Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦГМ информира шофьорите, чиито автомобили са на наказателен паркинг

Снимка: Ани Петрова

От днес Центъра за градска мобилност започва да изпраща есемес на шофьорите, чиито автомобили са репатрирани на наказателен паркинг заради неправилно паркиране. Изпълнителния директор на ЦГМ Румяна Милова уточни, че текстови съобщения ще получават онези водачи, чиито телефони са в базата им данни:

"От телефон 1902 ще получават есемес, като това съобщение ще съдържа информация за това къде се намира автомобилът им, т.е. на кой наказателен паркинг и съответния адрес на наказателния паркинг. Смятаме, че по този начин ще се избегне стресът на всеки един водач, който в момента, в който установи, че липсва автомобилът му, ще бъде притеснен за това дали не е откраднат".

От Центъра за градска мобилност уточняват, че водачи, чийто телефонни номера липсват в базата данни, ще могат да се информират от сайта на ЦГМ или на телефон 0700 13 233.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Още няма яснота кога ще бъде подписан нов колективен трудов договор в здравеопазването

Не е ясно кога ще бъде подписан нов колективен трудов договор в здравеопазването, след като и днес синдикати и работодатели не се разбраха за начало на преговорите във връзка с изтеклия през април договор за заплащането в здравната система. Среща на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването Разговорите, проведени днес при..

публикувано на 03.06.24 в 17:21
Снимката е илюстративна, архив

Проливен дъжд на АМ "Хемус", полицията призовава за внимателно шофиране

Проливен дъжд вали на АМ "Хемус" в Софийска област, което затруднява шофирането. От Областната дирекция на МВР-София призовават водачите да бъдат внимателни - видимостта е намалена. В София до момента е подаден един сигнал след дъжда - в квартал "Надежда" има опасно надвиснали клони на дърво. На мястото на тежка катастрофа на магистрала "Тракия" има..

публикувано на 03.06.24 в 17:18
Снимката е илюстративна, архив.

Разследват случая със срязаните спирачни маркучи на локомотив в Лом

Под наблюдението на Районната прокуратура се извършва проверка п о случая със срязаните  маркучи на спирачната система  на локомотив на гарата в Лом. Това съобщиха от полицията в Монтана. По случая е образувано досъдебно производство. По-рано от БДЖ определиха като тероризъм посегателството от събота, когато неизвестни срязаха спирачките..

публикувано на 03.06.24 в 17:10

В Кюстендилско осигуряват транспорт за избиратели от отдалечени от секциите селища

общината в Трекляно осигурява и за предстоящите на 9 юни избори три автомобила, за да возят до секциите избиратели от отдалечените села и махали. Това съобщиха от администрацията.  Постоянното население в 19-те села на общината е намаляло до малко над 300 жители.  Ще се гласува в 9 секции, някои гласоподаватели са отдалечени на километри от..

публикувано на 03.06.24 в 16:38
Снимката е илюстративна.

Мъж, убил баща си, е скочил пред товарен влак

38-годишен мъж от Симеоновград е убил 60-годишния си баща и после е скочил пред товарен влак. Сигналът е получен вчера от 45-годишния машинист на товарния влак. Той съобщил, че е блъснал човек при километър 258 по линията от Симеоновград за Харманли. Тестовете за алкохол и наркотици на машиниста са отрицателни. По-късно е получен сигнал от..

публикувано на 03.06.24 в 16:37
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: Ще видим реплика на настоящия парламент, но с разместени квоти

Ще видим реплика на настоящия парламент, но с разместени квоти .  Прогнозата направи пред БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ, но допусна и изненада с една или две партии, които да прескочат изборния праг заради "някаква мобилизация, която е убягнала на социолозите". " Фотофиниш за второ-четвърто място. Не по-малко важно ще е обаче..

публикувано на 03.06.24 в 16:36

Ученици са разкрити като автори на палеж в Горна Оряховица

Четирима ученици са автори на палежа на изоставените сгради на закрития Социален учебно-професионален център в Горна Оряховица. Пожарът няма нищо общо с предстоящата продажба на сградата, заяви Мариян Лонгинов, началник на полицейското управление в Горна Оряховица. През миналата седмица закритият СУПЦ в Горна Оряховица на два пъти беше запален...

публикувано на 03.06.24 в 16:31