Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да уволняват треньора на Барселона

Няма да уволняват треньора на Барселона
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на испанския футболен гранд Барселона - Сандро Росел, заяви, че информациите за възможното уволнение на старши треньора на "синьо-червените" Кике Сетиен са лъжа. По-рано в местните медии се появиха съобщения, че Сетиен ще бъде освободен, ако отборът не спечели следващите два мача от испанското първенство по футбол срещу Атлетико (Мадрид) и Виляреал.

"Доколкото ми е известно, това не е така. Защо трябва да се пишат такива неща, ако те не са верни? Защо някои каталунски издания пишат непотвърдена информация? Получава се така, че ние, каталунците, сами вредим на себе си, прострелваме се в крака. Дори сега, ако някой от клуба излезе и заяви, че слуховете за уволнение на Сетиен не са верни, то никой няма да повярва. Понякога за каталунците най-лошото нещо, което може да се случи, е още един каталунец. Сами подхранваме враговете си", коментира Росел.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карло Анчелоти

Карло Анчелоти: Беше много трудно, но спечелихме! Мечтата продължава

Старши треньорът на Реал (Мадрид) - Карло Анчелоти, продължи успехите си в Шампионската лига, като завоюва рекорден пети трофей като мениджър, но призна, че Борусия (Дортмунд) е притеснил отбора му, преди "белите" да стигнат до победата с 2:0. "Никога не се свиква с това", каза 64-годишният Анчелоти, който е печелил Шампионската лига два..

публикувано на 02.06.24 в 08:13
Волейболистките загубиха и от Сърбия – 1:3

Волейболистките загубиха и от Сърбия – 1:3

Женският ни национален отбор по волейбол допусна шеста загуба в турнира Лига на нациите, след като на турнира в американския град Арлингън отстъпи срещу тима на Сърбия с 1:3 (25:18, 21:25, 17:25, 16:25) гейма. Така българките са последни в класирането с една победа и шест поражения, а заключителният им мач в Арлингтън е срещу Германия. Лидер..

публикувано на 02.06.24 в 07:45
Реал (Мадрид) е шампион на Европа за рекорден 15-ти път

Реал (Мадрид) е шампион на Европа за рекорден 15-ти път

Отборът на Реал (Мадрид) стана клубен шампион на Европа за рекордния 15-ти път в историята си. Във финала на стадион "Уембли" в Лондон "белите" се наложиха с 2:0 срещу Борусия (Дортмунд) с голове на Даниел Карвахал и Винисиус Жуниор след почивката, осигурявайки втори успех за мадридчани в последните три сезона. Първият шут в двубоя дойде в..

публикувано на 02.06.24 в 00:30
Григор Димитров се класира за четвъртия кръг

Григор Димитров се измъчи с квалификант, но продължава в Париж

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Най-добрият български тенисист, поставен под номер 10 в схемата, се наложи трудно с 6:3, 7:6 (4), 4:6, 6:4 срещу квалификанта Зизу Бергс (Белгия), който се намира на 104-то място в световната ранглиста. Двубоят започна в петък, но заради непрестанните..

публикувано на 01.06.24 в 23:41
Александър Зверев

Зверев оцеля на „Ролан Гарос“, Медведев и Оже-Алиасим също продължават

Германската тенис-звезда Александър Зверев мина през петсетов маратон, за да оцелее на турнира "Ролан Гарос" и вече е в четвъртия кръг. Номер 4 в основната схема на Големия шлем в Париж беше пред шокиращо отпадане, след като в петия сет изоставаше с 1:4 от номер 26 Талон Грийкспор (Нидерландия). И изглеждаше разочарован, докато спореше със..

публикувано на 01.06.24 в 22:57
Милен Желев

Българин подписа нов договор с румънския Оцелул

Българският защитник Милен Желев ще остане поне още един сезон в актуалния си клуб Оцелул (Галац), след като ръководството реши да се възползва от опцията и удължи договора му до юни 2025-а година, съобщи monitoruldegalati.ro. "Оцелул започва да очертава контурите на отбора за следващия сезон. Крайните защитници Милен Желев и Мигел Гомеш..

публикувано на 01.06.24 в 19:45
Симеон Петров

Полският Шльонск откупи правата на национала Симеон Петров

Отборът на Шльонск (Вроцлав) откупи правата на защитника Симеон Петров, съобщават от вицешампиона на Полша. Българският национал игра като преотстъпен от ЦСКА 1948 в Шльонск през 2024 година. Договорът на 24-годишния национал на България е за три сезона, с опция за продължаване с още един шампионат. През пролетта Петров участва в 12 мача..

публикувано на 01.06.24 в 19:31