Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Културни войни" с Владислав Апостолов:

„Добрият“ расизъм на Демократите

Кристен Кларк
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Епичното и трагикомично упражнение по лицемерие и манипулация, познато още като президентска администрация на Байдън/Харис, продължава да вдъхновява повдигане на вежди, извъртане на поглед, удряне на чело, цъкане с език, скърцане със зъби и други реакции в стил „Абе, тия сериозно ли?“

След четири години на постоянни, но недоказани и в много случаи смехотворни, обвинения в жесток расизъм и свиреп антисемитизъм към администрацията на Тръмп, Демократите и Байдън взеха, че сложиха съвсем доказан расист и антисемит да се бори срещу... расизма и антисемитизма!

Дааа, за съжаление отново не се шегуваме. Новият президент реши да назначи радикалната активистка Кристен Кларк на шефското кресло в изключително овластеното и влиятелно подразделение за граждански права към Министерството на правосъдието.

Коя е Кристен Кларк? Уви, тя е просто поредната умопомрачена екстремистка от висшите слоеве на американските академии, ангажирана с каузите на черното превъзходство и антиеврейските конспирации. Ще се учудите колко много такива одиозни фигури оперират необезпокоявани от либералните медии в една иначе истерична публична среда, която прелива и се пръска от параноя на тема расизъм, ксенофобия и дискриминация.

Когато Кларк е била президент на Асоциацията на чернокожите студенти в Харвард тя ползва престижната си официална позиция, за да напише писмо до вестника на университета, в което разгръща радикална расова теория за превъзходството на черните над белите.

Новата шефка по гражданските права на Байдън пише как „основата на човешкия мозък има структура, която е "черна“, защото съдържа много „невро-меланин“.

Избраната от новия президент да оглави борбата с расизма жена споделя още как чернокожите бебета се научават да стоят, пълзят и ходят много по-рано от белите – отново заради наличието на магическия меланин.

„Меланинът дава на черните повече умствени, физически и духовни възможности – нещо, което не може да се измери с евроцентричните стандарти“, възкликва Кларк.

Това е директен цитат от човека, който Джо Байдън току-що сложи начело на гражданските права в САЩ.

Чак сега Кларк се опитва да извърти ситуацията и да каже, че нещата не са както изглеждат, но още преди години редакторите на харвардското издание заявяват, че в материала няма дори нотка на ирония, сарказъм или несериозност.

Писмото представлява напълно прям и открит авторски опит да се разпространи расистка и антинаучна теория за превъзходството на черните над белите.

Месец след този епистоларен подвиг на етническа ненавист, Кларк кани печално известния чернокож оратор Тони Мартин да говори в Харвард. Мартин е посветил живота си на анти-еврейски конспиративни теории, дестилирани в неговия самиздат манифест „Еврейското нападение“ В него той описва „ескалиращата еврейска атака срещу черните хора“.

Назначената от Байдън да отговаря за гражданските права Кларк пък е записана да казва, че този лектор е „интелигентен черен интелектуалец, който базира своята информация на неопровержими факти“.

Би трябвало да е излишно да казваме, че ако човек с дори частица от расистката история на Кларк беше предложен за какъвто и да е пост от Тръмп, или който и да републиканец, медиите

щяха да направят това световна новина номер едно и да превърнат подобна личност във всеобхватен символ на всичко що е зло и опасно в Америка.

Всъщност истината е, че такъв човек никога не би помирисал власт, ако не беше прикрепен към Демократическата партия и нейната медийна мрежа. Само демонстративните и ритуални анти-расисти могат да си позволят да издигнат брутален расист до върха.

Затова сега срещаме мълчание и срамен опит за замитане на фактите. Все едно няма такова нещо, или ако има, не е чак толкова лошо. Била е само студентка, млада и заблудена.

Само, че ние помним как същите медии организирано се опитаха да унищожат животите на много по-младите Кайл Кашув и Ник Сандман, привидени като бели тийнейджъри расисти от машината за параноя и манипулация.

Тези издания пускат безумни материали буквално за бебета бели супремасисти и редовно таргетират деца, случайно изпуснали някоя политически некоректна реплика, тъй че извинението за възрастта не минава.

Цялата инфраструктура на Демократическата партия и прилежащите към нея големи медии и технологични корпорации, е впрегната да издирва и унищожава въображаемо бяло превъзходство. Но съвсем реалното, подпечатано от Харвард, черно превъзходство, или поне меланиновата теория за него, получава топ пост в новата администрация, за да се бори с... „омразата“.

Това е и официално цитираната цел на Кристен Кларк като шефка по гражданските права. Жената, която смята, че меланинът прави чернокожите висша раса и кани автора на „Еврейското нападение“ да изнася лекция в Харвард, сега ще решава расовите въпроси в САЩ. Каква чудесна идея.

Байдън явно иска да гаси пожар с бензин. Ако изобщо знае кои и какви хора се назначават от негово име, де. И ако помни как се казва, разбира се.

Демократическата партия скоростно създава такава глобална политическа дистопия, каквато и най-свирепите критици на прогресивния либерализъм не са си представяли. „Правилният“ расизъм на власт е само част от пъзела на безумието, който се сглобява пред очите ни след най-скандалните избори в американската история. Така, че нека се подготвим за фрийк шоу, което ще ни представят като "връщане към нормалността".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Празник на хората в Чепеларе

Празник на хората в Чепеларе

Голям празник на хората ще се проведе на площад "Олимпийски" в Чепеларе. Инициативата, превърнала се в дългогодишна традиция е на местния клуб "Веселие" с ръководители Валентина Бозова и Милен Хаджиматев, на Центъра за подкрепа на личностното развитие, Обединения детски комплекс, с подкрепата на Община Чепеларе.  Тази година клубът за народни танци..

публикувано на 11.05.24 в 05:35

Чествания на годишнината от Априлската епопея

В Брацигово днес ще бъде отбелязана 148-мата годишнина от Априлското въстание. На историческия Синджирли бунар ще бъде изпълнена възстановката на прочитането на Кървавото писмо на Тодор Каблешков, с което  известява началото на въстанието. На тържествата ще присъства и президентът Румен Радев.  Честванията ще започнат в 10.30 часа  на площад „Централен“..

публикувано на 11.05.24 в 05:27

Празник на яйцето в Павликени

Десетки ястия с яйца ще бъдат приготвени и раздадени на посетителите в Павликени за 11-ото издание на празника на яйцето, който се провежда днес в градския парк „Кирил Ракаров“. Тази година празникът е двудневен и изцяло насочен към традициите и екологията.  Превръщаме празника в общностен с представяне на всички населени места в общината и с екологична..

публикувано на 11.05.24 в 04:39

В Стефан Караджово честваха годишнина от рождението на революционера

В село Стефан Караджово отбелязаха тържествено 184-тата година от рождението на  бележития българин. Официално беше открито и ремонтираното Основно училище, носещо името на героя.   В боляровското село се съхранява родната къща на Стефан Караджа, днес  превърната в музей, а в църковния храм, който е с над 250-годишна история е запазен..

публикувано на 11.05.24 в 04:29

В Горна Оряховица ще бъде създадена общинска полиция

Община Горна Оряховица ще създава общинска полиция, след като получи съответния лиценз.  Съществуващата досега общинска служба „Обществен ред и сигурност“ нямаше правно основание за проверка на лица, на документи за самоличност, на багажи при посещение в общински обекти.   С получения лиценз за извършване на охранителна дейност тези..

публикувано на 11.05.24 в 04:16

Инициатива популяризира спортния туризъм по Черноморието

Хотелиерът Силвия Кьосева ще пробяга българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата е под надслов 1 SEA (Едно море) и цели да популяризира региона не само като място за лятна почивка, но и с възможностите му за спортен туризъм. Силвия Кьосева, която е и любител бегач предприема инициативата "Едно море"..

публикувано на 11.05.24 в 03:51
Снимката е илюстративна

Проверки за обработка срещу кърлежи и комари в Ямболско

От Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще направят проверки в петте общини на областта  за извършените обработки на тревни и водни площи срещу кърлежи, комари и гризачи. Със затоплянето на времето и зачестилите валежи са се увеличили сигналите за наличие на кърлежи в паркове и затревени блокови пространства, оплаквания има и за големи..

публикувано на 11.05.24 в 03:44