Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Азербайджан обвини Армения за ракетен обстрел в неделя

Снимка: defensenews.com

Властите в Баку съобщиха, че жертвите при вчерашния ракетен обстрел срещу втория по големина азербайджански град Ганджа са вече 10. Ранените са 35-има, предаде ТАСС.

Късно снощи президентът на Азербайджан Илхам Алиев обвини Армения, че ракетите са били изстреляни от нейна територия - от пограничния Вардениски район. А говорителят му Хикмет Хаджиев твърди, че арменските сили за стреляли с ракети СКЪД.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че не се предвиждат промени във формата на мирните преговори за Нагорни Карабах, след като Азербайджан предложи в тях да бъде включена и съюзничката му Турция, предаде Ройтерс. Лавров направи изказването си пред репортери в Москва след разговори с арменския си колега Зограб Мнацаканян. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЕВР утвърди нова цена на природния газ за май в размер на 54,70 лева/MWh

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди цена на природния газ за месец май в размер на 54,70 лева за мегаватчас (MWh) , без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Цената е с около 7 % по-ниска от цената на природния газ през м. април, която беше в размер на 58,84 лв./MWh. На тази цена "Булгаргаз" ЕАД ще продава природен газ на..

публикувано на 01.05.24 в 17:36

Работници и активисти от цяла Европа и Азия отбелязаха Деня на труда с масови протести

Работници и активисти от цяла Европа и Азия отбелязаха Деня на труда (1-ви май) с протести срещу увеличаващите се цени и трудовите политики на правителствата си и с призиви за повече права. Полицията в Истанбул използва сълзотворен газ и гумени куршуми, за да разпръсне хилядите хора, които се опитаха да пробият барикадите и да стигнат до..

публикувано на 01.05.24 в 17:17

Изкуственият интелект - предизвикателство за трудовия пазар в България?

Все още е рано да кажем, че ИИ е предизвикателство за трудовия пазар в България . Това обясни пред БНР  Вяра Стефчева - дигитален експерт, преподавател в "СофтУни" и  собственик на маркетингова агенция. "Изкуственият интелект все още не е толкова добър в задачите, които имаме в ежедневието. Промяната, която настъпва, е естествен процес на..

публикувано на 01.05.24 в 17:01

Как младите хора виждат бъдещето си у нас след завършване на висше образование?

Реализацията на пазара на труда е сред предизвикатерствата пред студентите и трудовия пазар. Младите хора разказаха пред БНР как виждат бъдещето си в страната след завършване на висшето си образование.

публикувано на 01.05.24 в 16:51

Как в Румъния приемат увеличаващия се брой работници от страни извън ЕС?

На пазара на труда в Румъния през последните години се отчита тенденция за увеличаване на броя на работниците от страни извън ЕС. Повече по темата пред БНР разказа Раду Стокица, и зследовател на синдикатите и журналист по трудови въпроси. -  Г-н Стокица, от известно време в Румъния се увеличава броят на работниците от страни извън ЕС, често..

публикувано на 01.05.24 в 16:40

В Монтана разследват случай с открит труп на млад сръндак

Полицията в Монтана разследва случай с открит труп на млад сръндак в багажник на лека кола. Отстрелът на сръндак в момента става само с индивидуално разрешително от горското. Привечер във вторник екип на Районно управление на полицията в Монтана спрял за проверка лек автомобил в района на СБА на входа на града.  В багажника на колата,..

публикувано на 01.05.24 в 16:36

Депутатът Стоян Георгиев вече не е част от "Продължаваме промяната"

Депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната – Демократична България" Стоян Георгиев вече не е част от "Продължаваме промяната", съобщават от пресцентъра на партията, добавяйки, че всички ангажименти, които би поел от името на политическата сила, няма да са легитимни. С Решение на Изпълнителния съвет на ПП партията в Силистра..

публикувано на 01.05.24 в 16:16