Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Василев: Можеше да имаме кабинет с ДНК на бъдещето

Снимка: Ани Петрова, БНР

"Най-реформаторският и най-българският кабинет, най-бързо работещият. Кабинет с ДНК на бъдещето". Така номинираният за премиер в проектокабинета на ИТН, а впоследствие оттеглен като предложение, Николай Василев описа как би изглеждало правителството, ако идеята за него беше подкрепена. 

Партия "Има такъв народ" и Николай Василев дадоха пресконференция в БТА. 

"От всичко, което се каза за мен през последните дни, това, което най-много ме обиди е, че съм продукт на ДПС, защото съм участвал в тройната коалиция. Нямаше каква друга коалиция да гарантира влизането на България в Европейския съюз. Аз съм единственият човек в България, който е уволнявал Делян Пеевски. Не съм зависим от ДПС или от задкулисие", подчерта Василев. Атаката от дясното политическо пространство е нещото, което също е засегнало Василев. 

Той очерта и приоритетите, които е бил начертал, в случай че стане премиер на България. В "Модернизирай България" има 300 приоритета, сред които намаляване на данъците в България. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

295 преписки и 85 досъдебни производства за изборни нарушения от началото на предизборната кампания

От началото на предизборната кампания са образувани 295 преписки и 85 досъдебни производства за изборни нарушения. Най-много са досъдебните производства в Апелативния район София   - 29. Следват Бургас, Варна, Велико Търново и Пловдив. От държавното обвинение напомнят, че сигнали за изборни нарушения може да бъдат подавани на електронните..

публикувано на 07.06.24 в 16:01

Правителството е изпълнило задачите си по подготовката на вота прозрачно и в срок

В последния ден от официалната предизборна кампания служебното правителство обяви, че е изпълнило задачите си по подготовката на вота прозрачно и в срок.  Няма забавяне в нито един от сроковете. Взети са допълнителни мерки за максимална прозрачност по удостоверяване на машините за гласуване. Устройствата за видеонаблюдение вече са по места...

публикувано на 07.06.24 в 15:50
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Непрофесионални действия са причина за инцидента с младежа в Плевен

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че некомпетентни и непрофесионални действия на служителите на МВР са причина за инцидента, при който 19-годишен младеж беше прострелян в Плевен: "Според мен и според екипа от хора, с които аз работя, тук става въпрос за изцяло некомпетентна, неадекватна и непрофесионална реакция от страна на..

публикувано на 07.06.24 в 15:44
Володимир Зеленски и Джо Байдън

Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 225 млн. долара

Американският президент Джо Байдън обяви нова помощ за Украйна на стойност 225 милиона долара по време на среща с украинския си колега Володимир Зеленски в Париж и подчерта, че подкрепата за Киев ще продължи, съобщиха АФП и Ройтерс. Новият пакет военна помощ за Украйна съдържа боеприпаси за високомобилната артилерийска ракетна система..

публикувано на 07.06.24 в 15:43

НСлС пое разследването на инцидента с бързия влак в Плевенско

Националната следствена служба (НСлС) пое разследването на случая, при който бързият влак от Варна за Мездра прегази служител на БДЖ и рани друг между гарите Телиш и Горни Дъбник, Плевенско.  Бърз влак прегази двама работници в Плевенско Жертвата от влаковия инцидент в Плевенско – технически ръководител В бързия влак е имало само един..

публикувано на 07.06.24 в 15:27

От избори на избори политическата апатия сред жителите на община Павликени става все по-голяма

Община Павликени има представители в почти всички великотърновски листи за 50-ото Народно събрание и кандидати за евродепутати в листите на водещите политически формации. Изборите в Павликени и селата са заложник на два основни проблема – безводието в близо половината населени места в общината и заводът за производство на каменна вата в..

публикувано на 07.06.24 в 14:21
Проф. Михаил Константинов

Проф. Михаил Константинов: ГЕРБ+ДПС+ИТН – това е правителството!

Не очаквам изненади на тези избори - нито за състава на българския парламент, нито на европейския . Такава прогноза направи пред БНР проф. Михаил Константинов, математик, бивш зам.-председател на ЦИК и бивш председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване". " ГЕРБ+ДПС+ИТН – това е правителството. Ако влезе някоя от..

публикувано на 07.06.24 в 14:12