Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лион се изкачи със седем места в класирането във Франция

Бордо - Лион
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лион победи Бордо с 2:1 като гост и скочи цели седем места в класирането на френското футболно първенство. Отборът на Руди Гарсия вече е пети с 29 точки и две по-малко от четвъртия Лил, който гостува в неделя от 18 часа българско време на Дижон.

Лион допусна абсурден гол още в 15-та минута на срещата, след като датчанинът Йоахим Андерсен върна към Антони Лопес без пряка видимост към португалският страж, а Джими Бриан бе блокирал пътя на този пас. Френското крило пресече подаването и Бордо поведе с 1:0. Лион обаче стигна до пълен обрат в рамките на три минути през второто полувреме. Гнали Корне стреля от около 20 метра в 50-та минута и топката влезе във вратата на Бордо след рикошет в крака на защитника Юсуф Сабали, а три по-късно Муса Дембеле донесе трите точки на гостите. Той получи топката вдясно от Корне и преодоля Беноа Костил с много силен шут в далечния ъгъл.

Въпреки загубата и 13-ото си място, Бордо е само на три точки от Лион.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тодор Скримов

Тодор Скримов: Надявам се на нови радостни моменти с феновете

Новото попълнение на волейболния шампион Тодор Скримов даде първото си кратко интервю пред клубния сайт. Бившият национал обеща, че се опита да повтори успехите от този сезон. "Най-голямата радост за всеки един волейболист и спортист като цяло е феновете да се интересуват от него, от неговия отбор, да посещават мачовете", каза той...

публикувано на 01.05.24 в 20:08
Черноморец и Рилски спортист се класираха за полуфиналите

Черноморец и Рилски спортист се класираха за полуфиналите

ЦСКА се наложи над шампиона Балкан с 82:77 (26:16, 21:18, 21:20, 14:23) като домакин във втората среща от четвъртфиналния плейоф между двата тима в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и изравни серията на 1-1 победи. Третият решителен двубой ще се проведе на 3 май в „Арена Ботевград“ от 19:00 часа. Победителят от тази двойки ще се изправи..

публикувано на 01.05.24 в 19:59
Алехандро Торо

Алехандро Торо се сбогува с волейболния Левски

Аржентинският волейболист Алехандро Торо напусна Левски София и си взе довиждане с клуба и феновете. Това стана в същия ден, в който Левски представи бившия национал Тодор Скримов като ново попълнение. "Искам да благодаря на всеки, който беше част от отбора, всеки фен, който ни подкрепяше, всеки служител на Левски София ... благодаря и..

публикувано на 01.05.24 в 19:51
Андрей Рубльов

Рубльов отстрани двукратния шампион Алкарас в Мадрид

Руснакът Андрей Рубльов се наложи над защитаващия титлата си Карлос Алкарас с 4:6, 6:3, 6:2 на тенис турнира в Мадрид от сериите "Мастърс" с награден фонд 7,877 милиона евро. Мачът продължи час и 58 минути. Рубльов направи впечеталвяща обрат, въпреки по-слабия си старт и сериозната подкрепа за съперника му от испанската публика, която бе..

публикувано на 01.05.24 в 19:35
Айртон Сена бе почетен на пистата в Имола 30 години след смъртта си

Айртон Сена бе почетен на пистата в Имола 30 години след смъртта му

30-годишнината от смъртта на трикратния световен шампион във Формула 1 - Айртон Сена, бе почетена в сряда на пистата в Имола, където той катастрофира на Гран при на Сан Марино през 1994, предадоха световните агенции. Бе спазена минута мълчание в 2:17 часа, като бяха поднесени и цветя на завоя Тамбурело, като бяха спазени точното време и..

публикувано на 01.05.24 в 18:37
Илиян Радулов

Илиян Радулов стартира с победа в Испания

Илиян Радулов се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис за мъже на клей в Сабадел (Испания) с награден фонд 25 хиляди долара.  18-годишният българин се наложи на старта на основната схема над представителя на домакините Икер Рамирес с 6:3, 4:6, 6:3 за 2:42 часа. Преди този мач Радулов постигна три победи без загубен сет в..

публикувано на 01.05.24 в 17:59
Димитър Бербатов и Стилиян Петров

ЦСКА София отрече за преговори с Бербатов и Пенев

От ЦСКА София излязоха с официална позиция заради многото спекулации, последвали оттеглянето на досегашните собствените на клуба Гриша и Данаил Ганчеви. "Във връзка със спряганите имена за ръководни позиции в ЦСКА, бихме искали да заявим, че преговори с Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Лъчезар Танев, Любослав Пенев, Александър Томаш и други..

публикувано на 01.05.24 в 16:57