Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Атанас Мангъров няма да бъде включен в листите на „БСП за България“

На съвместна пресконференция от АБВ и БСП декларираха, че си поставят високи цели за предстоящия вот
Снимка: Мария Филева

Критикът на антипандемичните мерки доц. Атанас Мангъров няма да бъде включен в листите на „БСП за България“. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков, чиято партия е коалиционен партньор на БСП за изборите на 11 юли:

„Доц. Мангъров ще участва в кампанията, но няма да се идентифицира като кандидат за народен представител. И вчера съм имал разговор с него. Той участва много активно в предната кампания. Преценил е, че сега може да бъде полезен на каузата, която АБВ отстоява, като неин поддръжник и участник в кампанията, без да бъде непременно кандидат за народен представител. Мисля, че това прави участието му още по-силно и още по-истинско“, каза Румен Петков.

На съвместна пресконференция от АБВ и БСП декларираха, че си поставят високи цели за предстоящия вот.

„Успех в кампанията представлява, от наша гледна точка, сериозен ръст, като подкрепа на избирателите, и преподреждане в класирането“, каза Румен Петков.

А секретарят на Националния съвет на БСП Христо Проданов допълни:

„България отчаяно и крещящо се нуждае от смяна на политиката, на една по-лява, на една по-справедлива и на една по-социална държава, която съответно изисква социално и справедливо управление“.

Проданов подчерта, че БСП ще разчита на кадровия потенциал на АБВ, затова партията ще получи водаческо място в Хасково. В Кюстендил актьорът Веселин Плачков ще е втори, а в Перник и 23-ти столичен МИР тя ще получи третите места.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Р. Дунав при Регенсбург, 4 юни 2024 г.

Сложна е ситуацията в наводнените райони на Южна Германия

Сложна остава ситуацията в наводнените райони на Южна Германия. След обилните валежи придошлите реки бавно се оттичат. Метеоролозите очакват и днес силен дъжд в някои части на Бавария. Австрийският участък на р. Дунав е затворен за корабоплаване заради наводненията Шестима души загинаха при наводненията в южните германски провинции..

публикувано на 06.06.24 в 07:56
Християн Мицкоски - лидер на ВМРО-ДПМНЕ

Президентът на РСМ връчва мандат за правителство на Християн Мицкоски

Очаква се днес президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска да връчи мандат за съставяне на правителство на Християн Мицкоски - лидер на спечелилата парламентарните избори през май партия ВМРО-ДПМНЕ. Ден преди да получи мандата Християн Мицкоски внесе за одобрение от парламента проектозакон, който предвижда нова структура на..

публикувано на 06.06.24 в 07:45
Флагът на

Расте напрежението по границата на Израел с Ливан

Расте напрежението по границата между Израел и Ливан. Седем души бяха ранени в Северен Израел при нападение, за което отговорност пое ливанската групировка "Хизбула". В същото време в Катар се водят преговори за примирие в Ивицата Газа. Нападението на радикалната организация "Хизбула" срещу село в Израел на 3 километра от границата с Ливан..

публикувано на 06.06.24 в 07:41

Редовно заседание на ЕЦБ, очаква се намаляване на лихвените проценти

Европейската централна банка ще проведе редовното си заседание по паричната политика, на което се очаква Франкфурт да намали лихвените проценти за първи път от 2019 година насам. Очакванията са Европейската централна банка да прибегне до понижение на водещите си лихви с 25 базисни пункта. Нееднократно при предишните заседания..

публикувано на 06.06.24 в 07:37

Изтича срокът за образуване на секции в болници, социални заведения, затвори

Днес е последният срок, в който ръководителите на лечебни заведения, домове за стари хора или други специализирани институции, капитаните на кораби под българско знаме, както и ръководителите на затворите и местата за задържане образуват избирателни секции за неделя. Условието е да има не по-малко от 10 избиратели. За секциите се уведомява..

публикувано на 06.06.24 в 07:27

Производител на ягоди: Все повече хора купуват директно от полето

Труден е сезонът за производителите на ягоди и малини заради честите и обилни валежи. Печалбата тази година е по-малка вследствие на загниването на част от плодовете. От друга страна, дъждовете са помогнали да се спестят разходи за поливане, обяснява производителят Айхан Хашимов, който отглежда 450 дка в землището на Лозница...

публикувано на 06.06.24 в 06:56
Васил Вълчев, консул на България в Истанбул

В Турция подготовката за вота на 9 юни протича без затруднения

Изборните книжа и машините за гласуване вече са получени и подготовката за вота на 9 юни протича без затруднения. Това съобщи за БНР генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев във връзка с предстоящите избори за членове на Народно събрание и Европарламент в неделя. Общо 166, или малко над 20 процента от всички избирателни секции..

публикувано на 06.06.24 в 05:06