Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки град заслужава своя летен фестивал, а София - Sofia Summer Fest 2020.


Казват, че това, което може да ти се случи между юни и август, през другото време от годината е невъзможно. Нагласите се променят, усещането за цветове, възприятието на вкусове, установено е, че хората експериментират много повече през лятото, отколкото през есента,  дори филмите, които избираме да гледаме са  по-различни от тези, на които се отдаваме през зимата – на дивана или пък в киносалона.

Sofia Summer Fest ще отвори сетивата ви за градски приключения. В продължение на месец и половина ще се насладите на завладяващи филми, интересни театрални постановки, качествена музика, апетитна храна и повече от 50 вида вкусна и пивка бира!   

Продуцентът Борислав Чучков е един от организаторите и в интервю за „Време за живот“ сподели:

„Тук са замесени Мира Сталева, Стефан Китанов, екипът на София Филм Фест, брат ми Виктор Чучков, доста кинаджии сме се събрали. Филмовата програма е създадена от „Purple Rain“. Съобразихме се с това, че фестивалът ще бъде на открито и че преживяваме през последните месеци един труден период. Избрахме по-леки филми, в комедийния жанр или в посока изкуство, както ще представим и основна част от  документалния фестивал на Найо Тицин.  Зрителите ще гледат прекрасните  сръбски комедии „Когато порасна, ще стана кенгуру“ и „Малкият буда“. В четвъртък ще открием с филма за футболната легенда Пеле. Избрахме точно него, защото е документален, но доста увлекателен филм, драматургично е като игрален , държи те и те води през цялото време. Това е филм с много международни награди, а и Пеле е една легенда“

Ще има представления и за най-малките. Основен партньор за детските спектакли е театър „Възраждане“.

„Много интересна ще бъде програмата. Изстрелвам още имена, за да придобият хората по-голяма представа какво да очакват. Стефан Вълдобрев ще представи своята книга и след това ще има прожекция на филма му „Манчестър Юнайтед“, ще видите „Горката Франция“ с участието на Александър Кадиев, Катерина Евро и Фахрадин Фахрадинов, едно невероятно представление на Театър 199 -  „Приятно ми е Ива“.

Концертите на  Д2 и Акага са част от музикалната програма на  Sofia Summer Fest, а в лицето на Григовор и Жлъч ще чуете бързи рими, силни послания и смислени хип-хоп текстове, далеч от онези за колите и жените. Всички почитатели на класиката  ще се насладят на талантите  от  камерен оркестър „Софийски солисти“.

„На 25-ти август ще има концерт на Иво Димчев – един страхотен артист, който след като направи  концерти в  къщите на хората, както  и в колата си, сега е време да се развихри  на голяма сцена. Вложихме много от себе си, за да направим този фестивал и ще се радваме хората да дойдат и да споделят този миг с нас.“


https://www.facebook.com/sofiasummerfest

Чуйте интервюто на Радослава Топалова с Борислав Чучков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Татяна Явашева

"Солено синьо" - концептуална арт книга, в която от морето извират чувствата

"Солено синьо"  е една изключителна книга, с която ще пътуваме в света на изкуството и поезията. Това е книга, богата на образи и пестелива на думи, която ви приканва да съзерцавате, да четете, да пътувате и да се срещате с морето, водата, океана и природата на нещата. Тя ви кара да отправите взор навътре в себе си, в дълбините на душата ви...

публикувано на 27.06.24 в 09:17
Владимир Величков

Български кавалджия отличен с международна музикална награда

Владимир Величков, който свири на кавал, е отличен от Глобалните музикални награди за авторския си албум "Пробуждане". Величков е получил втора награда - сребърен медал за инструментална солова музика в "Пробуждане". Продукцията, издадена през миналата година, съчетава традиционни и съвременни техники при свиренето на кавал. "Пробуждане" е..

публикувано на 27.06.24 в 07:40
Божидар Чеков

Божидар Чеков: В чужбина разбрах какво е България

В чужбина разбрах какво е България. Това сподели пред БНР Божидар Чеков, журналист и писател, който живее във Франция. Той представи книгата си  с разкази "Билет за връщане". "Това е резултат от срещи и от актуалността в България и Франция, както и от сравненията, които правя". И на двете места липсва мнението на хората, които работят и..

публикувано на 25.06.24 в 19:26

"Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав

В третото издание от летния сезон на предаването на програма “Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства “Каста дива“:  20.05-21.00 ч.: Отправяме поглед към музикалните събития в Бургас: - Трупата на Националния музикален театър “Стефан Македонски“ гостува с най-новата си продукция - мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?“ по песни на..

обновено на 24.06.24 в 18:23

Спомен за проф. Реса Колева

В рубриката за българското музикално минало "Помните ли..." в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" отбелязваме 90-годишнината от рождението на изтъкнатата камерна певица и вокална педагожка проф. Реса Колева, подготвила и възпитала плеяда наши певци, сред които Веселина Кацарова и Светла Василева, познати с голямата си международна кариера на..

публикувано на 24.06.24 в 14:49

На "Парад на модата" канят в Драматично-кукления театър в Плевен

В Плевен тази вечер е поредният шоу спектакъл „Парад на модата“. Негов създател е Георги Ангелов - един от любимите актьори в трупата на Драматично - кукления театър „Иван Радоев“. С това издание отбелязва 35 години от създаването на модното събитие, а специален гост е актрисата Аня Пенчева. "Съчетал съм дреха, пластика, музика, светлина и..

публикувано на 23.06.24 в 06:56
Бойко Беленски

Бойко Беленски събра в книга неизвестни факти от живота на Алеко Константинов

Дай на Бойко Беленски предизвикателство. Кажи му, че не може да напише книга за Щастливеца и гледай какво става. Това дръзнала да каже наша колежка по перо и Бойко Беленски  започва да издирва документи за живота на този наш знаменит писател. Семейство, социална и политическа дейност, сърдечни трепети, приятелски кръг и пътешествия,..

публикувано на 23.06.24 в 05:23