Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Време и пространство в новия "EP" албум на Funky Miracle "The Edge Of Time"

2
Снимка: KARE Studio

На 14 декември, събота, предстои дългоочакваната промоция на най-новия "EP" албум на момчетата от Funky Miracle - "The Edge Of Time".

Групата Funky Miracle е създадена през 2012г. и от тогава насам създава авторска музика, която обединява в хомогенно изящество стилове като джаз, фънк, блус, соул, поп, рок...Защо пък да не ги наречем най-яркото ъндърграунд фюжън явление на музикалната сцена у нас.

През 2017г. излезе дебютният им албум "Fly", който определено заслужава висока оценка, а този уикенд предстои да чуем нещо още по-сериозно и зряло като звучене.

"За мен лично "EP"-то, което представяме, представлява една много интересна колаборация от експериментации...Това което ние искаме да покажем е прогресът, който сме направили от първия албум, разликата в процеса на създаване на музиката и как сме израснали за това време", сподели вокалистът на групата Симо Желязков.

Всеки един от музикантите в бандата харесва различен стил музика и това допринася за цялостното звучене на музиката им.

"Макар и да съдържа само шест трака, албумът стана доста разнообразен, заради влиянието на различните автори от бандата...Даваме си доста свобода, не се ограничаваме по никакъв начин. Когато някой от бандата дойде с определена идея, опитваме да я развием всички заедно и този процес да бъде органичен ", заяви пианистът на групата Пламен Денчев.

Зад това, което момчетата създават като продукция, освен техния талант и усилена работа, стои и едно огромно приятелство, в което всеки прави отстъпки.

"Всеки талантлив и кадърен артист, до голяма степен е егоцентрик. Ако това нещо не съществува, той няма да може да прояви този талант. Въпросът е това да е осъзнато и овладяно...Според мен сме толерантни един към друг. Седемчленна формация като нас няма как да просъществува ако не се съобразяваме един с друг, ако не си изслушваме мненията. Много близки приятели сме. Работейки толкова години заедно, това се е случило от самосебе си" - отново думи на Пламен.

Преди седмица Funky Miracle пуснаха видео с първия сингъл от предстоящия албум, което носи името "Докога" (най-долу в статията). Музиката и текстът са дело на Радо Казасов, а вдъхновението за написването на това парче е негова лична история. Клипът, по думите на момчетата, е по-скоро имиджов - стилен, изчистен, красиво заснет в черно-бялата гама и по-скоро напомня за видеата, заснети по време на техни по-стари студийни сесии.

Чуйте за какво още говориха момчетата от Funky Miracle, а в очакване на останалите пет парчета, може да се насладите на прекрасната песен "Докога" и на още от тяхната музика.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Моника Караолис-Родригес

Моника Караолис-Родригес, която живее в ритъма на танца

Моника Караолис-Родригес е учител по български и гръцки танци с над 25-годишен стаж. Тя води също и занимания по йога, приложни изкуства и културен туризъм.  В живота ѝ се преплитат три култури – българска, гръцка и латиноамериканска.  "Майка ми е българка. Родена съм в София. А баща ми е грък. И двамата са били танцьори.  Гръцките ми баба и..

публикувано на 21.05.24 в 11:27

Немо донесе победата за Швейцария в конкурса за песен "Евровизия 2024"

68-ото издание на “Евровизия” ще остане в историята със своето мащабно шоу, с политическите протести в центъра на Малмьо, с дисквалифицирането на участник, с победата на артист, който определя себе си като небинарен, при това от радост той счупи наградата си- кристалната статуетка. Най-престижният конкурс за песен се проведе в шведския град Малмьо..

публикувано на 20.05.24 в 16:12
Доц. Йосиф Аврамов и Десислава Янакиева

Не е лесно да си творец в България!

Европейската нощ на музеите е събитие, което събира любители на изкуството, художници и културни дейци, за да отпразнуват красотата и значимостта на изкуството в нашия живот. На този ден културните институции отварят врати за широката публика и предоставят уникална възможност за запознаване с богатството на изобразителното изкуство . Нощта..

публикувано на 20.05.24 в 16:00
изложба Фейс ту фейс

Ивайло Станев представя изложба с портрети на любими български актьори от три поколения

Фотографската изложба "Face 2 Face" ще бъде открита тази вечер (20 май) от 19.00 часа в София . Тя се състои от портрети на три поколения любими български актьори.  Това е проект, който съм започнал преди 22 години, разказа пред БНР фотографът Ивайло Станев. Той обясни, че избирането на снимките е било трудно.  "Успяхме да се..

публикувано на 20.05.24 в 11:43

Самобитната поезия на Людмила Данова

Людмила Данова е прописала късно и късно е издала книги. Въпрос на нагласа. За предаването "Рано в неделя" аз избрах стихосбирката " Дъга", но тя пише и проза. По професия е детска учителка, завършила е педагогика и е от с. Кътина, Софийско, където живее и работи, и твори. Определено мога да кажа, че Людмила Данова пише една различна и..

публикувано на 20.05.24 в 09:21
Мария Бакалова

Кан: Путин, наркобаронът Емилия и Мария Бакалова като Ивана Тръмп

В Кан продължава 77-ият филмов фестивал, който беше открит на 14 май. Филм за Путин с изкуствен интелект се радва на голям успех. Утре ще бъде представен и филм с българско участие. Тъй като руският президент Владимир Путин не може да се снима в биографичен филм, полският режисьор Патрик Вега се обръща към изкуствения интелект. Продуцентите..

публикувано на 19.05.24 в 09:11