Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томас Бах ще пристигне в Токио на 8 юли

Томас Бах
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах ще пристигне в Япония на 8 юли, съобщиха организаторите на Токио 2020, правейки последни приготовления за отложената заради пандемията от коронавирус Олимпиада.

Първоначално се очакваше президентът на МОК да посети Токио през май, но пътуването му беше отменено поради рестрикции заради вируса. Организаторите споделиха, че Бах ще се самоизолира за три дни при пристигането, добавяйки, че шефът на Международния олимпийски комитет е бил ваксиниран. Той се надява да посети Хирошима на 16 юли с началото на олимпийско примирие, казаха още организаторите.

Примирието, прието от Обединените нации, се цели в това да гарантира спиране на всякакви пречки, позволявайки безопасното участие и присъствие на атлети и зрители за Игрите. МОК ще има заседание на Борда в Токио на 17 юли и Общо събрание от 20 юли, като се очаква вот за Бризбън като домакин на Олимпийски игри.

Остават само още няколко седмици до откриващата церемония на Игрите на 23 юли, като няколко олимпийски тима са вече в страната. Олимпиадата ще се проведе при стриктни правила, като няма да има чуждестранни фенове, а местните зрители са лимитирани.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Григор Димитров стартира срещу испанец в Пекин

Най-добрият българския тенисист Григор Димитров ще играе срещу испанския квалификант Роберто Баутиста-Агут в първия кръг на турнира на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,89 милиона долара. Димитров е номер 10 в световната ранглиста на АТП. Той има четири победи в пет срещу срещу испанеца, но за последно са игрили през 2021..

публикувано на 25.09.24 в 15:13
Зиновия Ванева.

Троен български успех на тенис турнира във Варна

Българките Зиновия Ванева, Йоана Константинова и Мелис Расим се класираха за втория кръг на сингъл на международния турнир по тенис на клей във Варна с награден фонд 15 хиляди долара. Квалификантката Ванева спечели убедително срещу участващата с "уайлд кард" Дария Мария Тудор (Румъния) с 6:2, 6:1 за 75 минути. Националната шампионка на открито през..

публикувано на 25.09.24 в 14:28
Виктория Томова

Виктория Томова продължава във втория кръг на турнира в Пекин

Виктория Томова се класира за втория кръг на силния тенис-турнир в Пекин. На старта Томова победи украинката Леся Цуренко с 2:0 сета - 6:3, 6:3.  Съперничка на българската тенисистка във втория кръг ще бъде испанката Паола Бадоса.

публикувано на 25.09.24 в 07:46

Лудогорец - Славия Прага пряко по програма "Хоризонт"

Лудогорец започва участието си в основната фаза на турнира Лига Европа тази вечер. Съперник на шампионите на стадиона в Разград ще бъде чешкия Славия Прага. Срещата ще бъде предавана пряко по програма Хоризонт на БНР след новините в 22 часа.

публикувано на 25.09.24 в 06:27

Реал Мадрид удържа победата при мач №300 на Карло Анчелоти

Отборът на Реал Мадрид постигна пета поредна победа във всички турнири, след като надви Алавес с 3:2 в двубой от междинния седми кръг на испанското футболно първенство. “Белите” поведоха още в първата минута чрез Лукас Васкес, а после с лекота добавиха още два гола, дело на Килиан Мбапе (40’) и Родриго (48’). Така те спокойно изчакваха края, когато от..

публикувано на 25.09.24 в 06:20

Севиля победи Валядолид в шампионата на Испания

Севиля победи като домакин Валядолид с 2:1 в среща от 7-ия кръг на испанското футболно първенство.  Андалусийците трябваше да треперят до последно, за да стигнат до изстрадани три точки благодарение на резервата Еюке, който бе точен в 85-ата минута.  В заключителните секунди на редовното време Маркао от домакините получи червен картон. Преди това в..

публикувано на 25.09.24 в 06:15
Наско Сираков

Наско Сираков: Нека запалянковците имат още малко търпение за стадиона

Мажоритарният собственик Наско Сираков призова запалянковците на футболния клуб Левски за "още малко търпение" по темата със строеж на нов стадион и заяви, че "99 процента от нещата, които се казват (по медиите), не са истина, а спекулации". Клубният президент добави, че по проектите е свършена много работа и са "похарчени доста пари"...

публикувано на 24.09.24 в 20:29