Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Вълдобрев:

24-ти май - празник, вълнуващ колкото рождените дни и новите години

Снимка: БГНЕС

24-ти май е празник толкова вълнуващ, колкото са рождените дни и новите години. Нещо хубаво предстои да се случи“. Това сподели в предаването „Неделя 150“ певецът и музикант Стефан Вълдобрев.

„Към всеки нов ден и всеки нов проект подхождам с любопитството на дете и с усещането, че пред мен стои планина от познание, която трябва да изкача“.

Вълдобрев изрази надежда, че през следващата пролет може да излезе нов албум на „Обичайните заподозрени“.

„По време на извънредното положение, разхождайки се в парка след Великден, за първи път чувах песента на птиците, усещах аромата на пролетта – на тревата и на цветята. Сякаш един огромен апарат за обдишване беше сложен върху цялата земя... Театърът, ако не е вътре на сцената с всичките ѝ компоненти, то е нещо друго. Опасявам се да не израсне поколение, което да смята за нормално това, половинчатото и компромисното“.

Интервюто със Стефан Вълдобрев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Стефан Вълдобрев: Да искаме по-малко, за да имаме повече

Актьор, певец, лидер на група („Обичайните заподозрени“), автор на песни (текст и музика), Стефан Вълдобрев е изключително деен човек и много ангажиран, поне преди 13 март. Той, както всички артисти, свързани със сцената и живия контакт с..

публикувано на 23.04.20 в 13:34
ВИЖТЕ ОЩЕ

СГС върна обвинителния акт за инцидента в тунел "Ечемишка", при който загина жена

Софийският окръжен съд върна на прокуратурата обвинителния акт за инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус". Съдът решава дали да гледа по същество делото за инцидента в тунел "Ечемишка" преди 7 години Преди седем години лампа от..

публикувано на 05.06.24 в 15:48

Градушка унищожи 2 хил. декара със земеделска продукция в севлиевското село Кормянско

След градушката, която удари Севлиево и селата в последните два дни, в Кормянско са унищожени около 2 хиляди декара със земеделска продукция. Селото се оказало в епицентъра на бурята, от която има нанесени малки щети и по домовете и автомобилите на..

публикувано на 05.06.24 в 15:47

Смолян получи бюлетините за изборите

В Смолян пристигнаха бюлетините и ролките със специализирана хартия за машинно гласуване за изборите две в едно на 9-ти юни.  95 100 броя е тиражът на бюлетините за изборите за членове на Европейския парламент от Република България, а за изборите..

публикувано на 05.06.24 в 15:19
Джо Байдън пристига в Париж, 5 юни 2024 г.

Байдън е във Франция за годишнината от Десанта в Нормандия

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна във Франция за тържествата по случай 80-ата годишнина от съюзническия десант в Нормандия. В рамките на тридневните чествания той ще се срещне с френския си колега Еманюел Макрон. При извънредни мерки за..

публикувано на 05.06.24 в 15:19

Над 390 000 бюлетини за изборите в Русенска област бяха доставени днес

394 300 бюлетини за предстоящия вот 2 в 1 тази неделя бяха доставени днес в Русе. 193 700 от тях са предназначени за изборите за Европейски парламент, а други 200 600 са за народни представители. Веднага след разтоварването бюлетините бяха поставени..

публикувано на 05.06.24 в 15:05
Итамар Бен-Гвир

Израелски министър заплаши Нетаняху с оставка

В Израел крайнодесен министър във военновременния кабинет заплаши да излезе от управляващата коалиция, ако премиерът Бенямин Нетаняху не разкрие подробности за бъдещото споразумение за Газа. Това не е първата заплаха, която отправя Итамар..

публикувано на 05.06.24 в 14:41

Най-високите пенсии са в София – средно около 1000 лв., най-ниските – в Кърджали

Средната пенсия в София е най-високата в страната и е малко над 1000 лева. Най-ниска е средната пенсия в Кърджали - 676 лева, показват най-новите данни на Националния осигурителен институт към 31 март. Данните сочат още, че след столицата най-високи..

публикувано на 05.06.24 в 14:06