Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Георгиев подписа нов договор с Ню Йорк Рейнджърс

Снимка: БТА

Александър Георгиев подписа нов договор с отбора от Националната хокейна лига Ню Йорк Рейнджърс, съобщи Асошиейтед прес. Контрактът е за две години. Вратарят, който е единственият роден в България хокеист в историята на НХЛ, ще получава по 2,425 милиона долара годишно или общо 4,85 милиона долара.

24-годишният Георгиев бе със статут на ограничен свободен агент. Очаква се през следващия сезон Георгиев да бъде втори вратар в отбора след руснака Игор Шестьоркин. Единственият роден в България хокеист в историята на НХЛ подписа с  Ню Йорк Рейнджърс през 2017 г. като свободен агент, след като не бе избран в драфта.  

През последния сезон Георгиев игра в 31 срещи, като допускаше средно по 3,04 гола на мач и спаси 91 процента от отправените към вратата му удари. В цялата си кариера в НХЛ той има 77 мача, всички те за Ню Йорк Рейнджърс, като е допуснал средно по 3 гола, има 91,3 процент на спасявания и е опазил мрежата суха в четири срещи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Германия - Дания

Силна буря прекъсна за 25 минути осминафинала: Германия - Дания

Силна буря прекъсна мача между домакините от Германия и Дания от осминафиналите на Европейското първенство по футбол. Мачът в Дортмунд беше спрян за около 25 минути заради гръмотевична буря и проливен дъжд, които направиха играта невъзможна. Съдията Майкъл Оливър от Англия прибра двата отбора в съблекалните в 33-ата минута. Двата тима играят при..

публикувано на 29.06.24 в 23:41
Лудогорец

Лудогорец спечели и последната си контрола в Австрия

Футболният Лудогорец записа изразителна победа с 4:1 срещу румънския Университатя (Крайова) в последната си контрола по време на лагера в Австрия. Шампионите се завръщат в България в неделя и на 10 юли ще приемат Динамо (Батуми) в квалификациите на Шампионската лига. Кайо Видал даде преднина на Лудогорец след половин час игра и Рик..

публикувано на 29.06.24 в 21:37
Швейцария - Италия

Швейцария елиминира еврошампиона

Съставът на Швейцария детронира шампиона Италия в осминафиналите на европейското първенство по футбол, след като Ремо Фройлер и Рубен Варгас отбелязаха по едно попадение във всяко полувреме за победа с 2:0 на "Олимпиащадион" в Берлин. Селекционерът на италианците Лучано Спалети направи шест промени от срещата с Хърватия в груповата фаза, а..

публикувано на 29.06.24 в 21:32
Левски - Септември (Сф)

Левски разгроми Септември (Сф) в контрола

Асими Фадига вкара гол и направи две асистенции в рамките на едно полувреме, а Левски се наложи с 5:0 срещу Септември в контролна среща по футбол, изиграна на стадион "Георги Аспарухов" в София. Левски поведе в деветата минута с попадение на Фадига. Марин Петков изпрати мощен далечен удар и той бе отразен от Димитър Шейтанов, но дебютантът..

публикувано на 29.06.24 в 20:51
ЦСКА София

ЦСКА София надигра румънци в контрола в Банско

Футболният ЦСКА София надигра с 2:1 Политехника Яш в контролна среща по време на лагера на "червените" в Банско. Румънците завършиха на 12-о място в редовния сезон на румънското първенство по футбол и останаха на шеста позиция в групата за определяне на изпадащите, запазвайки своя елитен статут. ЦСКА София получи дузпа в началото на мача,..

публикувано на 29.06.24 в 19:38
Ромен Барде (вдясно) печели първия етап от

Ромен Барде спечели първия етап на "Тур дьо Франс"

Французинът Ромен Барде от отбора на ДСМ спечели първия етап от 111-ото издание на Обиколката на Франция. Най-голямото колоездачно състезание в света тази година стартира на територията на съседна Италия, като откриващият етап бе от Флоренция до Римини с дължина от 206 километра. Барде и неговият съотборник - младият нидерланцец Франк ван ден..

публикувано на 29.06.24 в 19:30
Стилияна Николова

Стилияна Николова се класира за финалите на четирите уреда в Кайро

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова се класира за финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет). Националката, която ще представя България на олимпийските игри в Париж 2024, получи най-високи оценки за композициите си с бухалки 33.650..

публикувано на 29.06.24 в 18:47