Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарзад Золхадри: За медал трябва да се работи с години

„Преди всичко бих искал да благодаря на Българската федерация по таекуондо и президента Слави Бинев, че ми се довериха и ме избраха за старши треньор на националния отбор. Бих искал да благодаря на всички български треньори по таекуондо, защото ако не бяха те, със сигурност нямаше да има състезатели. Благодаря и на клуб Рамус, че прие нашите тренировки“, това написа в социалните мрежи новият старши треньор на националния отбор по олимпийско таекуондо Фарзад Золхадри.


„Пътят до шампионата и медала е много труден. За медал трябва да се работи с години. За да се спечели медал трябва да се бориш с всички проблеми като истински воин. Вярвам в тези играчи, но е важно те да се борят за медал и да дадат всичко от себе си, за да издигнат на високо българското знаме. С всички сили съм с тях и ги подкрепям, като семейство.

Ще продължавам да правя всичко възможно да присъствам на Олимпийските игри като спортист.

Но има състезатели, които отсъстваха, въпреки че ние ги поканихме официално. Това отсъствие е неуважително към цялото българско таекуондо. Винаги може да дойдете и да изразите лично проблемите си. Ние сме екип и трябва да решим всички проблеми заедно и да успеем.

Наш състезател, дойде на тренировка вчера от разстояние 200 км от София, което е знак на уважение и учтивост. Каква е разликата между вас и тези състезатели?
Никой не е по-голям и не превъзхожда националния отбор.

ЗА ДА ИМАТЕ НЕЩО, КОЕТО НИКОГА НЕ СТЕ ИМАЛИ, ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ НЕЩА, КОИТО НИКОГА НЕ СТЕ ПРАВИЛИ“, завърши Золхадри.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Фарзад Золхадри е новият старши треньор на националите по таекуондо

Иранецът Фарзад Золхадри е новият старши треньор на националния ни отбор по олимпийско таекуондо. Той сменя на таози пост Теодор Георгиев. Бившият наставник на държавния ни тим вече ще бъде спортен съветник  към УС на централата, като ще продължи да бъде..

публикувано на 12.10.20 в 22:43
Теодор Георгиев, Слави Бинев, Фарзад Золхадри и Димитър Михайлов

Федерацията по таекуондо представи натурализирания иранец Фарзад Золхадри

Българската федерация по таекуондо (олимпийска версия) представи официално натурализирания иранец Фарзад Золхадри. „Иранците са едни от най-добрите състезатели по таекуондо в света. Привличането на Фарзад стана с течение на времето, а не от..

публикувано на 30.01.20 в 12:09
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елвира Краснобаева

Елвира Краснобаева: Решението ми да напусна България не е свързано с гимнастиката

"Доста е трудно решение, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим.  Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в..

публикувано на 03.10.24 в 12:05

Виктория (Пилзен) - Лудогорец пряко по програма "Хоризонт"

Отборът на Лудогорец гостува тази вечер на чешкия Виктория в Пилзен в мач от футболния турнир Лига Европа. Срещата е от втория кръг на основната фаза, на втория по сила турнир на континента и ще бъде предавана по програма "Хоризонт" на БНР след новините в..

публикувано на 03.10.24 в 06:22
Игор Йовичевич

Игор Йовичевич: Тук сме, за да победим

Старши треньорът на Лудогорец – Игор Йовичевич, даде пресконференция преди двубоя срещу Виктория в Пилзен, в мач от втория кръг на основната фаза на турнира Лига Европа.  Хърватинът демонстрира оптимизъм, като смята, че разградчани са готови за победа...

публикувано на 03.10.24 в 05:51

30 пилоти ще участват в първото състезание по офроуд в Северозападна България

Състезание по траялен офроуд ще се проведе следващата събота и неделя, 5 и 6 октомври, в монтанското село Мърчево. Проявата се организира за първи път на това място. 30 пилоти от цялата страна, и екипаж от Гърция, са заявили участие в проявата...

публикувано на 02.10.24 в 13:46
Илия Груев-младши

Националът Груев с контузия в Англия

Футболистът на Лийдс Илия Груев получи контузия в коляното и бе сменен още в 19-ата минута по време на гостуването на Норич (1:1) в осмия кръг на Чемпиъншип. Българинът получи медицинска помощ на терена, но не успя да продължи участието си в мача...

публикувано на 02.10.24 в 06:19
Борусия вкара 7 гола на Селтик.

Гръмки победи за Дортмунд, Барселона, Сити, Интер и Брест в ШЛ

Борусия (Дортмунд) постигна гръмка победа със 7:1 над шотландския първенец Селтик (Глазгоу) и вече има 6 точки, както и най-добра голова разлика 10:1 след първите девет мача от втория кръг на Шампионската лига. Хеттрик за жълто-черните от Дортмунд..

публикувано на 02.10.24 в 06:13
Арсенал - ПСЖ  2:0

Резултати от втория кръг в основната фаза на Шампионската лига

Резултатите в 9-те мача от втория кръг на основната фаза на Шампионската футболна лига: Залцбург - Брест  0:4 Щутгарт - Спарта Прага  1:1 Арсенал - Пари Сен Жермен  2:0 Леверкузен - Милан   1:0 Барселона - Йънг Бойс    5:0 Дортмунд - Селтик   7:1..

публикувано на 01.10.24 в 23:54