Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив (София) започна със седем нови

Локомотив (София)
Снимка: Светослав Табаков

Новакът в Първата ни футболна лига Локомотив (София) започна подготовка със седем нови футболисти. 

Същевременно клубът се надява да получи временно разрешение от Лицензионната комисия да посреща гостуващите отбори на своя стадион в "Надежда" в светлата част от деня, докато бъде поставено осветление на съоръжението.

Собственикът на клуба Иван Василев, обяви, че основната цел пред новия сезон е утвърждаване в елитния ешелон.

Той заяви, че в отбора най-вероятно ще бъдат привлечени още трима-четирима играчи.

“Дано да може да се представим добре,” изрази надежда Василев. “Пътят, който извървяхме през тези шест години от „А“ окръжна до Първа лига беше много дълъг и много труден. Тепърва трудностите продължават.

„Ние не бързаме със селекцията. Както виждате, имаме седем нови момчета. И от финансова гледна точка и от спортно-техническа имаме претенции, защото все пак това е Локомотив. Локомотив е отбор с традиции, Локомотив е любов!

“Всички момчета, които ще привлечем, и ще останат в нашия клуб им казах, че изискванията са високи и трябва да се раздават за нашата вярна публика и за Локомотив на 100%.

“Раел Лолала от Нефтохимик, Бени Н’Ко от трета дивизия на Франция. Играят нападатели, единият е крило, другият е централен нападател.

“Стойчо Атанасов ви е добре познато име. Християн Чипев от Царско село, Христо Иванов от Септември (София). Стефан Гавраилов от Септември и Александър Любенов, който го броя за наш, защото той акостира за трети път на нашия стадион. Той е един от добрите вратари. Той си е вкъщи, защото публиката много го обича.“

“Светльо Петров и Йордан Господинов акостират на „Надежда“. Христо Коилов и Юли Петков също са в щаба, а Иван Колев е старши треньор.“

“Очакваме още три-четири нови попълнения. Не бързаме, искаме да вземем класни футболисти, защото до тези млади момчета трябва да имаме и опитни футболисти, които да изнесат заедно мачовете в Първа лига.“

“От основните ни играчи никой не напусна. На Педро и на Матеус им изтекоха договорите. Искахме да ги задържим, но финансовите им претенции бяха такива, че могат да си ги позволят само няколко отбора. Не мисля, че качеството е толкова голямо за тези средства.

“За съжаление нямаме средства за осветление в момента. Очакваме областната комисия, за да ни лицензира стадиона и с протокола, който имаме от Министерството на спорта, за да може да играем в светлата част на деня, докато ни поставят осветлението. Направихме много ремонти, но стадионът е държавен, аз нямам нищо. Аз се надявам, че Локомотив ще играе на „Надежда“. Областната комисия трябва да ни лицензира стадиона.

“Планираме подготовка, но в момента не мога да кажа. Ще идват футболисти на проби, които трябва да ги видим. Още не сме на 100% готови да ги разкарваме надалеч. По всяка вероятност ще направим една десетдневна подготовка в края на месеца и началото на юли.

„Реалната цел предвид много млади наши футболисти, наши юноши е да се затвърдим в Първа Лига. Локомотив е традиция и любов и мисля, че ще се представим достойно. Локомотив (София) не е за подценяване”, завърши Василев.

А треньорът Иван Колев също така обяви, че бразилците, които играха в отбора през миналия сезон няма да се върнат.

„Няма нужда да изреждам един по един, вие знаете новите момчета, които са засега. Повечето момчета са на проби, за да видим техните качества. Търсим най-доброто на всяка една позиция. Надяваме се да сглобим един боеспособен отбор“, сподели Колев.

„Доколкото знам, Светослав Диков води разговори с ръководството. Надявам се да се разберат.“

„Бразилците няма да се върнат. Ще ме притеснява, ако не може да намерим техни достойни заместници.“

„Започваме с контрола срещу Септември (Симитли), която ще бъде следващият вторник.“

„За мен е изключително важно да се представим достойно и да търсим максимума във всеки един мач“, добави треньорът на Локомотив (София).

„За нас е много важно футболистите да бъдат добре подготвени, да работят добре и да са отдадени на терена.“

„Ако публиката, която миналата година доказа, че е изключително близо до отбора и ни подкрепяше непрекъснато, е с нас, на който и да е терен, няма да се притеснявам.“

„Имаме три момчета от школата, които са с нас, единият е капитан на отбора. На този етап няма нови лица. Не са малко трима футболисти от школата.“

„От нас зависи дали ще се справим в efbet Лига. Ще се опитаме на всяка цена да преодолеем това препятствие“, каза още Иван Колев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ботев (Пловдив) пусна в продажба билетите за Левски

Билетите за двубоя между Ботев (Пловдив) и Левски вече са в продажба, информираха от пловдивския футболен клуб. Дербито от 11-ия кръг на Първа лига е на 5 октомври (събота) от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев". Пропуските за срещата вече са налични за закупуване в клубния магазин на „Колежа“, както и онлайн на kolezha.bg. Цените са както..

публикувано на 27.09.24 в 18:38

Потвърдено от Гуардиола: Родри е аут до края на сезона

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола потвърди, че испанският полузащитник на тима Родри ще бъде аут до края на сезона. 28-годишният футболист напусна терена рано в мача от 5-ия кръг на Висшата лига с Арсенал (2:2). Медицинският персонал диагностицира Родри с нараняване на кръстните връзки. „Тази сутрин той претърпя операция на..

публикувано на 27.09.24 в 18:37

Шумен победи Ямбол на Черномореските игри във Варна

Отборът на Шумен спечели третото място на провеждащите се във Варна Черноморски игри по баскетбол. В мач за третото място момчетата на треньора Янко Янков надделяха на отбора на Ямбол с 97:75. За победителите Бено Зечич завърши с "трипъл-дабъл" от 14 точки, 11 борби и 13 асистенции. За Ямбол Бенджамин Стивънс завърши с "дабъл-дабъл" от 10..

публикувано на 27.09.24 в 18:35
Александър Томаш

Александър Томаш: ЦСКА е рекордьор по титли, не по втори места

Треньорът на ЦСКА-София Александър Томаш даде пресконференция на Националния стадион "Васил Левски" преди гостуването на отбора на Черно море във Варна.  Той отново коментира всичко актуални въпроси около отбора. "Всеки един мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу доста стойностен отбор, в последните години и трудно се играе там във Варна...

публикувано на 27.09.24 в 12:56
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна във втория кръг в Пекин

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова отпадна във втория кръг на силния турнир на твърда настилка от сериите УТА 1000 в китайската столица Пекин с награден фонд от почти 9 милиона долара.  Томова загуби от поставената под номер 15 Паула Бадоса (Испания) с 3:6, 2:6 за 86 минути.  Въпреки поражението, софиянката заработи 34500 долара и 35..

публикувано на 27.09.24 в 11:54

Строежът на ст. "Българска армия" започна с изкопни дейности

Строежът на стадион "Българска армия" в София започна със старта на изкопните дейности в съоръжението. Снощи след 20.00 часа, изпълнителят на втората фаза от строежа на бъдещия "армейски" дом разположи багери, фадроми, камиони и фургони на площадката в "Борисовата градина". Движението на техническите средства в парка ще се извършва, като се..

публикувано на 27.09.24 в 11:14
Британи Браун

Британи Браун победи олимпийската шампионка на 200 метра

Олимпийската шампионка от Кения Фейт Кипиегон спечели бягането на 1500 метра на новия женски турнир по лека атлетика "Атлос" в Ню Йорк, който се състоя за първи път. В същото време бронзовата медалистка от Париж Британи Браун победи олимпийската шампионка Габи Томас в бягането на 200 метра. Състезанието е създадено от предприемача Алексис..

публикувано на 27.09.24 в 11:02