо 35 на българките.

Димана Георгиева беше най-добра за домакините със 17 точки и 10 борби, Христина Иванова добави 15 точки, а Радостина Димитрова завърши с 12 точки.

За гостенките с 19 точки и 8 борби се отличи Тея Облак, а Ника Борич допринесе с 13 точки и 6 асистенции.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Италия започна защитата на европейската си титла с победа срещу Албания

Отборът на Италия победи Албания с 2:1 във втората среща от втора група на европейското първенство по футбол. В Дортмунд, Албания поведе в резултата още в първата минута с попадението на Байрами. Италианските футболисти отвърнаха бързо и с два гола на Бастони в 11-тата и Барела в 16-тата минута обърна резултата. В първата среща в групата Испания -..

публикувано на 15.06.24 в 23:56
Испания-Хърватия 3:0

Испания стартира на Евро 2024 с убедителна победа срещу Хърватия

Отборът на Испания също стартира много силно на Евро 2024, като победи тима на Хърватия с 3:0 в дебюта си на Олимпийския стадион в Берлин пред близо 40 хиляди хървати на трибуните. Испанците вкараха всичките си попадения преди почивката, като точни бяха таранът Алваро Мората, халфът Фабиан Руис и защитникът Дани Карвахал в добавеното време. Хърватите..

публикувано на 15.06.24 в 21:28
Елвира Краснобаева

Титла за Елвира Краснобаева в многобоя на турнира Гран При в Бърно

Елвира Краснобаева спечели титлата в многобоя на турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При в Бърно (Чехия). След изключително силна игра въз питаничката на Светлана Юриевна доказа класата си като  извоюва златото с  актив от 135.800 точки. Състезателката  на варненския клуб "Грация" получи 34.500 точки за изпълнението си с  обръч, 35.200..

публикувано на 15.06.24 в 20:16
Григор Димитров

Специалист на трева ще бъде съперник на Григор Димитров на тенис турнира в Куинс

Французинът Адриан Манарино ще бъде съперникът на българина Григор Димитров в първия кръг на турнира на трава в Куинс Клъб в Лондон, който главният подгряващ преди "Уимбълдън". Поставеният под номер 3 в схемата Димитров нямаше особен късмет при жребия, тъй като 35-годишният Манарино е тесен специалист в играта на трева, като две от петте му титли са..

публикувано на 15.06.24 в 16:46
Билал Бари

Стотици фенове на Левски засвидетелстваха обичта си към Билал Бари

От Левски се разделиха подобаващо с нападателя Билал Бари, който напусна отбора след края на сезона. Мароканецът с френски паспорт се контузи получи много тежка контузия преди повече от година и половина и така и не успя да се възстанови напълно след две операции. "Стотици фенове засвидетелстваха обичта си към Билал Бари! Нападателят не спря да раздава..

публикувано на 15.06.24 в 15:34
Виктория Томова

Виктория Томова ще играе за трофея на турнира по тенис във Валенсия

Първата ракета на България при жените Виктория Томова се класира за финала на турнира по тенис на клей УТА 125 в испанския град Валенсия с награден фонд 100 хиляди евро. Водачката в схемата Томова се наложи на полуфиналите над Ирина Шиманович (Беларус) след обрат с 2:6, 6:3, 6:4. Двубоят продължи два часа и 26 минути. 69-ата в световната ранглиста..

публикувано на 15.06.24 в 15:32
Родриго Саравия

Лудогорец си осигури подписа на уругвайски халф

Лудогорец си осигури подписа на полузащитника Родриго Саравия от уругвайския гранд Пенярол, съобщи ESPN. Информацията бе потвърдена от президента на Пенярол Инасио Рулио, който добави, че българският шампион ще плати 1,8 милиона евро за правата на 23-годишния халф и си запазва 20 процента при бъдещ трансфер. Договорът на играча с разградчани ще бъде..

публикувано на 15.06.24 в 15:30