Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесменът Георги Попов излиза от ареста срещу парична гаранция от 40 000 лева

| обновено на 23.05.21 в 21:49
Георги Попов (в средата).
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Георги Попов излиза от ареста срещу парична гаранция от 40 000 лева.

След почти шест часа размисъл Специализираният наказателен съд отхвърли искането на прокуратурата да му бъде наложена една от двете най-тежки мерки за неотклонение - „задържане под стража“ или „домашен арест“.
   
Според съдебния състав, макар по делото да има данни, че Попов е бил част от организирана престъпна група, ръководена от намиращия се в Дубай Васил Божков, той не е имал основна роля в групата.

Съдът се довери и на казаното от Георги Попов, че се е завърнал от Обединените арабски емирства едва сега заради Covid ситуацията и заради проблеми, възникнали от издадената от прокуратурата миналия февруари заповед за неговата екстрадиция.

Съдебното решение не е окончателно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Георги Попов (в средата).

Вицепрезидент на "Нове холдинг" се връща в България

Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков, срещу когото прокуратурата е повдигнала 18 обвинения, съобщи във фейсбук, че в петък в България от Обединените арабски емирства ще се завърне Георги Попов, който е вицепрезидент на "Нове холдинг" и също е..

публикувано на 20.05.21 в 21:52
ВИЖТЕ ОЩЕ
Евакуация край Вовчанск, Харковска област, 12 май 2024 г.

Улични боеве в град Вовчанск, североизточно от Харков

Руските и украинските войски водят улични боеве за граничния град Вовчанск, североизточно от Харков, твърди агенция ТАСС. Ръководителят на украинското военно разузнаване очаква в скоро време нападение и към областния център Суми...

публикувано на 14.05.24 в 18:01
Проф. Михаил Станчев

Проф. Михаил Станчев: Май и юни ще са критични за Харков, зависи от американската помощ

Следващите 2 – 3 седмици ще са критични за Харков. Според мен ще е повече време и май и юни ще бъдат критични. Може да има стабилизация, но зависи от помощта, която се очаква от САЩ и НАТО. Американците почти не помагат. Украйна загуби много..

публикувано на 14.05.24 в 18:00
Андрей Белоусов

Новият министър на отбраната на РФ Белоусов беше изслушан в горната камара на руския парламент

Определеният от руския президент Владимир Путин за нов министър на отбраната Андрей Белоусов заяви, че вижда първостепенната си задача на поста в осигуряването на всичко необходимо за войските, които участват в така наречената от него "специална военна..

публикувано на 14.05.24 в 17:48

Протест: На 20 май всички държавни и част от частните университети няма да отворят врати

Съветът на ректорите на висшите училища у нас отправи отворено писмо до президента, до служебния премиер, до министри, до българския еврокомисар, до омбудсмана, до председатели на парламентарни комисии и до председателите на парламентарни групи "по повод..

публикувано на 14.05.24 в 17:40

Близо 450 000 палестинци са били прокудени от Рафах в последната седмица

Близо 450 000 палестинци са били прокудени от Рафах през последната седмица, след като Израел предприе ограничена, по думите му, операция в града. Това твърди Агенцията на ООН за палестинските бежанци, предадоха АФП и Ройтерс.  Катар: Преговорите..

публикувано на 14.05.24 в 17:38

Представиха 105 работни места на трудова борса в Кюстендил

10 фирми и офиси представиха 105 свободни работни места на организираната от Бюрото по труда в Кюстендил специализирана трудова борса за лица в неравностойно положение. Участваха не само безработни, а и търсещи работа от трите общини Кюстендил,..

публикувано на 14.05.24 в 17:34
Левон Хампарцумян

Левон Хампарцумян: Никой не влиза в еврозоната в средата на годината, ще влезем в началото на 2026 г.

Вероятността да влезе България в еврозоната през 2025 г. е много малка, никой никога не е влизал в средата на годината. Да се надяваме, че бихме могли да го направим в началото на 2026 г. Това заяви финансистът Левон Хампарцумян в интервю..

публикувано на 14.05.24 в 17:22