Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без шествие в София в 11-ия ден на протести

| обновено на 19.07.20 в 22:06
Снимка: БТА

Няколкостотин души се събраха в центъра на столицата за началото на 11-ият пореден антиправителствен протест под наслов "Да защитим демокрацията" с искане за оставка на кабинета "Борисов" и на главния прокурор Иван Гешев. Броят на протестиращите достигна няколко хиляди към 20 ч., но след това мнозина си тръгнаха заради дъжда. Към 22 ч. протестът приключи

Движението в района е спокойно

Протестиращите решиха да не предприемат шествие до Народното събрание и по централните софийски улици. Организаторите обявиха, че от утре протестите ще се провеждат пред парламента. Акцията "Всички вън" започва рано сутринта, когато се очаква да бъдат дебатите по Вота на недоверие, внесен от БСП

"Бойко Борисов да пробва да си гледа децата за 30 лв, да пробва да си гледа бабите със 100 лева, да живее с 600 лв. на месец, да си троши колите по нашите пътища, той 100 процента не знае какво става и не го интересува. Да пробва просто да живее като нас", казаха протестираща пред БНР.

"Които и да са следващите, просто трябва да им покажем, че така не може", допълни друг.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев

Президентът: Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември

Длъжен съм да се съобразявам не само с връчването на мандатите, а и с това кога да бъдат евентуални предсрочни избори.  Август не е най-добрият месец за предизборна кампания, нито избори до средата на септември. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев. В най-скоро време ще разберете моето решение, каза още той.  Борисов отказва..

публикувано на 04.07.24 в 19:31

Румен Радев ще връчи голямата награда "Банка на годината на България"

Тази вечер президентът Румен Радев ще отправи приветствие и ще връчи голямата награда "Банка на годината на България". В рамките на церемонията ще бъдат отличени български кредитни институции в 8 категории.  Методиката за оценяване, разработена от Асоциацията "Банка на годината", се базира на годишните резултати на банките, публикувани от БНБ.

публикувано на 04.07.24 в 19:11

Румен Радев е изпратил поздравителен адрес до Джо Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ

Президентът Румен Радев е изпратил поздравителен адрес до американския президент Джо Байдън по случай Деня на независимостта на Съединените щати - 4 юли. В поздравлението си Радев е отбелязал приятелските отношения и стратегическия диалог между България и Съединените щати и значимостта на последователните и целенасочени усилия за по-нататъшно..

публикувано на 04.07.24 в 19:06

Забраниха използването на питейната вода в харманлийското село Бисер

Регионалната здравна инспекция в Хасково забранява използването на питейната вода в харманлийското село Бисер.  Причината е, че в последните проби са установили отклонения в качеството на водата по радиологични показатели.  ВиК-Хасково трябва да организира от утре водоноски за хората в село Бисер.

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Съдът касира изборите за общински съветници в Пазарджик

Пазарджишкият административен съд касира изборите за общински съветници в Пазарджик. Делото беше образувано по жалба на трима кандидати, които оспориха разпределението на мандатите в градския парламент. Съдът е установил, че има разминаване в преброените и отчетените действителни и недействителни гласове, а също и гласовете "не подкрепям никого"...

публикувано на 04.07.24 в 18:56

Продължават следствените действия в столичния кв. "Модерно предградие", където беше убит 48-годишен мъж

Продължават следствените действия  в столичния квартал "Модерно предградие", където  днес беше убит 48-годишен мъж, а още двама бяха ранени след стрелба пред заложна къща  От МВР съобщиха, че първият сигнал е получен минути преди 15:00 часа и той е бил за сбиване. Малко по-късно е получен сигнал и за стрелба в района, а екипите на МВР, които са се..

публикувано на 04.07.24 в 18:48

Около 40 хил. секции в Обединеното кралство за общите избори

Лидерите на партиите в Обединеното кралство се присъединиха към милионите гласоподаватели, които решават съдбата на страната в общи избори след 14-годишно управление на Консервативната партия. Избори в Обединеното кралство Всички направени напоследък социологически проучвания показват, че консерваторите ще бъдат победени и то убедително от..

публикувано на 04.07.24 в 17:40