Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът в Авиньон организира седмица на изкуствата

Площадът пред двореца на папите в Авиньон
Снимка: Евелина Тодорова

Театралният фестивал в Авиньон ще организира през октомври седмица на изкуствата, съобщи "Франс прес".

Тазгодишното издание на фестивала, който е най-известният театрален форум в света, бе отменено заради пандемията от новия коронавирус. То трябваше да се проведе за 74-и път в южния френски град от 3 до 23 юли.

В програмата на седмицата на изкуствата ще бъдат включени пет представления от първоначалната програма на фестивала, както и спектакъл на прочутия испански танцьор и хореограф на фламенко Исраел Галван.

В периода от 23 до 31 октомври ще има 35 представления и спектакли на емблематични места за фестивала в гр.Авиньон, югоизточна Франция. Цената на билетите за всички представления ще е 15 евро.

По време на седмицата на изкуствата в Авиньон за пръв път във Франция ще бъдат представени спектакълът "Mellizo doble" на Галван и пиесата "Следи - поглед към африканските нации" на сенегалския писател и музикант Фелвин Сар. В програмата се отличават още адаптация за театър и куклен театър по романа на Херман Мелвил "Моби Дик" на Ингвилд Аспели и "Церемония" на белгийската трупа "Раул колектив".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови атаки в Близкия изток в деня на годишнината от нападенията на "Хамас" срещу "Израел"

Израел, "Хамас" и "Хизбула" предприеха нови атаки в деня, в който се навършва една година от нападенията на палестинската групировка "Хамас" на израелска територия.  "Хизбула" изстреля ракети срещу военна база южно от Хайфа тази сутрин. Ранени са 10 души. Групировката съобщи за ракетна атака и срещу друг израелски град - Тиберия, където, спореди..

публикувано на 07.10.24 в 15:12

БЧК с кампания за пострадалите от наводненията в Босна и Херцеговина

Българският червен кръст започва набиране на средства в подкрепа на населението в Босна и Херцеговина, засегнато от катастрофалните наводнения на 4 октомври 2024 г. В нощта на 4 октомври 2024 г. поредица от внезапни наводнения удариха пет общини в Босна и Херцеговина: Ябланица, Конич, Крешево, Фойница и Киселяк. В допълнение към тежките..

публикувано на 07.10.24 в 14:42
Давид Леви

Давид Леви: Конфликтът де факто започва от Иран, чиято основна цел е унищожаването на Израел

Конфликтът де факто започва от Иран, защото тя е членка на ООН и е единствената, която е поставила за своя основна цел, за национален идеал - унищожаването на друга членка на Обединените нации - Израел .   Това каза пред БНР международният анализатор Давид Леви, който в момента е при родителите си в Израел. "От самото начало става въпрос за..

публикувано на 07.10.24 в 14:29
Илия Налбантов

Илия Налбантов: На Радев му трябва репресивен закон, за да изгради военно-политическа сила

Консултативният съвет за Национална сигурност при президента не е решавал за Закон за защита на отечеството, това е предложение на президента и той го артикулира на пресконференцията. Това коментира пред БНР Илия Налбантов, военен експерт и началник на политическия кабинет на военния министър Николай Ненчев. "От становището на КС за НС..

публикувано на 07.10.24 в 14:23

10-годишно дете от Кърджали с остра парализа след пропусната ваксина срещу полиомиелит

Случай на заболяване при дете заради пропусната ваксина срещу полиемиелит беше регистриран в Кърджали.  Момиченце на 10 години е диагностицирано с остра вяла парализа, съобщи д-р Кадрие Христова от Регионалната здравна инспекция. "При това дете липсва пълния статус от ваксини, тоест едната ваксина е пропусната, не е ваксинирано. Детето е..

публикувано на 07.10.24 в 13:55
Явор Куюмджиев

Явор Куюмджиев: "Топлофикация - София" е единствената губеща топлофикация в света

"Топлофикация София" е единствената губеща топлофикация в света , не само в България. Това каза пред БНР Явор Куюмджиев, бивш депутат от БСП и заместник-министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев (2007 – 2009). И "Топлофикация – София" е със запорирани сметки Няма риск за отоплителния сезон, увери..

публикувано на 07.10.24 в 13:21
Израелското посолство в Копенхаген.

Пореден взрив край израелското посолство в Копенхаген

Нов взрив е избухнал близо до израелското посолство в Дания, съобщи полицията. Експлозията е станала на около 500 метра от посолството на Израел в Копенхаген, пет дни след други две експлозии близо до сградата, за които двама шведски граждани бяха задържани. "Разбира се, проучваме дали може да има връзка с по-ранния инцидент при израелското..

публикувано на 07.10.24 в 13:15