Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чудесно начало за България, победа с 3:2 срещу Франция за волейболистите ни

Българският национален отбор по волейбол
Снимка: БТА

Волейболистите на България надиграха Франция с 3-2 гейма в първия си двубой от олимпийската квалификация в Берлин. Тимът на Силвано Пранди спечели след 25-23, 17-25, 25-22, 19-25, 15-8 и така потегли с успех в германската столица.

Срещата в зала „Макс Шмелинг Хале“ започна по-добре за нашите, но „петлите“ отвърнаха с четири поредни точки за 8-4. Възпитаниците на Лоран Тили водеха до средата на първия гейм, след което „трикольорите“ се активизираха и на свой ред влязоха в серия. Въпреки опитите на французите да се върнат в частта, България поведе след 25-23.

Във втори гейм предимството бе на страната на Франция, които след прекъсване, породено от претенции на Тили за липсата на точка в актива на тима му, доминираха и в крайна сметка закономерно изравниха. Третият гейм отново отиде на сметката на българите, които след равностойно начало, отвориха разлика, която не изпуснаха до края на частта.

Франция обаче вкара срещата в тайбрек след по-добър четвърти гейм, но в решителния до 15 точки, България бе по-солидна на сервис и така записа първи успех в група В на олимпийската квалификация в Берлин. За Франция пък това бе дебютно поражение след вчерашния успех над Сърбия с 3-0. Сърбите надиграха по-рано Нидерландия със същия резултат. 

Утре, вторник, за нашите волейболисти предстои двубой именно срещу „лалетата“, който стартира в 15:00 часа българско време.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Франческо Фариоли

Италианец без трофеи е новият треньор на Аякс

Италианецът Франческо Фариоли е новият старши треньор на Аякс, съобщи грандът на нидерландския футбол. 35-годишният Фариоли подписа договор за три сезона, който ще влезе в сила от следващия месец. Италианецът заменя временния наставник Джон ван'т Схип, под чието ръководство Аякс приключи кампанията на пето място - най-слабото за тима от..

публикувано на 24.05.24 в 10:40
Чехия и Канада са полуфиналисти на световното по хокей на лед

Чехия и Канада са полуфиналисти на световното по хокей на лед

Домакинът Чехия и защитаващият титлата си тим на Канада се класираха за полуфиналите на световното първенство по хокей на лед за мъже, което се провежда в Прага и Острава. Чехите стигнаха до финалната четворка след победа с 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) над САЩ в последния мач от програмата за деня. Единственото попадение реализира нападателят на..

публикувано на 24.05.24 в 10:34
Едмънтън Ойлърс победи с 3:2 Далас Старс

Едмънтън поведе на Далас в Западната конференция на НХЛ

Първи мач от финалната серия в Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада: Далас - Едмънтън - 2:3 след две продължения * Едмънтън води с 1:0 победи в серията. Играе се до четири успеха от седем мача. С гол на Конър МакДейвид в 32-рата секунда на второто продължение Едмънтън Ойлърс победи с 3:2 Далас Старс в мач..

публикувано на 24.05.24 в 09:36
Фиорентина победи с 3:2 Каляри

Късни голове донесоха победата на Фиорентина над Каляри

Отборът на Фиорентина победи с 3:2 Каляри в изтеглен мач от последния 38-ми кръг на италианския футболен шампионат. "Виолетовите" стигнаха до успеха с гол от дузпа на Артур Мело в 13-ата минута на добавеното време, което трябваше да бъде само пет. След преразглеждане със системата за видеоповторения обаче главният съдия Алесандро Пронтера..

публикувано на 24.05.24 в 09:28

ММС започва проверка на дейността на Българския спортен тотализатор

Министерството на младежта и спорта счита за недопустимо, че не беше уведомено от ръководството на Българския спортен тотализатор за проблема с Централната компютърна система, който продължава вече трети ден. След сигнал от граждани ММС изпрати запитване до ръководството на тотализатора за естеството на проблема, като получения отговор считаме за много..

публикувано на 24.05.24 в 08:53
Фортуна (Дюселдорф) победи с 3:0 като гост Бохум

Фортуна (Дюселдорф) е пред завръщане в Бундеслигата

Отборът на Фортуна (Дюселдорф) е на крачка от завръщане в Бундеслигата на Германия, след като победи с 3:0 като гост Бохум в плейофа за влизане/оставане в елита на германския футбол. Тимът на Фортуна, който през този сезон завърши на трета позиция във Втора Бундеслига, поведе още в 13-ата минута след автогол на Филип Хофман. Веднага..

публикувано на 24.05.24 в 08:43
Джейлън Браун

Бостън взе сериозна преднина срещу Индиана в НБА

Втори мач от финалната серия в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА): Бостън - Индиана - 126:110 * Бостън води с 2:0 победи в серията. Играе се до четири успеха от седем мача. Крилото Джейлън Браун реализира 40 точки за победата на Бостън Селтикс със 126:110 над Индиана Пейсърс във втория мач..

публикувано на 24.05.24 в 08:39