Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски победи Берое с три гола на Робърта

Левски - Берое
Снимка: Архив

Найджъл Робърта отбеляза хеттрик при пълния обрат и победата на Левски с 3:1 срещу Берое в мач от осминафиналите на турнира за купата на България по футбол. Мартин Камбуров също заби редовното си попадение във вратата на "сините", но Робърта вкара два прецизни удара от фаул и дузпа, след което се разписа и сам срещу вратаря.

Левски бе по-активен в атака в началото на мача на стадион "Георги Аспарухов", но безрезултатно - "сините" имаха четири центрирания в наказателното поле на съперника, а гостите се справиха безупречно. Те от своя страна създадоха първото положение в 14-ата минута, когато Гаюс Макута подаде на Мартин Камбуров, но неговият шут бе пресечен от бранител на Левски. Камбуров все пак стигна до дежурния си гол във вратата на Левски в 27-та минута. Той реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Фейсал Рерас срещу Стив Фуртадо. Камбуров пропусна още едно положение след гола, а Левски се възползва от добра контра и изравни. Найджъл Робърта бе съборен на 23-24 метра от вратата на Берое и са се нагърби с изпълнението на свободния удар, изпращайки топката в далечния ъгъл с топовен шут за 1:1.

Левски отново натисна в първите минути на второто полувреме и получи няколко възможности да атакува опасно, най-добрата от които в 57-та минута. Робърта изведе с едно докосване Ивайло Найденов сам срещу вратаря, но ударът на юношата на "сините" бе отразен от Генадий Ганев. Ситуацията стана още по-лоша за Берое в 61-та минута, когато Карлос Охене бе изгонен с директен червен картон. Ганаецът извърши нарушение срещу Мартин Петков и след като стана, настъпи юношата на "сините" в областта на бедрото. Това бе достатъчно за Станислав Тодоров, който мигновено изпрати играча на Берое в съблекалнята. На Левски не му трябваше много за първото положение, а то бе възможно най-чистото. Само две минути след червения картон Илия Юруков направи двойно подаване с резервата Насиру Мохамед и влезе в наказателното поле, където бе препънат от Александър Цветков. Робърта отново се нагърби с изпълнението и отново бе точен - 2:1 за Левски в 65-ата минута. Левски създаде и следващото чисто положение. В 77-та минута Робърта проби отдясно и подаде на непокрития в наказателното поле Мартин Райнов, който обаче се забави и стреля в бранител на Берое. Топката се върна в краката на Драган Михайлович, чийто удар също бе блокиран. Илия Юруков изпрати следващия опасен шут към вратата на Берое и той бе спасен от Ганев, във втората минута на добавеното време Робърта отне топка в центъра, напредна сам срещу Ганев и го преодоля за първия си хеттрик за Левски. Секунди по-късно прозвуча последният съдийски сигнал и Левски спечели с 3:1.

Турнир за купата на България по футбол, мач от осминафиналите:

Левски - Берое - 3:1 (1:1)
голмайстори: 0:1 Мартин Камбуров 27-дузпа, 1:1 Найджъл Роберта 38, 2:1 Найджъл Робърта 65-дузпа, 3:1 Найджъл Робърта 90+2
червен картон: Карлос Охене 61 (Берое)
стадион: "Георги Аспарухов", София
съдия: Станислав Тодоров
жълти картони: Мартин Райнов, Тома Даске, Найджъл Робърта, Мартин Петков (Левски); Илиас Хасани, Теди Мезаг, Гаюс Макута, Александър Цветков (Берое).

състав на Левски: Звонимир Микулич, Драган Михайлович, Ребин Сулака, Начо Монсалве, Фейсал Рерас, Ивайло Найденов (61-Насиру Мохамед), Тома Даске (76-Живко Атанасов), Мартин Райнов, Илия Юруков (90-Стивън Петков), Мартин Петков и Найджъл Робърта;
състав на Берое: Генадий Ганев, Илиас Хасани, Теди Мезаг, Георги Ангелов, Крум Стоянов, Александър Цветков (73-Иван Минчев), Карлос Охене, Стив Фуртадо, Гаюс Макута, Алиун Фал и Мартин Камбуров (66-Октавио Мерло).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Волейболистите на Франция спечелиха Лига на нациите

Олимпийският шампион Франция триумфира с трофея в Лигата на нациите. Воденият от Андреа Джани тим се наложи над Япония с 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:23) в големия финал на надпреварата, изигран в Лодз (Полша).  "Петлите" вдигат за втори път титлата - след 2022 г. Финалът бе трети за тима - през 2018 г. загубиха от Русия с 0:3 гейма и останаха със..

публикувано на 01.07.24 в 07:21
Фенове на Еквадор реагират на мексиканеца Рейес след мача.

Венецуела и Еквадор продължават напред на Копа Америка

Отборите на Еквадор и Мексико не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от група "В" на Копа Америка и Еквадор се класира за елиминациите, докато Мексико отпада от турнира. Мексиканците три пъти претендираха за неотсъдени дузпи. В последния случай в края на мача реферът дори първоначално я даде, но след разглеждане на ситуацията с ВАР прецени,..

публикувано на 01.07.24 в 05:51
Ина Ананиева: Не знам дали ще остана треньор на ансамбъла след Игрите в Рио

Ина Ананиева: На Олимпиадата пожелавам късмет на момичетата ни, но той идва при подготвените

Тя е  един от най-успешните треньори в съвременната история на българската художествена гимнастика, извела българския ансамбъл до абсолютна световна титла след 18-годишна пауза, както и до бронзовия медал на олимпиадата в Рио де Жанейро. Знае какво е целият ти свят да рухне - преживяла го е не веднъж, а два пъти. Знае какво е да преминеш през целия път..

публикувано на 30.06.24 в 17:15

Стилияна Николова с четири златни отличия на турнир по художествена гимнастика в Кайро

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова спечели златните медали на финалите на всичките четири уреда на международния турнир "Pharaohs Cup" 2024 в Кайро (Египет). Възпитаничката на Валентина Иванова извоюва титлите на обръч с резултат от 36.350 точки, на топка с 34.800, на бухалки с 34.700 и на..

публикувано на 30.06.24 в 16:58
България - национален отбоп по естетическа гимнастика (жени)

Злато за състезателките ни по естетическа гимнастика на СК в Испания

Националният отбор на България спечели златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в Тарагона (Испания). Възпитаничките на Кристина Ташева в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева събраха 57.100 точки от двете изигравания, след..

публикувано на 30.06.24 в 16:16
Никола Цолов

Никола Цолов е шести в Австрия

Българският пилот в автомобилната Формула 3 Никола Цолов за първи път в кариерата си завърши състезателен уикенд с две класирания в точките, след като днес той остана на 6 място в дългото състезание на пистата "Ред Бул Ринг". Вчера триумфира в спринтовия старт. Цолов стартира десети днес и се ориентира перфектно в хаотичните първи завой, за..

публикувано на 30.06.24 в 11:53
Мария Николова

Мария Николова със 7-а победа и рекорд в Обиколката на Витоша

Мария Николова направи голямото си завръщане с уникален рекорд и пореден  триумф в Обиколката на Витоша. След като два сезона тя пропусна емблематичната надпревара заради стартове в чужбина, днес тя записа седмата си победа в 100-километровото свръх изпитание и стана първата обиколила планината с бягане под 9 часа. За феноменалното постижение..

публикувано на 30.06.24 в 11:24