Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариан Михалев и Мариела Пенева са шампионите на България в скоковете на батут

Над 250 състезатели от 16 клуба се събраха в габровската зала „Орловец“ за участие във всички възрасти и дисциплини на държавното първенство по скокове на батут.

Сред участниците в олимпийската дисциплина голям батут личаха имената на най-добрите ни национали Мариян Михалев,  Ясен Иванов, който е най-опитния ни състезател в този спорт, както и Христина Пенева при жените. Иванов се завърна в националния отбор след двугодишно прекъсване, като в този период той се занимаваше предимно с треньорска дейност. Сега Ясен е играещ треньор.


При жените в Габрово победителка Мариела Пенева, а Мариян Михалев спечели златото при мъжете.

Отборната титла в олимпийската дисциплина стана притежание на клуб “Акро-Арт“ (Габрово). Втори станаха представителите на „Добри Костин“ - Стара Загора, а трети се наредиха състезателите на клуб „Младост“ - Димитровград.

На предстоящите Олимпийски игри в Токио, България няма да има участници в този спорт.  Отборът ни се готви за следващия олимпийски форум през 2024 година в Париж.



На европейското първенство в Сочи в началото на месец май  страната ни постигна най- големият си успех в историята при младежите. Отборът ни в състав Мартин Димитров, Максим Ангелов, Вилиян Христов и Георги Бесарбовски зае четвърто място в тази възраст и остана на крачка от медалите.

Сега старши-треньорът на националния отбор Мариана Макулова и помощника й Станислав Стоянов ще изберат 20 талантливи деца, които ще бъдат под специално наблюдение на федерацията с цел успешно бъдещо развитие. Надпреварата в Габрово беше генерална проверка за световното първенство през месец ноември в Баку.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Боряна Калейн: Платих много голяма цена в сълзи

Олимпийската вицешампионка Боряна Калейн призна, че е преминала през трудности в кариерата, но целта й винаги е била да постигне нещо голямо. На Игрите в Париж 2024 тя завоюва сребърно отличие с многобоя. Така тя донесе втори медал за България в историята в индивидуална надпревара при жените след среброто на Адриана Дунавска от Сеул 1988...

публикувано на 20.10.24 в 11:44

Меси заби хеттрик, Интер Маями с рекорд в МЛС

Лионел Меси отбеляза хеттрик, вкарвайки три гола за 12 минути при убедителната домакинска победа на Интер Маями с 6:2 над Ню Инглънд Революшън в американската Мейджър Лийг Сокър. С успеха Интер Маями подобри рекорда по спечелени точки за един сезон във футболното първенство на САЩ. Меси влезе като резерва в 57-ата минута и се разписа..

публикувано на 20.10.24 в 10:16

Реал се наложи над Селта, Модрич подoбри рекорд

Реал (Мадрид) се наложи при гостуването си на Селта Виго с 2:1 в среща от десетия кръг в испанската футболна Ла Лига. Лука Модрич влезе като резерва и стана най-възрастният играч в историята на клуба, участвал в официален двубой - 39 години и 40 дни. Хърватинът беше в основата на победното попадение. Отборът на Реал (Мадрид) събра 24 точки на..

публикувано на 20.10.24 в 08:59

Ландо Норис ще стартира пръв в Остин

Ландо Норис от "Макларън" записа най-добрата квалификационна обиколка в кариерата си, изпреварвайки конкурента от "Ред Бул" и лидер във Формула 1 Макс Верстапен, за са спечели полпозишън за Гран при на САЩ в Остин (Тексас), което предстои тази вечер от 22:00 часа българско време. Трикратният световен шампион Верстапен, намиращ се на 54..

публикувано на 20.10.24 в 08:56

Гьозтепе на Станимир Стоилов с втора загуба в Турция

Българският треньор Станимир Стоилов и водения от него Гьозтепе (Измир) претърпяха втора загуба в турската Суперлига, след като в среща от 9-ия кръг отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Еюпспор. Единственото попадение за домакините, които са водени от местната легенда Арда Туран, вкара Ахмет Кутуджу в 19-ата минута. След този резултат..

публикувано на 20.10.24 в 06:30

Джокович победи Надал в Саудитска Арабия

Сърбинът Новак Джокович надигра испанеца Рафаел Надал с 6:2, 7:6 (5) в мача за трето място на турнира "Шестте крале на шлема" в Саудитска Арабия. Джокович започна с пробив още в първия гейм на първия сет, като след това го затвърди за 2:0. Той поддържаше преднината си без усилия, като още веднъж взе подаването на испанеца в седмия гейм за..

публикувано на 20.10.24 в 06:28

Григор Димитров пак е финалист в Стокхолм

Григор Димитров се класира за финала на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета след обрат над Талон Грийкспор (Нидерландия), в отделните части 2:6, 7:5, 6:4.  Това беше втори дуел между двамата, като Димитров постигна втори успех, след като спечели и двубоя им на US Open в края на лятото.  На финала в..

публикувано на 19.10.24 в 21:45