Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Юнайтед се включва в борбата за Кристиан Ериксен

Кристиан Ериксен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболният Манчестър Юнайтед се включва в борбата за привличането на Кристиан Ериксен от Тотнъм през зимния трансферен прозорец. От "Олд Трафорд" са предложили 20 милиона лири за правата на 27-годишния датски национал.

Причината за занижената оферта е, че договорът на полузащитника изтича през лятото и той на този етап не желае да го поднови, тъй като иска да напусне лондончани. Ако Тотнъм не пропаде Ериксен през януари, почти сигурно датчанинът ще си тръгне като свободен агент през трансферна сума през юни. Интерес към халфа имат Ювентус и Реал (Мадрид). Испанците бяха готови да привлекат полузащитника още преди старта на сезона, но Тотнъм поиска 70 милиона евро и това се оказа неприемливо за клуба от "Сантиаго Бернабеу".

Ериксен изигра 20 мача за Тотнъм през есента с 2 гола и 3 асистенции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец води в класирането на Първа лига след 10-ата си победа от началото на сезона

Лудогорец води в класирането на Първа лига след 10-ата си победа

Шампионът Лудогорец постигна 10-а победа в 11 мача през сезона в Първа лига след 2:0 над Септември (София) на стадион "Локомотив" в столицата. Руан Круз и автогол на Мартин Христов решиха изхода на мача, но домакините останаха с човек по-малко още в 20-ата минута заради червен картон на левия защитник Георги Върбанов. Разградчани не вложиха кой знае колко..

публикувано на 20.10.24 в 22:04
Николай Киров

Николай Киров е новият старши треньор на Спартак (Варна)

Николай Киров ще бъде назначен за старши треньор на Спартак 1918 Варна, съобщават от варненския клуб в обръщение към привържениците си, подписано от изпълнителния директор Иван Кирилов. В него се уточнява, че длъжността технически директор ще бъде поета от Панайот Кискинов. Последните три мача отборът на Спартак 1918 Варна бе воден от треньора на..

публикувано на 20.10.24 в 20:13
Уилям Чолов

Сребро за Уилиам Чолов на европейското по бокс до 23 години в София

Уилиам Чолов стана сребърен медалист на европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години в столичната зала "София". Във финала в категория 75 килограма при мъжете българинът отстъпи с 1:4 гласа на Джамал Кулиев от Украйна. Още от първите секунди на срещата Чолов и Кулиев се хвърлиха смело в атаки, което доведе до много на брой точни..

публикувано на 20.10.24 в 19:19
Черно море победи Хебър в Първа лига

Черно море се наложи над Хебър в Първа лига

В слаб мач Черно море успя да победи Хебър с 1:0 в дебюта на Бруно Акрапович начело на пазарджишкия тим. Единственото попадение в срещата вкара Дуду в 75-ата минута. С успеха си Черно море има в актива си вече 22 точки и измести от четвъртото място градския съперник Спартак 1918 Варна. Хебър пък остава последен със 7 точки. Преди началото на мача с..

публикувано на 20.10.24 в 18:50
Александра Фейгин

Александра Фейгин С шесто място на турнир по фигурно пързаляне в Ница

Александра Фейгин се класира на шесто място, а Кристина Григорова е 23-а в крайното подреждане при жените на международния турнир по фигурно пързаляне от сериите "Challenger" в Ница (Франция). Фейгин събра 157.47 точки, след като се нареди пета в кратката и десета във волната програма. Григорова има 112.49 точки и завърши 23-а от 27 фигуристки...

публикувано на 20.10.24 в 18:46
Радослав Росенов с европейска титла по бокс при мъжете до 23 години

Радослав Росенов с европейска титла по бокс при мъжете до 23 години

Радослав Росенов донесе на България първа титла от европейското първенство по бокс за мъже и жени до 23 години в София. Във финала в категория  60 килограма в столичната зала "София" 20-годишният българин надигра арменеца Артур Сахакян с пълно съдийско единодушие.  Европейският вицешампион при мъжете от тази година Росенов и неговият съперник Сахакян..

публикувано на 20.10.24 в 18:02
Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Стокхолм

Григор Димитров загуби финала на тенис турнира в Стокхолм

Американецът Томи Пол победи Григор Димитров с 6:4, 6:3 във финала на тенис турнира в Стокхолм. До момента и двамата имаха по една титла в това състезание от сериите АТП 250, което е с награден фонд 767 455 евро. От днес обаче Томи Пол е двукратен победител, а Димитров остава с един трофей и три загубени финала. Номер 3 в схемата на турнира обаче остава..

публикувано на 20.10.24 в 18:00