Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС отново поиска оставката на Караянчева

Йордан Цонев
Снимка: БГНЕС

ДПС отново поиска оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева, този път заради изолацията на журналистите в НС. Заместник-председателят на парламентарната група на партията Йордан Цонев посочи:

"ДПС никога не е имало проблем с комуникацията си с вас, журналистите и вие можете да го потвърдите в анализите, които правите. Ние сме открити във всеки момент да разговаряме с вас. Смятаме, че контактът между журналисти и политици е полезен".

Преди две седмици от ДПС поискаха оставката на Караянчева, защото бездействала по стар сигнал за несъвместимост на длъжности на член на Централната избирателна комисия, избран от парламента.

Цвета Караянчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Стоянов

Вътрешният министър подаде заявление за лична карта от ново поколение

От понеделник Дирекция "Български документи за самоличност" въвежда нов образец на българска лична карта. С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен носител на информация със записани биометрични данни - два пръстови отпечатъка и снимка. Въвежда се нов образец на българска лична карта..

публикувано на 17.06.24 в 09:17

"Колите - на първо място в центъра на града?" – в търсене на транспортни решения

"Екипът на София" и платформата за дискусии и дебат "Среда" организират обсъждане на транспортни решения за центъра на София, провокирано от последните промени на движението в района около НДК. Промените предизвикаха бурни обществени реакции, стигна се и до протести. Дискусията тази вечер е озаглавена "Колите - на първо място в центъра на..

публикувано на 17.06.24 в 09:03

Президентът Радев свиква първото заседание на 50-ото НС на 19 юни

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът насрочва първото заседание на 50-ото Народно събрание На първото си заседание новоизбраните депутати ще..

публикувано на 17.06.24 в 08:41
Петър Ганев

Петър Ганев: Следващият финансов министър ще разполага с по-голяма пица

Чакаме редовния конвергентен доклад, който ще ни каже, че не сме готови за еврозоната . Това посочи в интервю за БНР икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика. Ако няма правителство, което да води разговорите на високо ниво и последователна политика, много трудно може хаотично, със стъпки от днес за утре да се придвижим..

публикувано на 17.06.24 в 08:39

Русия е засилила нападенията си над Украйна по време на швейцарската конференция за мир

Русия е засилила нападенията си срещу Украйна по време на приключилата вчера двудневна мирна конференция в Швейцария, предаде ДПА, като цитира изявление на украинския генерален щаб. "През целия ден врагът засилва настъпателните и щурмовите си операции, като търси начини да пробие нашата отбрана и се опитва да изтласка украинските части от..

публикувано на 17.06.24 в 08:30
Димитър Гърдев

Димитър Гърдев: Всеки използва конференцията в Швейцария, за да защити своя позиция

Конференцията в Швейцария имаше наполовина успех. Заключителното комюнике не беше подписано от много държави – от Саудитска Арабия, от Бразилия, от Индия. Китай не присъстваше. Това означава, че няма достатъчно подкрепа за плана на украинския президент Зеленски, по чиято инициатива се проведе форумът. Тази оценка направи пред БНР Димитър..

публикувано на 17.06.24 в 08:26

В Кипър се провежда най-голямото средиземноморско състезание за зехтин

Най-голямото средиземноморско състезание за зехтин (TerraOlivo), което е и едно от петте най-важни състезания в света в сектора, се провежда за първи път в Кипър. Днес и утре в крайбрежния град Ларнака са събрани важни производители на най-висококачественото маслиново масло от над 20 страни, известни дегустатори и готвачи. Международната среща..

публикувано на 17.06.24 в 08:09