Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданите ще оценяват медицинските услуги в мобилно приложение на НЗОК

Снимка: БТА

От следващата седмица НЗОК пуска нов канал за връзка с гражданите през мобилно приложение. Желаещите да го използват ще получават съобщения на своите телефони и ще могат да дават оценка за получените здравни услуги.

Здравноосигурените граждани, които желаят да се възползват от новата възможност, трябва да инсталират приложението на мобилните си телефони чрез QR код, достъпен на страницата на касата. Чрез рубрика "ОБРАТНА ВРЪЗКА" на мобилното приложение гражданите могат да изразяват мнението си за  здравните услуги в извънболничната, болничната и денталната помощ, както и в аптеките. Приложението е удобно за ползване и не изисква споделяне на лични данни или данни за лечебното заведение, в което са били на преглед, изследвания или лечение. Анкетата може да се попълва по всяко време, след като пациентът излезе от контакт с лечебното заведение.

В момента приложението е в тестови режим и предстои да заработи в началото на следващата седмица.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доцент Росен Калпачки

Доц. Росен Калпачки: На 10 минути един българин получава инсулт

Жените получават инсулт по-често от мъжете и в по-ранна възраст. За тази световна тенденция, валидна и за България, съобщи д-р Георги Георгиев, заместник-председател на „Асоциацията за инсулт и афазия“. На дискусия в навечерието на Световния ден за информираност за инсулта водещи лекари припомниха, че страната ни е на челно място в Европа по смъртност от..

публикувано на 13.05.24 в 16:08
Гордана Силяновска-Давкова полага клетва като президент на Северна Македония.

Силяновска: Ще спазвам конституционното име, но имам право да ползвам и "Македония"

В позиция от кабинета на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска се казва, че президентът на страната "има право да използва името Македония като акт на лично право на самоопределение и самоидентификация, зачитайки основните човешки права и свободи и в съответствие с европейските ценности и принципи". Президент и премиер: Не..

публикувано на 13.05.24 в 15:54
Ивайло Здравков, областен управител на Велико Търново

Почистват пътищата в община Свищов след снощните проливни дъждове

Републикански и общински пътища в община Свищов активно се почистват, за да бъдат отворени за движение, след като проливните дъждове от тази нощ ги направиха реки от кал. Има наводнени земеделски масиви. Няма бедстващи хора, заяви за БНР областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков. Най-пострадал е пътят между селата Павел и Совата,..

публикувано на 13.05.24 в 15:27

ЕК: Без мита и квоти за украинския внос в ЕС още година

Eвропейската комисия удължи с още една година замразяването на митата и квотите за украинския внос в ЕС, след като Съветът на ЕС и Европейският парламент вече гласуваха предложението. Срокът им изтича на 5 юни, като т.нар. автономни търговски мерки са въведени през 2022 година като ключов елемент на подкрепата на ЕС за икономиката на страната чрез..

публикувано на 13.05.24 в 15:27

Възстановено е осветлението в двете тръби на тунел "Дупница" на Е-79

Възстановено е осветлението и в двете тръби на тунел "Дупница" на гл. път Е-79, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) днес по обяд. Поради проблем в електропреносната мрежа в двете тръби на тунела нямаше осветление от 9 май, а скоростта за преминаване беше ограничена на 40 километра в час в двете посоки. Пътни експерти казаха, че е..

публикувано на 13.05.24 в 15:23
Милена Димитрова

Милена Димитрова: С родолюбиви инициативи българите в САЩ поддържат културен афиш и дух

Аз разбрах, че родолюбиви инициативи правят така, че българите в различните градове в САЩ да поддържат непрекъснат културен афиш и дух. Представяйки книгата на Рори Милър се оказа, че има голям интерес към такъв проект. Там се представя филма "Ваклуш", а за 24 май предстои при българите да бъде Йорданка Христова. Тези впечатления сподели в..

публикувано на 13.05.24 в 15:11
Палестинците, разселени от израелската въздушна и наземна офанзива в Ивицата Газа, минават през импровизиран палатков лагер в Дейр ал Балах, Газа, 12 май 2024 г.

Около 360 000 палестинци са напуснали източния град Рафах в Ивицата Газа

Около 360 000 палестинци са напуснали източния град Рафах в Ивицата Газа, след започналите евакуации в части от града, наредени от Израел, съобщи Организацията на ООН за палестинските бежанци, цитирана от израелски медии. Междувременно, здравното министерство в Ивицата Газа, което е под контрола на "Хамас" съобщи, че здравната система в палестинския..

публикувано на 13.05.24 в 14:46