Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София представи отбора с 4:0 над Ботев (Враца)

Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС

Футболистите на ЦСКА София победиха на стадион "Българска армия" състава на Ботев (Враца) с 4:0 в последната си контрола от лятната подготовка. Над всички бе Федерико Варела, който освен че отбеляза три гола, игра много силно през цялата среща. Другото попадение за "червените" бе автогол на Гонсало Виера. Преди проверката ЦСКА София трябваше да представи отбора за новия сезон, но токов удар премести събитието на почивката, а началото на мача се забави.

Домакините поведоха още в 5-ата минута, когато Яник Вилдсхут напредна по крилото и центрира остро в наказателното поле. Там Гонсало Виера пробва да изчисти топката, но я прати в собствената си врата - 1:0.

В 37-ата минута ЦСКА София отбеляза втори гол. Варела успя да открадне топката в половината на съперника, след грешка при изнасянето на врачани, комбинира към влезлия на смяна Радослав Живков, той напредна към наказателното поле, върна на Варела и той отблизо не сгреши - 2:0.

Малко преди почивката отново зрителите на стадион "Българска армия" станаха свидетели на чудесно взаимодействие между Варела и Живков, като в атаката се включи и Йоан Баи. Така триходовата комбинация изведе отново Варела на стрелкова позиция и полузащитникът отново реализира - 3:0.

На почивката ЦСКА София представи отбора си за новия сезон. Пред погледите на запалянковците, които бяха заели своите места на стадиона, аплодисменти обраха всички футболисти и спортно-техническия щаб.

В 71-ата минута Варела оформи своя хеттрик. Младият Асен Дончев центрира към наказателното поле на Ботев, Жеферсон пропусна топката, зад него Варела отправи удар с глава, с който вратарят Дамян Дамянов не успя да се справи - 4:0.

Това бе генерална репетиция за ЦСКА София за предстоящия мач за Суперкупата на България срещу Лудогорец другата седмица. Ботев (Враца) ще изиграе още две проверки до края на подготовката - срещу Локомотив (София) на 14 юли и Аполон (Атина) на 17-и.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Германия е на четвъртфинал след победа срещу Дания

Отборът на Германия победи състава на Дания с 2:0 и стана вторият отбор, който се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол, на което е домакин. По-рано вчера Швейцария елиминира защитаващия титлата си тим на Италия с 2:0 и стана първият четвъртфиналист в турнира. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман стигнаха до успеха с голове..

публикувано на 30.06.24 в 00:52
Германия - Дания

Силна буря прекъсна за 25 минути осминафинала: Германия - Дания

Силна буря прекъсна мача между домакините от Германия и Дания от осминафиналите на Европейското първенство по футбол. Мачът в Дортмунд беше спрян за около 25 минути заради гръмотевична буря и проливен дъжд, които направиха играта невъзможна. Съдията Майкъл Оливър от Англия прибра двата отбора в съблекалните в 33-ата минута. Двата тима играят при..

публикувано на 29.06.24 в 23:41
Лудогорец

Лудогорец спечели и последната си контрола в Австрия

Футболният Лудогорец записа изразителна победа с 4:1 срещу румънския Университатя (Крайова) в последната си контрола по време на лагера в Австрия. Шампионите се завръщат в България в неделя и на 10 юли ще приемат Динамо (Батуми) в квалификациите на Шампионската лига. Кайо Видал даде преднина на Лудогорец след половин час игра и Рик..

публикувано на 29.06.24 в 21:37
Швейцария - Италия

Швейцария елиминира еврошампиона

Съставът на Швейцария детронира шампиона Италия в осминафиналите на европейското първенство по футбол, след като Ремо Фройлер и Рубен Варгас отбелязаха по едно попадение във всяко полувреме за победа с 2:0 на "Олимпиащадион" в Берлин. Селекционерът на италианците Лучано Спалети направи шест промени от срещата с Хърватия в груповата фаза, а..

публикувано на 29.06.24 в 21:32
Левски - Септември (Сф)

Левски разгроми Септември (Сф) в контрола

Асими Фадига вкара гол и направи две асистенции в рамките на едно полувреме, а Левски се наложи с 5:0 срещу Септември в контролна среща по футбол, изиграна на стадион "Георги Аспарухов" в София. Левски поведе в деветата минута с попадение на Фадига. Марин Петков изпрати мощен далечен удар и той бе отразен от Димитър Шейтанов, но дебютантът..

публикувано на 29.06.24 в 20:51
ЦСКА София

ЦСКА София надигра румънци в контрола в Банско

Футболният ЦСКА София надигра с 2:1 Политехника Яш в контролна среща по време на лагера на "червените" в Банско. Румънците завършиха на 12-о място в редовния сезон на румънското първенство по футбол и останаха на шеста позиция в групата за определяне на изпадащите, запазвайки своя елитен статут. ЦСКА София получи дузпа в началото на мача,..

публикувано на 29.06.24 в 19:38
Ромен Барде (вдясно) печели първия етап от

Ромен Барде спечели първия етап на "Тур дьо Франс"

Французинът Ромен Барде от отбора на ДСМ спечели първия етап от 111-ото издание на Обиколката на Франция. Най-голямото колоездачно състезание в света тази година стартира на територията на съседна Италия, като откриващият етап бе от Флоренция до Римини с дължина от 206 километра. Барде и неговият съотборник - младият нидерланцец Франк ван ден..

публикувано на 29.06.24 в 19:30