Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата иска действия от министерства срещу нерегламентирано строителство на плажове

Снимка: Даниела Костадинова, БНР

Прокуратурата поиска от Министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и на туризма да предприемат необходимите действия във връзка с нерегламентираното строителство на плажовете „Смокиня-Север“ и „Каваци-Юг“.

От държавното обвинение са се самосезирали по публикации в медиите за разораване на пясъчните ивици на двата плажа.

Информацията за предприетите действия, с които са ангажирани трите министерства, трябва да се обобщи в доклад и да се изпрати на Върховната административна прокуратура и Окръжната прокуратура  в Бургас до 23 юли тази година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Засаждат летни цветя в централната част на Варна

Започна засаждането на летни цветя в централната част на Трявна. Доставени са три хиляди стръка и с тях ще бъдат допълнени фигурите и цветните алеи в градчето. Цветни фигури с летен гербер, пожарче, морска пяна и копривка ще радват жителите и гостите на Трявна, града, за който заслужено казваме, че е „китен“. Със стръковете са..

публикувано на 20.06.24 в 14:16
Костадин Костадинов

Костадинов иска Радев да свика КСНС заради избора на патриарх

Лидерът на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов поиска президентът Румен Радев да свика КСНС заради избора на патриарх на БПЦ.  Според него има заплаха от нов църковен разкол под натиск от политически и чужди сили: Още един митрополит иска да бъде изключен от списъка с възможните кандидати за патриарх "Сега става въпрос за външна намеса..

публикувано на 20.06.24 в 14:04

Ясни са председателите на парламентарните групи в новото НС

Станаха известни председателите на седемте парламентарни групи в новото Народно събрание.  Групата на ГЕРБ-СДС ще бъде председателствана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а на ДПС - от председателя на движението Делян Пеевски.  Съпредседателят на ПП-ДБ Николай Денков оглавява парламентарната група на коалицията.  Костадин Костадинов ще оглави..

публикувано на 20.06.24 в 13:59

Нова специалност - "Космическо инженерство и технологии"

През септември започва прием на документи за новата за страната ни специалност "Космическо инженерство и технологии". Става дума за магистърска програма, която ще продължава два семестъра. Приемът ще бъде във Висшето военноморско училище във Варна, в Софийския университет, както и във Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Райчо Райчев,..

публикувано на 20.06.24 в 13:50

Окончателно: ВАС спря новата организация на движението в центъра на София

ВАС окончателно спря новата организация на движението в центъра на София - по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен", съобщиха от пресцентъра на институцията. Висшите магистрати оставиха в сила решението на Административен съд София–град, в което се посочва, че трябва да бъдат безусловно прекратени действията,..

публикувано на 20.06.24 в 13:45
Румен Гълъбинов

Румен Гълъбинов: 50-ият парламент може да приеме приоритетно закона за еврото

Българската икономика вместо да става по-конкурентоспособна, като усвоява доста средства по европейските програми, става по-малко конкурентоспособна . Това каза пред БНР икономистът и финансист Румен Гълъбинов и уточни: "Това го има в докладите за България на ЕК, МВФ и Световната банка, въобще тези, които ни наблюдават и оценяват, констатират..

публикувано на 20.06.24 в 13:42

Над 3,5 т кокаин заловиха в Нидерландия

Нидерландските власти задържаха около 3600 кг кокаин, скрит в пратка от банани в малкия пристанищен град Влисинген, предаде ДПА. Стойността на наркотиците е около 270 млн. евро, съобщи прокуратурата. Те са били открити при обикновена проверка в пратка банани от Еквадор, предназначена за Германия, уточнява БТА. Властите съобщиха, че е..

публикувано на 20.06.24 в 13:36