Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидент на "Нове холдинг" се връща в България

Георги Попов (в средата).
Снимка: БГНЕС

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков, срещу когото прокуратурата е повдигнала 18 обвинения, съобщи във фейсбук, че в петък в България от Обединените арабски емирства ще се завърне Георги Попов, който е вицепрезидент на "Нове холдинг" и също е обвиняем.

Във фейсбук Божков публикува декларация от международната адвокатска кантора, в която се казва, че Попов доброволно e подал искане и е приел да бъде екстрадиран.

От прокуратурата обаче го опровергаха и обявиха, че властите в Дубай са уважили искането за екстрадирането на Попов и той пътува към София, придружен от служители на "Съдебна охрана". След пристигането си, ще бъде отведен в Националното следствие и до 72 часа трябва да бъде изправен пред Специализирания съд, който да му определи постоянна мярка за неоклонение.

Васил Божков и Георги Попов са в Обединените арабски емирства от януари миналата година. Те напуснаха страната с частния самолет на хазартния бос, малко преди прокуратурата да ги обвини задочно за участие в организирана престъпна група и да поиска екстрадиция им в България. Няма информация какво се случва с искането по отношение на Божков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Протест в Тбилиси срещу законопроекта за чуждестранните агенти, 1 май 2024 г.

Парламентът в Тбилиси прие закона за чуждестранните агенти

Грузинският парламент одобри днес на трето и последно четене закон за "чуждестранните агенти", който предизвика политическа криза в страната, предадоха Ройтерс и АФП. Сега грузинската президентка Саломе Зурбишвили вероятно ще наложи вето над текста, което обаче парламентът може да преодолее с допълнителен вот. Законът за чуждестранното..

публикувано на 14.05.24 в 15:43

Президентът удостои Мирослав Костадинов и Румен Петков със звание "бригаден генерал"

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои полковник Румен Петков, административен ръководител - председател на Военно-апелативния съд и полковник Мирослав Костадинов с висше офицерско звание "бригаден генерал", като Костадинов е назначен с указ и за командир на 2-ра механизирана бригада, считано от 6 май...

публикувано на 14.05.24 в 15:36
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, Полски Тръмбеш, 14 май 2024 г.

Полицията и прокуратурата работят по 17 сигнала за нарушения на изборното законодателство

17 са сигналите за нарушения на изборното законодателство, по които полицията и прокуратурата работят. Това заяви в Полски Тръмбеш вътрешният министър Калин Стоянов. Част от тях са за купуване на гласове, не са малко и сигналите за нарушаване на изборното законодателство: "Намерени и иззети са веществени доказателства, а именно списъци, на които..

публикувано на 14.05.24 в 15:19
Михаил Кръстев

Михаил Кръстев: Реалистично е България да влезе в еврозоната на 1 януари 2026 г.

Категоричен провал на политическата класа за присъединяването на България в еврозоната. В продължение на близо 10 години ние изпълнявахме всички критерии за присъединяване, най-вече за нивото на бюджетния дефицит и нивото на инфлацията. Това е оценката на икономическия анализатор Михаил Кръстев в интервю пред БНР. "В последните 4..

публикувано на 14.05.24 в 15:03
Протест пред парламента в Тбилиси

Бой в грузинския парламент

В грузинския парламент избухнаха сблъсъци преди очакваното приемане на закона за "чуждестранно влияние", предаде "Франс прес". Депутати от управляващата партия и от опозицията се сбиха по време на дебатите по законопроекта, който според критици дублира подобно руско законодателство, използвано за заглушаване на инакомислието.  Иракли..

публикувано на 14.05.24 в 14:56
Заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева представя бюлетините за предстоящите избори на 9 юни.

В ЦИК представиха бюлетините за вота на 9 юни

Централната избирателна комисия показа хартиените бюлетини за вота на 9 юни.  Тази за избор на депутати е със зелени надписи и защитна линия на гърба в същия цвят, а тази за избор на евродепутати - със сини надписи и защитна линия. Бюлетините са с дължина около половин метър и ще се сгъват по стандартния начин. При гласуване с машина на..

публикувано на 14.05.24 в 14:55

Изцяло ще бъде ремонтирана 100-годишната сграда на полицейското управление в Полски Тръмбеш

С близо 2,5 милиона лева изцяло ще бъде ремонтирана 100-годишната сграда на полицейското управление в Полски Тръмбеш. Това заяви при откриването на възстановеното управление в града вътрешният министър Калин Стоянов.  Калин Стоянов открива две възстановени полицейски управления в страната Полицаите в Полски Тръмбеш работят при примитивни..

публикувано на 14.05.24 в 14:39