Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Харманли е без вода заради авария

Голяма авария на захранващия водопровод остави без вода Харманли днес, съобщават от ВиК-Хасково.
Екипите на водното дружество работят по отстраняването на повредата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Портрети на убити украински войници, Киев, 28 септември 2024 г.

Зеленски осъди руските удари срещу болница в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Москва в извършването на целенасочени удари срещу болници, след като руски ракети убиха 10 души в болница в граничния град Суми. Министърът на вътрешните работи Игор Клименко поясни в Telegram, че първо е бил извършен удар, който е убил един човек, и е повредил няколко етажа от болницата. При..

публикувано на 29.09.24 в 08:03
Изтребители Ф-35 на британските ВВС пристигат в базата

Антивоенен протест пред британската военновъздушна база в Кипър

Антивоенен протест пред британската военновъздушна база "Акротири" в Кипър организира днес Кипърският съвет за мир на фона на ескалиращото напрежение в Близкия изток. Активистите настояват за прекратяване на военните операции на Израел и предупреждават, че ситуацията застрашава и Кипър. Демонстрацията е в отговор на опасното развитие на военните..

публикувано на 29.09.24 в 07:51
Флагът на

Нетаняху: Смъртта на Насрала е повратна точка

Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече "исторически повратна точка" смъртта на лидера на ливанската радикална организация "Хизбула" Хасан Насрала и определи убийството му като уреждане на сметки с "главния убиец". Ливанското правителство обяви тридневен национален траур за Насрала. Трансграничният огън между Израел и "Хизбула" продължава -..

публикувано на 29.09.24 в 07:47

Жълт и оранжев код за вятър и дъжд в цялата страна

Жълт и оранжев предупредителен код за вятър, дъжд и гръмотевична дейност издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. За северозападните области, а също и за София град, кодът е жълт и е за силен вятър (виж графиката по-долу). Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от..

публикувано на 29.09.24 в 07:37

Стари занаяти и бойни техники оживяват на фестивал в Шумен

Стотици зрители се събраха пред стените на Шуменската крепост, за да наблюдават историческа възстановка на превземането на крепостта от рицарите кръстоносци през 1444 година. Тя беше кулминацията на започналия вчера тридневен международен исторически фестивал "Доблест и слава",  Представителите на клубове за исторически възстановки от страната и..

публикувано на 28.09.24 в 22:03
Спасител със специално обучено куче сред отломките след руско нападение, поразило жилищен блок в украинския град Харков, 24 септември 2024 г.

Четирима души загинаха при две руски атаки в Харковска област

Четирима души загинаха днес при две руски атаки в североизточната част на украинската Харковска област. Сред тях е съдия от Върховния съд, който доставял помощи на местните жители с граждански автомобил, предаде Ройтерс, като се позова на украинските власти. Областният управител Олег Синегубов съобщи, че въздушна атака е отнела живота на трима души и..

публикувано на 28.09.24 в 22:01
Киър Стармър

Депутатка от управрялаваща партия във Великобритания подаде оставка, обвинявайки прмиера в лицемерие

Във Великобритаиня Роузи Дъфийлд подаде оставка като депутатка от управрялаваща Лейбъристка партия, обвинявайки премиера Киър Стармър в лицемерие заради поведението му и неспазване на поети обещания.  Роузи Дъфийлд, която е избрана от Кентърбъри, е първият депутат лейбърист, напуснал кораба на управляващите, като в писмото с оставката си,..

публикувано на 28.09.24 в 21:23