Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лични лекари отново чакаха на опашка, за да получат ваксини „АстраЗенека“

И днес лични лекари се наредиха на опашка пред РЗИ-София, за да получат бройки от ваксини.
Снимка: БГНЕС

Лични лекари в София тази сутрин отново чакаха на опашка, за да получат от Регионалната здравна инспекция по 30 дози ваксини на „АстраЗенека“. 

От 8 часа пред столичното РЗИ започнаха да се редят личните лекари, за да са сигурни, че този път ще получат по три флакончета от ваксината. За някои това е поредното идване дотук:

-  За трети път, досега и една доза не съм взела. Стоим по 2 часа и в един момент казват: Ваксината свърши. Предимство е за зелени коридори и болници. Семейните лекари, които уж нищо не искат да правят, сме в обяснителен режим на пациентите защо през два кабинета се прави ваксина, пък във вашия не се прави;

-  Поискаха от нас бройка пациенти, които са се записали за ваксини. При това положение защо не ни дават на тази бройка?! Поне за първи прием

По 5 души се допускат в сградата, на всеки излязъл влиза по един. Личните лекари не одобряват създадената организация за получаването на ваксини:

-  Не е редно 30 или 40 джипита да седим тук на студа и да чакаме да ни дадат по 3 флакона „АстраЗенека“;

-  Единият начин е да ни се обаждат, както беше при имунизирането, викаха ни в определени часове;

-  Могат да вземат ваксината да разкарат по практиките и да я разпръснат на всичките. Зарязвам си практиката, четвърти път идвам вече.

Лекарите отбелязват още:

-  Дали ще съберем толкова хора, защото има отлив от „АстраЗенека“ след хейтърската кампания срещу нея. Обидно е това, което се случва.

В 10 часа вече нямаше чакащи лични лекари за ваксини. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

1000 флакона на "АстраЗенека" за личните лекари в столицата

1000 флакона с ваксини на "АстраЗенека" днес ще бъдат предоставени на общопрактикуващите лекари в София. Те бяха днес в РЗИ - София, за да получат дозите. Повече от два часа отнема на един лекар да вземе по три флакона от ваксината, която ще..

публикувано на 19.03.21 в 13:17
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Гюров

Гюров в отпуск от БНБ, антикорупционната комисия е установила несъвместимост

Комисията за противодействие на корупцията е установила несъвместимост по отношение на подуправителя на БНБ Андрей Гюров, който ръководи управление "Емисионно".  Парламентът избра нови подуправители на БНБ Това съобщи Централната банка, която..

публикувано на 27.06.24 в 12:27

Европрокуратурата обвини български предприемач

Европейската прокуратура повдигна обвинение на български предприемач, обвинен за фалшифициране на документи, с които е кандидатствал за европейски средства. В съобщението се посочва, че обвиняемият е управител на компания за преработка на мляко.  Той..

публикувано на 27.06.24 в 12:24

Високи глоби и арести за причиняване на пожар в Гърция

Високи глоби и арести за причинителите на пожари в Гърция. Задържан за пожара на остров Хидра е екипажът на туристическа яхта. От 2500 евро започват глобите за предизвикване на пожар по невнимание. Към глобата се прибавят и разходите на..

публикувано на 27.06.24 в 12:15
Цончо Ганев

Цончо Ганев се усъмни в шансовете за съставяне на правителство

В кулоарите на парламента зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев се усъмни в шансовете за съставяне на правителство.  Борисов: Никой не може да състави кабинет в момента Той отправи призив към първите две политически сили да поемат..

публикувано на 27.06.24 в 12:12

Мъж от Сухиндол е пострадал при пожар, предизвикан от взрив на газова бутилка

Домашна газова бутилка се е взривила в Сухиндол около 21:30 часа в сряда и е причинила разрушения и пожар. Сериозно е пострадал млад мъж, който е с изгаряния по краката, докато е помагал на възрастните си родители да напуснат имота до..

публикувано на 27.06.24 в 12:06

Над 62 л/кв. м дъжд се изля над монтанското с. Василовци

62 литра на квадратен метър дъжд се изля тази нощ над село Василовци, област Монтана. В областта най-малко е валяло в Долно Церовене. Въпреки сложната метеорологична обстановка градушки не са паднали. Температурни аномалии от близо 15 градуса..

публикувано на 27.06.24 в 12:06
Съдебна палата

Съдът върна в ареста Марин Димитров, обвинен за контрабандна афера в Агенция "Митници"

Софийският апелативен съд върна в ареста Марин Димитров, обвинен за участие в престъпна група за контрабанда заедно с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, бившия директор на Митниците Петя Банкова и сина ѝ Стефан. Митничари..

публикувано на 27.06.24 в 11:58