Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още доказателства по делото за търговия с влияние с президентския секретар

| обновено на 23.06.20 в 15:03
Пламен Узунов - секретар по правни въпроси и антикорупция на президента
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратурата разпространи още доказателства по делото за търговия с влияние, свързано с президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов.

Медиите получиха три нови чата между него и бизнесмена Пламен Бобоков.

Комуникация между двамата чрез приложението WhatsApp - от септември 2018, свързана с административното дело срещу задържането у нас на танкера “Бадр“, плаващ по либерийски флаг, и от април 2019, в който се договорят да се видят.

От прокуратурата обръщат внимание, че шест месеца е продължила размяната на съобщения за съдебните процедури около „арестувания“ танкер.

Започва малко преди образуването на делото  по протест срещу първото решение на Административен съд-Бургас във Върховния административен съд, като, както вече стана ясно, Пламен Узунов съобщава на Пламен Бобоков какво е решението на върховните съдии шест дни, преди те да го подпишат и то да бъде публикувано.

В отговор на твърдение в телевизионно интервю от вчера на президентския съветник, че е имал само делови отношения с Пламен Бобоков, от спецобвинението информират, че експертизата на мобилните устройства на русенския бизнесмен е установила разменени общо 61 файла и проведени множество лични срещи.

„Методите и интерпретациите на прокуратурата говорят сами за себе си“ - така от прессекретариата на президента коментираха днес новите доказателства по разследването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пламен Бобоков влиза в Националната следствена служба на разпит

Пламен Бобоков отново на разпит за президентския съветник

Специализираната прокуратурата разпространи още доказателства по производството за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, по което се проверяват действия на президентския секретар Пламен Узунов. Във връзка с това дело на разпит в..

публикувано на 22.06.20 в 16:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейски дни на наследството

България ще отбележи днес и утре Европейските дни на наследството с над 200 събития. Заради инициативата голяма част от музеите, библиотеките, етнографските комплекси, читалищата и галериите ще работя безплатно. Европейските дни на наследството се..

публикувано на 21.09.24 в 08:57

Сърбия е стъпка по-близо до въвеждане на задължителна военна служба

Сърбия е една стъпка по-близо до въвеждането на задължителна военна служба, съобщи сръбската държавна телевизия РТС. На извънредно заседание на сръбското правителство, на което присъства президентът Александър Вучич, беше прието заключение за създаване на..

публикувано на 21.09.24 в 08:42

Майкъл Ендлънг: Американската икономика изглежда силна

Американската икономика се намира в добро състояние, коментира пред БНР Майкъл Ендлънг, водещ пазарен анализатор. Той беше потърсен за мнение след решението на Федералния резерв да пристъпи към понижение на водещата лихва с 50 базисни пункта през..

публикувано на 21.09.24 в 08:23
Международния фестивал на военните оркестри във Велико Търново

17-ото издание на Международния фестивал на военните оркестри във Велико Търново

17-ият Международен фестивал на военните оркестри започва днес във Велико Търново. По традиция форумът е част от честванията за независимостта на България . Велико Търново е българският град, където за първи път в страната засвирва военен оркестър при..

публикувано на 21.09.24 в 08:05

Облачността намалява, предимно слънчево

В събота облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време, най-късно над Югоизточна България, сочи прогнозата на НИМХ. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и..

публикувано на 21.09.24 в 08:02

Въпреки наводненията в Чехия гласуват за местна власт и за сенатори

В Чехия и днес избирателните секции са отворени. Имащите право на глас избират местни органи на властта, както и гласуват на първи тур на частичните избори за Сенат (горната камара на парламента). Нов състав на местни органи на властта ще бъде..

публикувано на 21.09.24 в 07:58

При израелски удар в Бейрут е убит висш командир на "Хизбула"

Командирът на елитно подразделение на ливанската организация "Хизбула" е бил убит при израелския въздушен обстрел в Бейрут, при който загинаха 14 души и над 60 бяха ранени. От "Хизбула" потвърдиха, че Ибрахим Акил е загинал при израелската атака вчера в..

публикувано на 21.09.24 в 07:26