Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коалиция „Обединени патриоти“ прекратява съществуването си

| обновено на 05.02.21 в 14:52
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов с председателя на НФСБ Валери Симеонов.
Снимка: БГНЕС

Коалицията „Обединени патриоти“ престава да съществува, след като ВМРО официално обяви, че ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори.

Организационният секретар на партията Юлиан Ангелов обясни мотивите за решението:

„Самостоятелното явяване на ВМРО е мотивирано от нашето желание на структурите на ВМРО и постигнатите резултати, които ВМРО направи на евроизборите и на местните избори. ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-ото и 44-тото Народно събрание, която беше увенчана с множество успехи“.

Зам.-председателят на партията Искрен Веселинов обясни, че причината за раздялата с НФСБ не е конфликт, е резултат от настояване от структурите и нови стратегически цели, които си поставя ВМРО:

„Няма лоши отношения. Няма някакви напрежения или идеологически различия. Истината е, че ВМРО се развива и като цяло ние имаме една визия за развитие на патриотичното движение, което трябва да продължим сами. Сега ще положим усилия да превърнем ВМРО в една сериозна гражданска платформа“.

 От ВМРО са убедени, че ще успеят самостоятелно да се преборят за влизане в следващото Народно събрание, а листите им са отворени и в тях ще бъдат включени експерти в т.нар. гражданска квота. 

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Международен наказателен съд

МНС в Хага поиска заповед за арест на Нетаняху, Галант и на лидери на "Хамас"

Международният наказателен съд е поискал заповед за арест на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и министъра на отбраната Йоав Галант за предполагаеми военни престъпления в Ивицата Газа, обяви Главният прокурор на МХС Карим Хан, съобщават Ройтерс и CNN. Обвиненията срещу Нетаняху и Галант включват "предизвикване на изтребление,..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

Руската армия е превзела село в Луганска област

Руската армия е превзела село Белогоровка в украинската Луганска област, съобщи министерството на отбраната в Москва, цитирано от "Франс прес." Селището е едно от малкото в областта, които все още се намираха под украински контрол.   В същото време Украйна съобщи, че контролира около 60% от граничния град Вовчанск в Харковска област на фона на..

публикувано на 20.05.24 в 14:53

На "Московска" 33 си прехвърлят топката и се обвиняват за лифтовете на Витоша

Спирането на Симеоновския лифт е недопустимо и дава право на Общината да си върне лифтовете на Витоша, твърдят общинските съветници от ГЕРБ-СДС.  Столична община веднага трябва да наложи на собственика предвидената по договор неустойка от над 8 млн. лева. Нямаме нито един работещ лифт, което е фрапиращо неизпълнение на договора. Това е..

публикувано на 20.05.24 в 14:38

Проблеми с матурата по английски език във В. Търново

Във Велико Търново е имало закъснение с началото на матурата по английски език и затруднения с аудиотехниката за възпроизводство на текстовете. За това сигнализираха в БНР зрелостници, които днес се явиха на държавния зрелостен изпит.  От Регионалното управление на образованието заявиха, че не са получили писмен сигнал за проблема от училището...

публикувано на 20.05.24 в 14:33
Горан Благоев

Горан Благоев: Новият Сливенски митрополит ще е много важен за лобитата при избор на патриарх

Светият синод има голям интерес да избере нов Сливенски митрополит, той е много важен на коя страна ще се наклонят везните при избора на патриарх.  Това мнение изказа пред БНР журналистът и историк Горан Благоев и коментира: "Опасявам се, че този нов митрополит, в зависимост от това накъде ще се наклонят везните, ще премине към едно от двете..

публикувано на 20.05.24 в 14:33

Миляна Велева: Има политическо нежелание и бойкот да се реши проблемът на Витоша

Лифтовете на Витоша са юридически батак, а проблемът е елементарен и може да се реши , коментира журналистът Миляна Велева в интервю пред БНР. Според нея "има юридически батак, защото лифтовете са продадени, не са на концесия". Решението е възможно, ако Планът за управление на Витоша се промени, защото в момента, ако се строи,..

публикувано на 20.05.24 в 14:28
Йоав Галант

Израел възнамерява да разшири операцията си в Рафах

Израел възнамерява да разшири военната си операция в град Рафах в южната част на Газа. Това е казал израелският министър на отбраната Йоав Галант на съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, който е на посещение в страната. "Ангажирали сме се да разширим сухопътната операция в Рафах, докато не бъде ликвидирана..

публикувано на 20.05.24 в 14:27