Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн вкара четири с човек по-малко, Холанд спаси точка за Дортмунд

Байерн - Щутгарт
Снимка: БГНЕС

Байерн игра близо 80 минути с човек по-малко, но въпреки това разгроми с 4:0 Щутгарт в мач от 26-ия кръг на германското първенство.

Големият герой на деня бе нападателят Роберт Левандовски, който реализира хеттрик още до почивката и излезе на второ място във вечната класация по голове в Бундеслигата с 269.

Срещата на "Алианц Арена" в Мюнхен изненадващо започна по-добре за гостите, които опитаха да наложат натиск в началните минути. Това обърка Байерн и в 12-ата минута Алфонсо Дейвис извърши необмислен и много груб фаул в глезена на Ватару Ендо, за който получи червен картон.

Изгонването на бранителя като че ли вдъхнови играчите на Байерн и в следващите 11 минути те отбелязаха три гола.

Левандовски откри в 18-ата минута, в 22-рата Серж Гнабри покачи на 2:0, а още в слевдащата атака отново Левандовски покачи на 3:0. Полякът оформи хеттрика си в 39-ата минута, като вкара 35-ия си гол за сезона в Бундеслигата и е само на пет от абсолютния рекорд в първенството. С третия си гол за деня Левандовски изпревари и легендата Клаус Фишер, който има 268 гола в Бундеслигата. Лидер в тази класация е Герд Мюлер, който има 365 попадения в германския елит.

През второто полувреме Байерн намали темпото на игра и нов гол не падна, макар и двата отбора да имаха по няколко добри шанса да сторят това.

С успеха си над Щутгарт баварците запазват първо място в класирането с 61 точки, като водят с 4 пред втория РБ Лайпциг.

Норвежката голова машина Ерлинг Холанд реализира две попадения - по едно в самото начало и самия край на мача, но това не се оказа достатъчно на тима на Борусия (Дортмунд), който стигна само до равенство 2:2 при гостуването си на борещия се за оцеляване Кьолн.

Холанд откри резултата в третата минута, завършвайки подаване на Емре Джан, но десет минути преди почивката Онжей Дуда изравни за Кьолн от дузпа.

Кьолн направи пълен обрат в 65-ата минута, когато точен бе Исмаил Джейкъбс, но в заключителните секунди на срещата Холанд изравни след пас на 19-годишния Ансгар Кнауф.
Равенството остави Борусия на пето място в класирането с 43 точки, докато Кьолн е 14-а позиция с 23 точки.

Волфсбург направи нова крачка към завръщане в Шампионската лига с победа с 2:1 над Вердер Бремен като гост.

"Вълците" откриха резултата в деветата минута, когато Джош Сарджънт си вкара автогол. В 42-рата минута Ваут Вегхорст покачи на 2:0 след груба грешка в защитата на домакините.

Вердер върна един гол секунди след това чрез Кевин Мовалд, но през второто полувреме "музикантите" така и не успяха да вкарат втори такъв и да изравнят.

С победата Волфсбург се укрепи на трето място с 51 точки, докато Вердер е на 12-о място с 30 точки.

В последния мач от Бундеслигата, игран този следобед, Айнтрахт Франкфурт разгроми с 5:2 Унион Берлин и сложи край на серията си от три мача без победа.

Андре Силва даде начало на голеадата още във втората минута, а в седмата Макс Крузе изравни.

В 35-ата минута Айнтрахт отново поведе след автогол на Роберт Андрих, а до 41-вата минута Филип Костич и отново Силва доведоха резултата до 4:1.

В последните секунди на първото полувреме Крузе намали на 2:4 с втория си гол в мача.

През второто полувреме играта се поуспокои и падна само един гол, като той дойде в добавеното време и негов автор бе американецът Тимоти Чандлър.

С успеха Айнтрахт събра 47 точки и заема четвърто място. Унион е на седма позиция с 38.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хебър и Ботев (Вр) завършиха 1:1

Хебър и Ботев (Вр) не се победиха

Отборите на Хебър и Ботев (Враца) завършиха 1:1 в среща от 11-ия кръг на футболното ни първенство. Двубоят между двата тима се игра на стадион „Локомотив“ в Пловдив заради продължаващите ремонтни дейности по тревното покритие на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Божидар Пенчев откри резултата за Хебър още в 10-ата минута от пряк..

публикувано на 06.10.24 в 18:39
Ансамбъл (жени)

Четири гимнастички напускат ансамбъл (жени)

Четири гимнастички от женския ансамбъл по художествена гимнастика напускат състава, това заяви в ефира на БНТ президентът на Българската федерация Илиана Раева. Желание да напуснат отбора, който се класира на четвърто място на олимпийските игри в Париж, са изразили Камелия Петрова, Маргарита Василева, Магдалина Миневска и Рейчъл Стоянов. Стоянов все още..

публикувано на 06.10.24 в 13:44
Стефани Стоева

Титла за Стефани Стоева в София, Налбантова е №4 на световното

Стефани Стоева спечели титлата на единично жени на международния турнир по бадминтон в зала "Европа" в София.  На финала тя постигна успех над третата поставена националка Гергана Павлова след обрат с 18:21, 21:15, 21:8 за 56 минути.  Стефани Стоева стигна до трофея след шест поредни победи, след като започна от квалификациите.  По-късно..

публикувано на 06.10.24 в 12:37
Данийл Мадведев

Медведев обърна Арналди и е на осминафинал в Шанхай

Руският тенисист Данийл Мадведев се наложи над италианеца Матео Арналди с 5:7, 6:4, 6:4 в третия кръг на силния тенис турнир в Шанхай от сериите "Мастърс" 1000 с награден фонд от близо 9 милиона долара. На осминафиналите на турнира той очаква победителя от двубоя между гърка Стефанос Циципас и Александър Мюлер от Франция. Мачът между двамата..

публикувано на 06.10.24 в 11:48
Лионел Меси не вкара гол, но Интер спечели

Интер Маями печели, Меси влезе като резерва

Отборът на Интер Маями постигна победа над Торонто с 1:0 с късен гол на Лео Кампана, който засече подаване на уругваеца Луис Суарес с десния крак в 93-ата минута. Това бе осми гол на Кампана за сезона и трети в последните пет мача. Вратарят на Интер - Оскар Устари, направи седем спасявания. Звездата на Интер - Лионел Меси, се появи на терена..

публикувано на 06.10.24 в 10:09
Франческо Баная

Италианeцът Франческо Баная спечели Гран при на Япония

Италианският пилот на Дукати - Франческо Баная, спечели Гран при на Япония по мотоциклетизъм в клас MotoGP, кято остави да себе си лидера в класирането Хорхе Мартин в Дукати-Прамак. Баная доминираше в състезанието, като поведе още малко след старта, като изпревари испанеца Педро Акоста. На трето място завърши друг испанец - шестракратният..

публикувано на 06.10.24 в 09:44
Реал (Мадрид) се наложи над Виляреал с 2:0

Реал надигра Виляреал, но Карвахал се контузи тежко

Отборът на Реал (Мадрид) се наложи над Виляреал с 2:0 в мач от испанската Ла Лига. Уругвайският национал Федерико Валверде откри резултата за домакините след четвърт част игра, като се възползва от асистенция на Лука Модрич.  Винисиус Жуниор затвърди успеха на Реал в 73-ата минута, като този път в ролята на асистент бе голмайсторът на първото..

публикувано на 06.10.24 в 08:53