Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израел порази обекти на "Хамас" в Газа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелската армия съобщи, че е атакувала три обекта на „Хамас” в отговор на изстрелване на ракета от Ивицата Газа.

„Изтребители на израелската армия и хеликоптери поразиха оръжейно съоръжение на "Хамас", тунел за контрабанда на оръжия и военен пост“, се казва в публикацията в Tуитър.

По-рано пресслужбата на израелската армия съобщи, че от Ивицата Газа е била изстреляна ракета към южната част на Израел, която е попаднала в ненаселен район и не е причинила нито жертви, нито разрушения. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър-председател Димитър Главчев - Брюксел, 27 юни 2024

Според Главчев най-добре е да има правителство с първия мандат

Премиерът Димитър Главчев изрази мнението, че е най-добре правителство да бъде съставено с първия мандат. Той отказа да прогнозира дали новото Народно събрание ще успее да излъчи редовен кабинет. Борисов: Никой не може да състави кабинет в момента "Аз не съм гадател. Въпросът е какво ще направят политическите сили в парламента. Аз се надявам да се..

публикувано на 27.06.24 в 16:13
Иван Иванов

КЕВР решава утре за компенсиране на производителите на зелена енергия

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов заяви, че утре ще бъде взето решение за компенсиране на производителите на зелена енергия, които претърпяха загуби, свързани с високи цени на балансиращата енергия на 19 май. Това ще стане чрез компенсиращ коефициент, а не чрез промяна в методиката за определяне на цените на..

публикувано на 27.06.24 в 16:12
Андрей Гюров

Андрей Гюров определи като "незаконосъобразно" и "политически мотивирано" решението на КПК

Подуправителят на БНБ Андрей Гюров определи като "незаконосъобразно" и "политически мотивирано" решението на Комисията за противодействие на корупцията, с което е открита несъвместимост с настоящата му длъжност в Централната банка.  Това се казва в изявление до медиите, изпратено и до БНР.  Според Гюров решението "се основава на неверни..

публикувано на 27.06.24 в 15:52
Димо Дренчев

Депутатът от "Възраждане“ Димо Дренчев подал един от сигналите за Андрей Гюров

Комисията за противодействие на корупцията е установила несъвместимост по отношение на подуправителя на Българската народна банка Андрей Гюров, който ръководи управление „Емисионно“. Това съобщи БНБ, която днес е била уведомена за решението на комисията. Гюров е излязъл в неплатен отпуск, докато бъдат предприети последващите законосъобразни действия,..

публикувано на 27.06.24 в 15:44
Меглена Плугчиева

Меглена Плугчиева: На Европейския съвет България е с отслабени позиции

На Европейския съвет България е представена отново със служебен премиер, което отслабва позициите ѝ, защото той няма правомощията да изразява позициите на страната за следващите 5 години. Това каза пред БНР Меглена Плугчиева, дипломат и бивш вицепремиер, отговарящ за еврофондовете (2007 - 2009 г.) и за кратко съветник на служебния премиер Димитър..

публикувано на 27.06.24 в 15:06
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Премиерът Димитър Главчев не планира съвместни действия с Гърция по отношение на РСМ

Премиерът Димитър Главчев не планира съвместни действия с Гърция по повод последните изявления на Северна Македония към двете страни.  На влизане в Европейския съвет обаче той каза, че ще запознае евролидерите с поетите ангажименти от западната ни съседка по пътя към нейната евроинтеграция: "Очаквам да се спазват уговорките и затова ще припомня..

публикувано на 27.06.24 в 15:04
Ренета Инджова

Ренета Инджова: Предварителните консултации се превърнаха в демонстрации на егото

Намираме се на дъното на политическата криза, като започнете от Конституционния съд, ВСС и стигнете до скандалите, които бутикови партии  си произвеждат с разузнаване и служби. Това са работи за лудница, не са за държава. Така бившият служебен премиер Ренета Инджова коментира в интервю пред БНР политическата ситуация у нас...

публикувано на 27.06.24 в 14:59