Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Газова експлозия в блок в Русия, най-малко един човек е загинал

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жилищен блок частично бе разрушен днес от газова експлозия в Русия, предадоха световните агенции. Най-малко един човек е загинал, а четирима души са били ранени.

Инцидентът е станал в Орехово-Зуейево, град на 95 километра източно от руската столица.

Най-малко три етажа от сградата са били разрушени. Взривът е станал на втория етаж. Фасадата на сградата е частично рухнала, но съседните жилища са непокътнати.

Подобни експлозии, дължащи се на изтичане на газ, са често явление в Русия.

На 31 декември 2018 г. газова експлозия в 10-етажен блок в Магнитогорск отне живота на 39 души. Друга газова експлозия в същия град миналата седмица предизвика пожар в шест апартамента, в който загинаха двама души.

Сегашната експлозия става в момент, в който руснаците са под изолация заради епидемията от Ковид-19.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Жители на Кочериново излязоха на протест във вторник

Няма да има воден режим в Кочериново... засега

Воден режим за Кочериново и общината засега няма да се въвежда - водоподаването е нормализирано, а и падналият дъжд e благоприятeн за ситуацията, каза за БНР кметът Светослав Горов. Само преди два дни жителите организираха протест в центъра на града и  затвориха пътя за Рилския манастир, след като нямаха вода 4 денонощия. Безводие:..

публикувано на 22.08.24 в 11:06
Човек със скутер наблюдава как пожар поглъща бизнес с дърва за огрев в Пентели, североизточно от Атина, Гърция, 12 август 2024 г.

Над 20 нови пожара в Гърция за денонощие

Над 20 нови пожара са избухнали в Гърция през последното денонощие, въпреки относителния спад на температурите. Днес се очаква отново да бъде горещо. В последното денонощие са избухнали 23 пожара въпреки сравнително по-ниските температури, съобщават от Гражданска защита. Част от огнищата са следствие от мълнии, но има и умишлени палежи...

публикувано на 22.08.24 в 11:01
Въоръжените сили на Украйна предприеха офанзива в руската Курска област на 6 август 2024

Русия съобщи, че е предотвратен пореден опит на Украйна за навлизане в Брянска област

Русия съобщи, че е предотвратен пореден опит на Украйна за навлизане в Брянска област. "В Климовски район е пресечен опит на украинска диверсионно-разузнавателна група да проникне на руска територия", съобщи губернаторът Александър Богомаз в Telegram канала. Силите на Федералната служба за сигурност в Брянска област са влезли в битка с..

публикувано на 22.08.24 в 10:57

Проф. Димитър Вацов: Калин Стоянов ще бъде махнат, ще имаме служебно правителство и дата за избори

Трябва да си пазим парламентарната република, а начинът е избори . Това заяви пред БНР проф. Димитър Вацов - философ, преподавател в Нов български университет и политически анализатор. " Радев няма да бави безкрайно. Той има възможност да избере Главчев или Чобанов. Ако стане напечено, смятам, че и някой друг, например Рая Назарян, ще се жертва..

публикувано на 22.08.24 в 10:00

Ръст на домашното насилие в Испания

Властите в Испания отчитат ръст на домашното насилие. При подобни инциденти от началото на лятото са убити 15 жени и три деца. Лятото е рисков период за жертвите на домашно насилие заради прекарването на по-дълго време заедно на партньорите през ваканциите, отбелязват специалистите. Другият период с много подобни случаи е по Коледа. Общо..

публикувано на 22.08.24 в 09:57
Стоян Мавродиев

Бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев е обявен за национално издирване

Бившият директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е обявен за национално издирване, научи "Хоризонт" от източници от прокуратурата.  Издирват Гайтански и Мавродиев, чакат ги с обвинения, един от "Роудуей кънстракшън" е задържан На върха на схемата с необезпечения кредит от ББР за 150 млн. лв. - бившият шеф на банката..

публикувано на 22.08.24 в 09:55

Активите на частните пенсионни фондове нарастват, вече са 24,5 млрд. лева

Активите на частните пенсионни фондове достигнаха 24,5 милиарда лева – това сочат данните на Комисията за финансов надзор за първото полугодие на 2024. Те нарастват с над 16 на сто в сравнение със същия период на миналата година. Общо осигурените в четирите вида пенсионни фондове са малко над 5 милиона души, като се увеличават с около 70 000 души..

публикувано на 22.08.24 в 09:54