Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Воля"-НФСБ" обещава повишаване на всички пенсии с 200 лева

Снимка: Мария Филева

Лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на партия "Воля" Веселин Марешки представиха водачите на листите на коалицията и управленската програма, с която ще се явят на парламентарните избори на 4 април.

Приоритети за тях са повишаване на доходите, увеличаване с 200 лв. на всички пенсии, безплатни лекарства за пенсионери и ученици, безплатни учебници, намаляване цените на горивата и борба с престъпността и картелите.

"Нашето чисто политическо минало е в основата на формирането на коалицията. Нашите две политически партии са поставени и са изградени върху основата на икономическия патриотизъм", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Ние не правим сватба, а ние сме сформирали патриотична коалиция. Няма нищо пиарско в цялата тази история. Най-великите спортисти избраха патриотичната коалиция "Воля"-НФСБ", допълни председателят на "Воля"Веселин Марешки.

"Атаките срещу нас нямаше да бъдат такива, ако ние към момента точно не се борехме с ДПС за третото място", коментира още той.

"Само след съгласуване на програмата за управление. Докато не се изработи обща програма, не мога да отговоря на въпроса дали ще подкрепим Борисов-4 или няма да подкрепим, защото тук не е въпрос на харесване, на лични отношения, а е въпрос на задачи, които сме поели в предизборната кампания, но това се отнася за всяка друга партия", отговори Валери Симеонов на въпрос дали коалицията би подкрепила правителство на ГЕРБ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев, който е на официално посещение в Черна гора, пристига в Президентския дворец (Плави дворац), където го посреща президентът на Черна гора Яков Милатович, 17 юни 2024 г.

Румен Радев обсъжда с черногорския си колега задълбочаване на сътрудничеството с Подгорица

Президентът Румен Радев обсъжда с черногорския си колега Яков Милатович възможностите за задълбочаване на сътрудничеството на двете страни в областта на икономиката, образованието и отбраната, както и регионалното сътрудничеството в Югоизточна Европа. Мира Стефанова с още информация. Официалната визита на българския държавен в Черна гора..

публикувано на 17.06.24 в 12:08
Премиерите на Гърция Алексис Ципрас (вляво) и на Северна Македония Зоран Заев при подписването на Преспанския договор - 17 юни 2018

Атина пак настоя Скопие да спазва Преспанския договор, гръцки националисти на протест

Атина предупреди Скопие за рисковете от неспазване на Преспанското споразумение.  Днес се отбелязват шест години от подписването на договора. Националистите подготвят протести. Министърът на външните работи Герапетридис заяви в интервю за гръцките медии, че Преспанският договор е ратифицирано международно споразумение, което трябва да се..

публикувано на 17.06.24 в 11:52
Рейчъл Рийвс

Лейбъристите ще опитат да подобрят пост-Брекзит търговската сделка с ЕС

Лейбъристите ще се опитат да подобрят елементи от търговската сделка на Обединеното кралство с ЕС, заяви в интервю за "Файненшъл таймс" министърът на финансите в сянка Рейчъл Рийвс. Рейчъл Рийвс посочи, че повечето компании за финансови услуги "не смятат Брекзит за страхотна възможност за техния бизнес". Въпреки че лейбъристите остават..

публикувано на 17.06.24 в 11:43
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Задава ли се кабинет "Орешарски - 2"?

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заговори за нови избори и попита задава ли се правителство "Орешарски - 2". В публикация във Фейсбук той посочва, че е все по-вероятно служебният кабинет да остане като редовен, с мандат на ГЕРБ и подкрепен от ДПС, ИТН, "Величие" и БСП. В такъв случай съдбата на ГЕРБ е ясна, смята Костадинов...

публикувано на 17.06.24 в 11:33
Бенямин Нетаняху

Нетаняху разпусна израелския военновременен кабинет

Израелският премиер Бенямин Нетаняху е информирал вчера (неделя) министри от правителството за разпускането на военновременния кабинет, който беше създаден в началото на войната срещу "Хамас" преди осем месеца и половина, съобщава местният новинарски сайт Ynet . Агенция Ройтерс потвърди новината, цитирайки израелски официален..

публикувано на 17.06.24 в 11:29

Елена Керачева: Гласовете за ДПС в Гренобъл отидоха за "Величие"

Този път в Гренобъл намаляха гласовете за ДПС и се увеличиха за "Величие". В три поредни избора Възраждане запазват броя на гласовете си в Гренобъл. През последните години се запазва тенденцията и остава стабилно положението на ПП-ДБ. Това коментира Елена Керачева, председател на СИК в Гренобъл, пред БНР. Сред..

публикувано на 17.06.24 в 11:26
Хор

Празничен концерт на абитуриентите от хор "Звъника" в Плевен

Стотици песни, десетки пълни зали с почитатели на детското хорово изкуство и първото излизане на сцени. Това отново си припомниха абитуриентите от хор "Звъника", една от емблемите на Плевен. Създател и ръководител е Ваня Делийска. Заради големите си заслуги към развитието на детското творчество е удостоена с най-високото звание "Почетен гражданин"...

публикувано на 17.06.24 в 11:21